Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2015 12:40 - Кимерийци,траки,българи
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 1642 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте,мисля всички от нас са чували,че Георги Раковски е писал и говорил за кимерийски произход на народа ни,но едва ли са мнозина тези,които са се заемали да прочетат и някои негови други писмена,с Вас сега няма да говорим за трудове на Раковски,но ще разгледаме застъпената от него кимерийска теза.
Като начало ще разгледаме Омир (той пръв ги споменава) ,който ги е свързал със събития от
XIII-XII век преди Христа,той ги локализира до някоя си река на име Океан.
И тъй като Океан за нас за сега е непонятна река,ще видим какво казва
Аполон Родоски,ще разберем коя е : "There is a river, the uttermost horn of Ocean, broad and exceeding deep, that a merchant ship may traverse; they call it Ister"
Тоест реката Океан е Истър,а истър е старото име на река Дунав,от което излиза,че Кимерийците са живели до/по нея!
До тук добре,разбрахме една от областите които са заемали,за да разберем до къде стигат е нужно да видим какво казва Хередот,който ни говори за някакво място където кимерийците са погребвали прадедите си,това място е до река Днестър,тъй като Днестър не е много далеч от Дунав,ние виждаме,че по-горе посочените автори казват истината,както и че Кимерийците заемат земи,по които живеят и траки.
Също така Хередот разказва,че Крим е поселен от Кимерийци,това едва ли ще изненада някого,като се вземе под предвид Крим и Кимерийци.
Сега трябва да кажа,че има объркване между пространството между Крим и "голямата земя",което свързва Черно море с Азовско,по принцип се смята,че там е Кимерийският Босфор,но както свидетелстват стари хронисти той се намирал до Меотидското Езеро,а Азовско море е твърде голямо за Езеро,както и Д-р.Ганчо Ценов предполага в труда си "Кроватова България",че може да става дума за Мраморно Море и Босфорът,който е наричан Тракийски,Мизийски,Кимерийски и т.н.
По-интересно е обаче да се каже къде е била тази кимерийска пра-родина,за това свидетелства Страбон,който казва,че след Троянската война,от Мала Азия тръгват да мигрират енети и кимерийци,които заминали за земите край Адриатическо Море.
image
Кимерийски находки из Европа.

Но интересното е,че трерите - кимерийски род,живеещ в Тракия,е сочен за идентичен с траки,което директно слага знак за равенство между траки и кимерийци.


Също така прототипите на кимерийските сечива са от Тракия!

Интересно е,че кимерийците живеят по същия начин като траките,ето и примери:
Както траки, така и кимерийци обитават землянки.
Траки и кимерийци имат големи мечове,ползват криви лъкове,като и двете групи са сочени за конен народ,траки и кимерийци обитават Тракия,черноморските степи,Мала Азия,тоест тези хора се идентизитират по място бит и култура,винаги са заедно!

По-късно (от IV век) тези хора бяха нречени БЪЛГАРИ!

Този път статията си беше кратка,но за сметка на това по-ясна,благодаря за вниманието и лек ден. ;)





Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 359838
Постинги: 110
Коментари: 369
Гласове: 3284
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930