Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2021 13:39 - Национализмът като антидот на глобализма
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 693 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 28.08.2021 13:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Национализъм. Същност на национализма и неговите приложения; концепции и погрешни схващания. Национализма като прогрес; Либерализмът като заплаха. Икономически протекционизъм. Мисли и анализи на съвременните политики, тенденции, схващания, отношения и исторически контекст.

Пиша това с цел да изясня що е национализъм и за да изоблича лицемерието на тези, които говорят лошо по негов адрес. И тъй, ще започна обяснявайки какво е национализмът и каква е неговата същност. 
Фундаменталните основи и схващания на национализма и неговата същност, такива каквито ги виждам, са просперитетът, благоденствието и съхранението на нацията в нейната родина. В този дух на мисли, с основание може да се твърди, че национализмът е усърдната работа в полза на родината, схващане базирано на разбирането, че благоденствието както на отделният индивид, така и на нацията като цяло зависи от благоденствието на държавата.

Тук ще посоча едно от най-важните националистически схващания и общоприето за истина разбиране, което твърди следното - нацията, тази общност от родствени хора, които споделят обща култура, традиции, вярвания и история са свободни само и единствено когато са господари на своя собствена държава.

Тази държава не бива да се приема за даденост!

Ние съществуваме благодарение на тази държава. По-късно ще се върна на това становище с по-подробна аргументация;

Трябва да се разбере, че родината е съществувала преди нас и че ще съществува и след нас. И тъй, работейки честно и усърдно за родината, без значение вида работа, бил той държавна работа, или пък в частния сектор, то с тази работа подпомагаме благоденствието на децата си и на идните поколения като осигуряваме благоденствието на родината.

Нека обаче да се върна на по-горното становище, а именно - Ние съществуваме благодарение на тази държава.  Няма да се впускам в безкрайна аргументация, детайли и реторика по този въпрос. По-скоро ще докажа становището си чрез примери, по-точно чрез примера на родината ни - България.

Самият факт, че България съществува днес е причината за нашето собствено съществуване. 

Преди около век и половина, България е била под тираничната и варварска власт на османците. Същите тези османци, които са грабели, изнасилвали, колили и отвличали сънародниците ни, гледайки на тях като на нисши същества поради българският им род и Христовата им религия.

Тези отвлечени българи, за които току-що споменах, са били продавани по африканските и азиатски пазари за роби до началото и средата на XIX век!...

Ако въстанията и последвалата ги освободителна война, които са резултат от българския национализъм, никога не се бяха случили, то нито аз, нито мнозина от нас, бихме били тук на този свят сега. Предците ни щяха да бъдат насилствено ислямизирани (подобно на българските помаци), поробени и продадени по робските пазари, или (още по-зле) - щяха да последват участта на арменския народ и да бъдат докарани до прага на изчезването чрез геноцид.

Поуката, която трябва да извлечем от тази история е следната - В историята се случват много неща, никой няма запазено място на този свят, нито гаранция за съществуването си

Мнозина умряха в името на родината, но чрез тяхната кръв, много повече получиха живот. Тези, които напуснаха дом и семейство и се сражаваха по бойните полета, или въстанаха в името на отечествената свобода, те бяха движени от вечногорящият огън на любовта към родината си, наречен национализъм.

Следователно, национализма не се базира на омразата към другите народи, а на любовта към своя собствен.

Често срещана грешка и невярно схващане е, че национализма е нещо различно от патриотизма. Твърдението, че национализмът е различен от патриотизмът е много далеч от истината. 

Ето защо: 

Национализъм е латинския термин за патриотизъм, като и двата термина имат еднакво значение - любов към земята, към предците, към народа, към родината.

Нека обаче използвам и българския термин - родолюбие. Той е абсолютно същото по значение нещо като национализъм и патриотизъм. Единствената разлика между родолюбие, патриотизъм и национализъм е езикът, от който са излезли тези думи. Респективно - български, гръцки, латински. Значението им обаче, е едно и също.

Мнозина разграничават национализъм от патриотизъм, но това е напълно грешно разграничаване. Това разграничаване е базирано на предпоставката (напълно грешна), че национализмът е всъщност нацизъм. Обаче нацизма, или още познат като национал-социализъм (макар,че при тях има известна разлика, но това не е тема на сегашния разговор), е нечиста форма на национализъм, който е смесен с няколко различни идеологии и доктрини, някои от които включват фашизъм и социализъм.

Другата погрешна презумпция, еднакво споделяна и от либерали и от комунисти, е че национализмът е съществено зъл и е в резултат от омраза.

На това становище, аз отчасти вече отговорих малко по-горе. Сега ще се съсредоточа върху схващането, че национализма е съществено зъл. 

Нека рационализираме по следния начин - Ако национализмът е всъщност базиран на обич към родината, към нацията, което е добър и благороден акт сам по себе си (пълната противоположност на злото), то е логично да заключим, че тази обич ще се прояви във формата на благоденствие за нацията.

Подобно благоденствие се гради върху следната доктрина и схващане - Когато договаряме и преговаряме условия и отношения с други нации, ние преследваме на първо място собственият си национален интерес. Следователно, национализма включва в себе си преговаряне и сътрудничество с други нации, отношения базирани на взаимната изгода и известно уважение. В противен случай, а именно, ако национализма бе базиран на омразата и бе съществено зъл, то пободни отношения на преговори и сътрудничество не биха били възможни.

Нека го кажа така - няма никаква омраза, никакво зло и нищо лошо в това да обичаме хората си, народа си и родината си. Хубаво е,че ги имаме и можем да работим за добруването на нациите си.

Основно човешко право е един народ да съхранява своята култура, вяра, традиции и история в своя собствена държава, чието съществуване е отново основно човешко право.

Още повече, че исторически погледнато, национализмът и класическият либерализъм се издигат и вървят ръка за ръка. Можем да го видим във Френската революция, Американската война за независимост и в българските въстания, както и в много други случаи.

Класическият либерализъм спомогна национализма да завладее Европа и света. Национализмът от своя страна промотира и разпространи ценностите на класическия либерализъм, просто го направи на по-високо ниво

Равенство, свобода и благоденствие за народите.

Никой народ не бива да бъде подчиняван от друг народ. Взаимно уважение между нациите по света.

Както Брус Ли се изказа - ,,Под небето има само едно семейство. Просто се е случило така,че хората са различни". 

Точно защото хората са различни, те трябва да бъдат разделени в различни държави. Държава за всеки народ, където различията им се запазват и няма вмешателство помежду имТова е красотата на Божието творение и работа и тя не бива да бъде обезобразявана, чрез смесици и мултикултурализъм, чиито вреди човечеството познава от древността.

И тъй като човечеството е едно голямо семейство, а расите и народите му са по-малките семейства, е нужно те да живеят в хармоничен мир помежду си, без да поробват или да се смесват със съседите си. Да живеят във взаимно уважение.

Сега преминавам напред и ще споделя някои мисли относно съвременния либерализъм, или по-точно нео-либерализъм и пост-модернизъм, които са нищо повече от инструменти, марионетки, идеологии и философии на глобализма.

*Тъй като тук няма да се разпростирам над тях, а само ще вметна някои нови неща, то вижте статията ми посветена изцяло на тези идеологии - 

https://vitalian4v.blog.bg/politika/2020/12/03/kraiat-na-civilizaciiata.1738133

За да говоря за инструментите на глобализма обаче, аз първо трябва да кажа нещо за самият глобализъм.

Мнозина казват, че глобализацията е тази единствена сила, която носи благоденствие, просперитет и търговия по целият свят. И това е донякъде така, но не напълно.

Много от постиженията на глобализма са нищо повече от най-прости подобрения на вече съществуващи и съществували технологии и постижения. Търговията и точно тази едра търговия на глобално ниво вече е съществувала и преди глобализмът. Тя може да бъде проследена до библейски времена и времето на империята на Александър Велики, чиято империя според мен е първият, или един от първите опити за установяване на някакъв глобализъм (също такъв пример е и Рим и неговата империя, но това е тема за друг разговор).

Единственото, което глобализацията успя да постигне е създаването на няколко икономически, политически и силови центъра. Глобализмът създаде само няколко световни фабрики, докато разори останалият свят, който в погледа му, е нищо повече от най-обикновен и покорен консуматор.

Обаче, нещата отиват още по-далече от това.

Глобализмът и последвалата масова урбанизация съчетани с масово следене на живота и публиката от правителства и агенции, доведе до унищожението на старите и естествени човешки отношения, общности, връзки, обичаи и практики. Самият фундамент на човечеството бе съкрушен.

Ще започна с най-важната и фундаментална връзка, която глобализма съкруши - традиционното и здраво семейство и общност. Поради урбанизацията, много затворени и стабилни и съгласувани общности спряха да съществуват, бидейки погълнати или разпръснати от огромните маси население съсредоточени и установени на едно място. Де-индустриализацията, тоест загубата на поминъка и унищожението на индустрията в регионите от незначителен за глобализма интерес, предизвика разпръсването на огромни маси население по цял свят и положи края на типичното провинциално,но здраво и щастливо семейство и общност.

Другият фактор е усилената и светкавична индустриализация и концентрация на поминък и население само в няколко глобални центъра, което доведе до събиране невиждани до сега по численост и размер популации на едно място. Това от своя страна атомизира индивидите, семействата и общностите. Това е една от главните причини за увеличаване нивата на обществени и психологически разстройства, заболявания и увеличена престъпност.

Глобализацията доведе до една нова форма на робство - повечето хора в световен мащаб са изцяло зависими и разчитат напълно на системата, на надник и заетост за да запазят домовете и живота сиТе не притежават никакво имущество, или такова от съществена стойност и важност. Те са изцяло зависими на система, която ги третира и вижда като нежелани и лесно заместими роби. И тъй, повечето хора по света са принудени от нуждата за оцеляване да работят, или по-скоро робуват на неприятна и безсмислена и неудовлетворителна работа, превръщайки се в роби на надника си.

Имайки всичко това предвид, то аз спокойно мога да твърдя, че средновековния феодален селянин е живял много по-добре, отколкото съвременния човек.

Глобализмът е несигурна и неустойчива за обикновеният човек система. Това е система,която облагодетелства само няколко наднационални мегакорпорации и елитарни кръгове по света. Глобализмът въобще не е благоденствие за човечеството. Доказателство за което са безбройните случаи на международна финансова подкрепа за места като Африка, която получава милиарди долари годишно, но все още си остава най-мизерното и бедно място на земята. Можем да вземем предвид и много други места от Азия, Америките и Европа, но най-добрият пример е абсолютната некомпетентност и корупция, с които глобализмът ,,овладява" сегашната пандемия. Това е система, която е целенасочено недостатъчна и некомпетентна, тъй щото да облагодетелства само малцина.

Все пак, недостатъчност и некомпетентност не означава сигурна гибел. Без съмнение, че тези, които биват облагодетелствани от глобализмът, ще са такива и в ерата след глобализма.

Струва ми се,че сегашната система съществува с единствената цел да генерира богатства и власт в световен мащаб за тези, които са на върха й, за сметка на всички останали.

Защо иначе мислите се случват всички тези безредици, както ги наричат платените медии!?

Защо стотици и хиляди отрудени граждани на европейските нации са по улиците от години, протестиращи и изискващи повече суверинитет и справедливост за народите си?

Ако наистина живеехме в свободни и суверенни страни като пълноправни суверени на живота и страните си, тогава защо марионетните властимащи игнорират нашите нужди и затриват родините и народите ни!?


Защо тогава според Вас, властта разорява народите и разрушава държавите, облагодетелствайки малцина!?

Защо позволявате да превземат дома Ви?

Нека спра тук... сами си отговорете на въпросите!...

Нека сега обърна вниманието Ви върху лицемерието на нео-либерализмът и целите на пост-модернизмът.

Съвременните либерали, или по-точно нео-либерали, промотират и разгласяват идеалите за все повече и повече права и свободи, равенства и приемливост, също и мултикултурализъм.

Те правят това под прикритието на привидно морално превъзходство и добродетелна съчувственост и любов. Това според мен обаче, е една огромна демагогия и долно лицемерие. Те предлагат и изискват все повече и повече права и свободи, но не за вас - исконните граждани на белите европейски народи. Не. Те изискват права и свободи за етнически и враждебно настроени малцинства, които винаги са искали дял от благословената европейска земя. Те жлеаят права и свободи за сексуалните малцинства, които развращават децата Ви и се поругават с вярата и убежденията Ви.

Нео-либералите изискват все повече и повече права и свободи, пренебрегвайки задълженияата, отговорностите и дълга. А това, мили мои сънародници от българският род и братовчеди от бяла Европа, обективно води до морално разложение и социална деградация.

Колкото повече права, толкова по-малко задължения.
Колкото повече свободи, толкова по-малко отговорности и дълг.

Самият факт на пренебрегване тези стожери на успешна и силна нация са достатъчни да доведат до нейната деградация, чрез отслабване ума и духа на индивидът и обществото. То унищожава естествените и здравословни ограничения тъй нужни за едно сговорно, съгласувано, хомогенно и щастливо общество.

И защо мислите, това е така!?

 

Това е модернизираната и осъвременена форма на римската максима – хляб и зрелища.

Това е отклоняване от истински същественото и важно в живота, и заместването му с неща, които са наслада за примитивните сетива и низките страсти и перце за егото. Точно тази практика, от времето на Рим, та до наши дни е силата, която създава маса неединни, безродни и без национална идентичност модерни плебеи, чиято единствена задача е да бъдат покорни.

 

Как мислите, дали с нарастващите тенденции в тази насока ще бъдете по-добре след пет години? Ами след десет?

Нео-либералното схващаме за равенство е в същността си покварено, изопачено, грешно и извратено. Равенство, в контекста на нео-либералната реторика и доктрина напомня повече на Животинската ферма на Оруел – Някои са по-равни от другите – отколкото на каквото и да било друго.

Забелязали ли сте, че чрез промотирането на равенства и права, нео-либералите лишават от равенство и права белите европейски местни народи в собствените им държави за сметка на разни малцинства!?

Това е вид покоряване на доминантния, държавнотворчески народ на държавата от едно арогантно и агресивно малцинство! Концепцията за приемливост се прилага по същия начин в политиката, както и политиките за равенство. Има нещо повече.

Промотирайки и налагайки политики за приемливост, тази нео-либерална идеология се стреми да постигне обществено приемане на неща, които до сега са били неприемливи и дори немислими и то с добри причини.

Не сте ли видели? Не сте ли осъзнали? Не сте ли дори забелязали?

Винаги когато се говори за права, за свободи, за равенство, за приемливост, винаги се говори в полза на вредителите на нацията и държавата!

Това не Ви ли говори достатъчно показателно?

Или цената, която са децата Ви, се струва малка?

Тези преди недопустими и немислими поведения, са сега налагани и представяни като приемливи, чрез умело социално инженерство. Със всяко новоприето нещо от вреда, хората, Вие, имате все по-малко сила, права и суверинитет. Скоро няма да има за какво да се хванем здраво и ще пропаднем в бездната на мултикултурализма

Приемливост, в този му смисъл, е просто друга дума за замърсяване.

Приемането на всичко и всеки е опасно и вредно за ума и обществото и народа. То създава изобилие от проблеми, които заплашват да унищожат обществото такова, каквото го познаваме. Това е с цел модифициране и промяна на обществото и по всичко личи, че не е за добро.

Мултикултурализмът е идеологията и практиката, чиято цел е подчиняването на отделните нации, смесването им с други народи и унищожението на народностната принадлежност и национална идентичност.

Целта на мултикултурализмът, е да създаде една аморфна маса без национално самосъзнание, без историческо знание и сантименталности, културни връзки и традиционни религиозни ценности.

Подобно общество е най-лесният вид общество за контрол и манипулация. Силно напомня на римската максима – Разделяй и владей. Нали така?

И твърдението, че това се извършва с морално превъзходство и добродетелна съчувственост и любов е демагогия и лицемерие.

Ако тези политики наистина бяха движени от съчувствие и любов, то те не биха позволили налагането на практики на обезлюдяване на коренните общности и препълване на държавите с чуждоземни мигранти. Това единствено разстрои и унищожи здрави и коренни общности, както и натоварва неимоверно много системата.

Ако можеше да се открие поне капчица любов в тези нео-либерални и мултикултурни политики, то те биха били обратното на това, което са.

Не е ли логично?

Ако имаше любов в тези политики, то тази любов щеше да се прояви чрез съхраняването и защитата на местната култура и население, в защита на местните европейски народи и държави от асимилация и тероризъм от чуждоземни неверници.

Думите ми се доказват от събитията от близкото минало, във вече изпитаната мигрантска криза.

Или не помните какво се случи когато множество нелегални мигранти нахлуха в Европа и нова година в Кьолн?

Ами бомбените самоубийства и други атентати и множество престъпления извършени от мигранти?

Или вредите и щетите нанесени от сатанисти?

Твърдението, че това е някакъв вид морално превъзходство и добродетел е грешно. Тези неща са пълната противоположност на моралното превъзходство и добродетел.

Това,което е морално превъзходство и добродетелно, е работата в полза на родината. В това да се помага на нацията да благоденства духовно, материално, политически.

Нима не е по-добре да осигурим праведно, славно, благоденстващо и добро бъдеще за децата и народа си? Или трябва да ги изоставим на милостта на порочни сатанисти и нечисти малцинства?

Решението е изцяло Ваше!

Сега аз ще продължа нататък и ще кажа нещо, за вече обсъжданият в този блог философ от Франкфуртската школа, Херберт Маркузе. Той и неговата работа са от изключително значение за разбирането на сегашните политики, тъй като той е бил влиятелен мислител, силно повлиял света на съвременната идеология и политика.

Той е твърдял, че пролетариатът от неговото време (средата на ХХ век) вече се е бил обуржоазил, тоест обогатил се и че вече не може да се разчита на него да поеме на раменете си лявата идея и да изнесе нейната революция. И тъй, той взел предвид това и твърдял,че лявата идея, чийто най-голям апологет и авангард се явява съвременният нео-либерализъм, трябва да апелира, да се обърне към разните видове етнически, сексуални, религиозни, расови и политически малцинства.

Това е причината, поради която лявата (левите либерали, нео-либералите) подкрепя всички онези хора, малцинства, движения и идеологии, които изискват права,свободи,равенство,приемане,почитаме и гордост.

Целта им, както вече споменах, е да унищожат традиционните ценности и морал.

Тези думи не са моя лична измислица или спекулация. О, не. Това го казват самите те, за които говорих до сега.

Или може би не виждате отношението им към Вас по медии и социални мрежи, или на поредния прайд?

Не осъзнавате ли, че те Ви презират и мразят?

Защо не си представим едни по-добро бъдеще, в което нормалността и правдата тържествуват?

Все пак, унищожението на вече споменатите тук неща, не е единствената, нито крайната цел. По всичко личи, че унищожението им е просто стъпка, нужен преход, напред към едно ново общество и нов ред. Общество и ред, които нямат привързаност, нито сантименталност към старият свят. И мисля си, че тази утопия, за каквато ни го представят, прилича повече на комбинация между световете на Олдъс Хъксли ; ,,Прекрасният нов свят” и този на Оруел : ,,1984”.

Национализмът и неговите приложения:

Национализма трябва да бъде приложен в нашето съвремие и живот с цел съхранение на западната цивилизация, която се базира и чиито фундаментални стожери са Християнската религия, народностната принадлежност и националната държава. Национализмът е силата способна да предотврати колапсът на западният свят и деградацията му в хаос и анархия.

Може и трябва да бъде приложен в държавната политика за запазване на държавата, нацията и културата. Тези политики могат да бъдат образователни, обществени, културни, религиозни, военни и икономически.

И тъй като съвременния човек е ангажиран повече с мисълта за благоденствие и материален просперитет, то ще се фокусирам върху нужната икономическа политика.

И тъй, аз ще обясня защо националистическите икономически политики (икономически протекционизъм) са по-добри от напълно отворената глобална икономика.

Най-често срещаното схващане е, че  държавите са бедни поради липсата на свободен глобален пазар. Това схващане обаче, е погрешно. Нима не виждаме множеството отворени за свободен пазар икономики,които все пак мизерстват, в чиито редици спада и България!? Разбира се, има и бедни страни, които са с изцяло затворена икономика. И тъй, в търсене на идеалната среда между просперираща домашна икономика и печалбата от свободния пазар, то е логично тя да бъде потърсена и намерена в лицето на Икономическия Протекционизъм. Най-развитите световни икономики са станали такива, именно защото са използвали и прилагали икономическия протекционизъм в политиката си.

Все пак, не е ли логично да се търси баланс между затворената икономика носеща единствено мизерия и недоимък и свободно отворената икономика, която унищожава качеството в името на количеството, наранява и дори унищожава домашните икономики и е един от най-големите фактори водещи до корупция?

Следвайки тази логика, то една нация и нейната икономика трябва да са достатъчно затворени за да позволят растеж и сила на домашната икономика, но и достатъчно отворени за да позволят нови и нужни ресурси да бъдат придобивани чрез търговия и тъй да бъдат създавани добри и стабилни връзки между народите и държавите им.

Всяка нация и всеки човек има правото и задължението да защитава сънародниците си, работниците си и икономиката си от прекомерно чуждестранно влияние и вмешателство. Качеството трябва да се пази високо. Трябва също да се подържа стабилна икономика и нейната сила и влияние да растат. В същото това време трябва нацията сама да избере най-добрият чуждестранен партньор, съобразно националният си интерес, което да бъде базирано на принципа на общата полза.

И така според мен, нациите ще просперират и благоденстват, тяхната стойност и качество ще се повишат.

Също така, това ще позволи установяването на взаимно изгодни, приятелски и значими отношения между народите.

Това ще омаловажи процесът на глобализация, който унищожава множество икономики и застрашава съществуването на цели народи, в името на малкото, но глобални икономики да благоденстват.

И не изглежда ли това да е най-добрият път, по който човечеството и неговите чада – народите могат да поемат?

Последни думи, заключение:

Национализма ще позволи на народите да осъзнаят своя собствен интерес в политиката и значението си в света. Народите ще се осъзнаят и сами, свободно ще избират отношенията, които са ползотворни за тях и над които трябва да работят.

Всеки народ има правото да постави себе си на първо място и да преследва своя собствен национален интерес и да благодества чрез дипломация, сътрудничество, или да извоюва благоденствието си в конфликт.

Когато всеки народ се постави на първо място, тогава светът ще започне да благоденства.

Света ще благоденства защото, народите ще дирят и прилагат най-добрите способи, решения и политики за да повишат стойността си, ценността си, благоденствието си и качеството си във всяко отношение. И тъй, чрез индивидуалното народно благоденствие, целият свят ще бъде във всеобщо благоденствие.

Благодаря Ви за вниманието и отделеното време.

Поставете себе си, сънародниците си, родината си и Бог над всичко и животът Ви ще стане по-добър, по-светъл и по-смислен.

Бог да Ви благослови и Бог да благослови България!

Край.

Източници и допълнителен материал :

https://publichealthreviews.biomedcentral.com/articles/10.1186/s40985-019-0116-0

https://www.scientificamerican.com/article/does-diversity-create-distrust/

https://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=12802663&t=1630146244602

https://theconversation.com/managing-shrinking-cities-in-an-expanding-world-91448

https://policyadvice.net/insurance/insights/home-ownership-statistics/

https://www.visualcapitalist.com/69-trillion-of-world-debt-in-one-infographic/

https://www.prnewswire.com/news-releases/nearly-40-percent-of-americans-with-annual-incomes-over-100-000-live-paycheck-to-paycheck-301312281.html

https://www.npr.org/2020/12/16/941292021/paycheck-to-paycheck-nation-how-life-in-america-adds-up

https://abouthungary.hu/news-in-brief/survey-finds-migration-poses-the-biggest-threat-to-european-integrity

https://storymaps.arcgis.com/stories/d78f7cffacc343b1a3ce78d3208827a4

https://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_terrorism_in_Europe

https://www.youtube.com/watch?v=JyAwCJaC2uY&feature=youtu.be&ab_channel=PaulJosephWatson

https://www.youtube.com/watch?v=-buxV4vfwPA&feature=youtu.be&ab_channel=PaulJosephWatson

https://www.youtube.com/watch?v=gzVJw1-YrkM&feature=youtu.be&ab_channel=PaulJosephWatson

https://www.youtube.com/watch?v=B64XVAiK-9U&feature=youtu.be&ab_channel=PaulJosephWatson

https://www.youtube.com/watch?v=v9ohrBhhN4k&feature=youtu.be&ab_channel=PaulJosephWatson

https://www.youtube.com/watch?v=6Fanea5kcfg&feature=youtu.be&ab_channel=PaulJosephWatson

https://www.youtube.com/watch?v=56b_rmUHUg4&feature=youtu.be&ab_channel=PaulJosephWatson

https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM&ab_channel=PaulJosephWatson

https://www.youtube.com/watch?v=3UG_N9H4XYY

https://www.youtube.com/watch?v=PgwluZdJwpo

https://www.youtube.com/watch?v=iERLyAxddVE

https://www.youtube.com/watch?v=ARDXlyq3EgI&feature=youtu.be&ab_channel=PaulJosephWatson













Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Здравей, Викторе!
29.12.2021 18:53
Световната история или правилното -повестност според Раковски, са показали, че благодарение на национализма човечеството е оцеляло!
Ако не бяха съхранили предците ни Българското, щеше ли изобщо да ни има?
Видя се неглижирането му до какво доведе И поканата към новите преселници- В Барселона я видях на плакат ,над вратата на общината- " Бежанци, добре сте дошли у нас"?!
Редно е ,който ги е принудил да бъдат такива, той да ги кани у дома си! Въпрос на възпитание и морал Този, който гони някой от дома му, няма и двете, за съжаление!
Но резултатът ,какъв е ? Епидемии, икономическа криза, като и на едното и на другото не се вижда краят!
Национализъм, в рамките на държавата е задължителен! Когато тръгне да се разширява извън тях е неприевмлив!
Но мините са поставени от предишните Велики сили С прекроявани като на чаршаф граници, с изкуствено разделение на брат от брата
За да има нови войни!
Ние сме водили четири войни, за да си върнем заграбеното !? И друг е решамал това да не се случи?
Как да вярваш на тачива негодници, на приказките им за морал?

Хубави Новогодишви празници, Тони!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 359758
Постинги: 110
Коментари: 369
Гласове: 3284
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930