Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2023 17:12 - I.Вредите от нео-либералната глобализация. Анти-човешките философии и разложението на човешките общества
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 1597 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 01.05.2023 01:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Продължавайки темите от предишната статия „Войната срещу бялата раса. Лъжите в политиката, академията и историята” (https://vitalian4v.blog.bg/politika/2023/04/17/voinata-sreshtu-bialata-rasa-lyjite-v-politikata-akademiiata.1864505) е нужно да кажа и нещо за BLM преди да обсъдя по-подробно анти-човешйите философии, лицемерие и вредни практики и политики на „екологистите” и вредите от нео-либералната глобализация.

За BLM вече казахме, че е агресивна и престъпна организация създадена върху философиите на престъпници и терористични организации. Тя е расистка, анти-бяла, черна шовинистична организация, която днес прокарва чрез насилие, агитация и активизъм идеите на критичната расова теория сред обществото. Цялата цел на BLM е да всее смут сред бялото общество и да наложи едно самоунижение на белите хора. BLM е ударната сила, авангардът на КРТ, анти-белите репарации, реваншизъм и расизъм. Тази организация, нейните догматически схващания и най-вече, идеологията която промотира, цели да създаде една културна и етническа дисоциация в белите общества и народи, през принципа на разделението (по максимата – разделяй и владей) – да раздели, фрагментира и политизира обществото. Една част, както виждаме пада жертва на критичната расова теория и нейните идеологии, като по този начин те (жертвите паднали в капанът на тази идеология) стават бели предатели на своята раса, етнос, нация и народност – лакеи на черните расисти и наднационални нео-марксисти. Докато други се противопоставят и се организират в съпротива на тези вредни за нацията и държавата философии и движения. Третите са т.нар. неутрално мнозинство, което обикновено не пази никакви ангажименти към който и да било лагер, но показва симпатии към една от двете страни – т.е. неутралното мнозинство се води по едно от двете течения. По този начин се нанася непоправима социална щета над иначе някога сплотеното бяло общество. По този начин се цели да се забие клин в създадената идеологически пукнатина, която да отрови бялото общество. Цели се белите народи да се атомизират и да се изгуби сантимента за приемственост, културно-народна принадлежност, историческа наследственост и обществена връзка, кохезия и еднородност. По този начин обществото се отслабва и става лесно за манипулация, подчинение и унищожение, а държавата му леса за окупация, узурпация и превземане. Създава се една аморфна маса без национално самосъзнание. То още цели и да малтретира бялото население и да го държи в плен от страх, репресии и саморазправа. Това е една социална, битова и психологическа война и репресия, която се изразява в агресивен и войнствен социален активизъм и анти-бял расизъм. BLM е вид „културна полиция” на нео-марксизма, критичната расова теория, агресивната политкоректност и арбитражна псевдоинституция на тълпата, чиято цел е разложение и репресия над мнозинството от малцинството. BLM още е и отговорна за ограничаването на полицейските правомощия, което доведе до рязък скок в престъпността – нещо, което кореспондира с идеалите и идеологиите на BLM. Важно е да се знае, че BLM в сътрудничество с Antifa вдигнаха и сериозни сепаратистки бунтове срещу САЩ през лятото на 2020 година. Тогава те „създадоха” краткотрайната „република CHAZ”, което бе придружено от грабежи, престрелки, побоища, анти-бял расизъм и др.

Видно е че BLM не се различава от Antifa, и двете са радикални терористични организации базирани на нео-марксистка, расистка основа. Тяхната цел е да създадат анархия, от която да се роди една тирания. Анархията винаги води до най-свирепите тирании.

* * *

Античовешката философия, практики и последици на лъжата за климатичните промени. Философията на всеубийство (omnicide) на екологистите. Измамата за човешки фактор в глобалното затопляне,а някога глобално застудяване.

Ще започна тази част като посоча някои от по-видните измами на лагера промотиращ идеята за човешки паразитизъм над земята. За движенията от този лагер и тяхната квази-религиозна същност може да видите тук: „Краят на цивилизацията” (https://vitalian4v.blog.bg/politika/2020/12/03/kraiat-na-civilizaciiata.1738133)

Тук искам да посоча тяхната измамна етика базирана на една анти-човешка философия.

Ако се вгледаме във философията на съвременните екологисти*, то ще открием че тя е изключително мизантропска. В общи линии, човечеството е един колективен паразитен организъм, който експлоатира, променя и разрушава планетата и балансът на живота.

*Екологист наричам идеологически „заредените” активисти на радикалните климатични движения. Те се ограничават до социо-културна агитация и политическа инфилтрация без да вършат нищо полезно и наистина адекватно за природата и нейното опазване. Затова и правя разликата между еколозите и екологистите.

Породени от този нихилистичен мироглед се появяват и движения, които открито проповядват системното и колективно самоубийство на човечеството.
image

The Voluntary Human Extinction Movement – VHEMT – Движението за доброволно изчезване на хората е „екологично” движение, което проповядва вроденият паразитен грях и същност на човечеството. То не носи нищо добро, нито за света, нито за себе си. Съществуването му (на човечеството) е нещастна случайност, лишена от смисъл и значение, обречена на вечно страдание на видът и на светът. То всъщност има негативен ефект над всичко, до което се докосне. Околната среда и климата деградират заради човечеството – породено от анти-човешките философии е и това виждане – дишането, храненето, движението, извършването на всякакъв вид работа свързано с човешкото съществувание и дейност, е вредно за светът и природата, съществено зли и незначителни.

Следователно, решението за VHEMT е доброволното самоубийство на човечеството чрез въздържание от възпроизвеждане.

Въпреки че това са мотивите на това движение, е важно да осъзнаем, че те са философии универсално споделяни не само от множество движения, но дори и от правителства и наднационални институции.

Главният наратив тук е съсредоточен върху самото човечество като вреден за земята организъм. Тази идея е подсилена и от анти-човешката философия, че човечеството се е размножило твърде много, което води до пренаселване и следователно ръст в употребата на нужни ресурси и повече замърсяване. Тук главният мотив е към виждането, че размножаването на човека е нещо съществено грешно и лошо, нещо което трябва да бъде преборено.

Идеята, че размножаването е нещо лошо и трябва да бъде спряно, според нас е не само една анти-човешка философия, нито дори само едно престъпление срещу еволюцията, но и открит сатанизъм и любов към убийството, породени от неистова омраза към човека и живота.

Това е най-добре изразено в безбройните статии в разни новинарски сайтове, платформи и научно-изследователски списания, промотиращи идеята, че измирането на човечеството е неизбежно,а в други случаи не просто не е лоша перспектива, но дори и желана. Масовата еко пропаганда от няколко десетилетия насам наистина цели да убеди човечеството, че то е ненужно и е по-добре да извърши всеубийство (от анг.: omnicide).
image
 imageimage

В този ред на мисли е особено важно да разгледаме най-големите заблуди относно тази идея – човешкия фактор като движещата сила зад климатичните промени и социо-икономическите импликации на тези идеи и политики.

Започваме със щетите върху човека.

Учени са установили, че еко-пропагандата е спомогнала за увеличаването на нивата на стрес, тревожност, безнадеждност и дори самоубийства.

Множество случаи на самоубийства в западния свят са директно свързани с паниката покрай неизбежната всеобща гибел от климатичните промени, въпреки че смъртта причинена от климата и неговите промени е спаднала драстично.
image
image

В тази връзка е особено важно да споменем и нашумелият случай от Белгия където млад баща се самоубива в името на климатът. Смъртта му е в следствие кореспонденцията му с онлайн Изкуствен Интелект. Разследващите са разговаряли със семейството на самоубилият се мъж, проверили са онлайн кореспонденцията, и са установили че въпросният И.И. чатбот е насърчил младият мъж да се „саможертва” в името на климата.
image
image

Тук е от особена важност да уточним, че изкуственият интелект, който управлява подобни ботове, софтуери и други, не разполага с автономия и свободна воля. Той е програмиран по даден начин и разполага със зададените му ресурси от база данни, той следва закодираната си програма. Това означава, че той е бил програмиран по такъв зловещ и мизантропски начин, даващ негативна и спекулативна информация за бъдещето, комуникиращ по един подвеждащ хората начин, насърчавайки ги към самоубийство.

Подобен тип пропаганда не е от скоро. Тъй например, днес главните мотиви зад агресивният екологизъм са глобалното затопляне, което би избило животът, бъдещият недостиг на храна, чиста вода и ресурс, социални безредици и генерална безнадеждност и безпомощност.

Иронично, но този тип пропаганда е бил използван още през втората половина на ХХ век, когато се твърди че към 2000-та или 2010-та година, храната ще е свършила, а човечеството ще е изправено пред гибел породена от глобално…застудяване!
image

Само от този факт може да се каже, че целият този наратив е фалшификация с цел придобиване на дадени позитиви от определени кръгове и контрол над населението. Все пак обаче, ще разгледаме и данните.

Тъй например е установено, че глобалните температури се влияят от фактори извън човешкият контрол и имат върхове и спадове независимо числеността на населението и количеството на отделяният СО2 през цялата история. Също е установено, че най-развитият свят (Европа и Америка) не са сред най-големите замърсители в светът, а страните от третия свят и тези, които са се превърнали в центрове на глобално влияние.
image
image

Това е също подкрепено и от научните открития, че климатът през средновековието е бил много по-горещ от този днес.

*Установено е че множество от употребяваните аргументи в полза на глобалното затопляне са базирани на фалшифицирани данни с користни цели*

Според редица азиатски източници и проучвания, идеята че човека е движещата сила зад глобалното затопляне е невалидна.

Тъй например, един корейски доклад установява, че има външни на Земята фактори, които контролират (или влияят) на климата. Това са слънчевите лъчи и слънчевата радиация, и космическата радиация – т.е. глобалното затопляне като процес описван от медиите днес е невалидно твърдение. Това се потвърждава и от друг корейски доклад (1. https://www.jstage.jst.go.jp/article/jgeography/119/3/119_3_519/_pdf/-char/ja ; 2. http://www.keei.re.kr/keei/download/keer/KEER13_1202_20.pdf ).

Според японски проучвания пък, климатът на Земята се застудява вече 60 милиона години. Теорията, която японците развиват се нарича „космоклиматология” (3. https://www.kwasan.kyoto-u.ac.jp/hosizora/astron/astron3/astron3_P13-24.pdf ).

Други корейски проучвания са установили, че климатът зависи от баланса между вътрешните и външните на Земята фактори (4. https://www.ipcc.ch/site/assets/uploads/2021/03/AR4_WGI_Chapter-6.pdf ).

Идвайки от Азия, където технологиите са в най-напреднал стадий, тези източници са освободени от ограниченията* на западният свят и всякакъв конфликт на интереси.

*Политически и корпоративни интереси, пример за които са действията на „зелените” от Австралия, които някога са били против имиграцията защото са смятали, че вреди на климата. Отричат се от вижданията си тогава, когато десните започват прокарването на политики срещу имиграцията. (6. https://www.greenleft.org.au/content/greens-change-their-immigration-policy ) *

Един разсекретен доклад на ЦРУ говори за опити на учени да влияят положително на климатът чрез геоинженерство. Все пак обаче, опитите не са особено убедителни, тъй като геониженерната технология е в твърде ранен стадий, поради което няма точни данни за нейният ефект върху природата (5. https://www.cia.gov/readingroom/docs/climate%20geoengineering%20%20a%5B15393260%5D.pdf ).

От всичко приведено дотук излиза, че прокарваният от много време наратив за климатичните промени е погрешен.

-Установено е че климатичните промени са по-скоро нормален планетарен процес, отколкото аномалия причинена от човекът;

-Установено е още че замърсяването на околната среда не е водещ фактор в глобалното затопляне;
image
image
image

От тези съпоставки излиза, че страните допринасящи най-много за замърсяването на околната среда са страни от третия свят, такива с ниски културни и социални стандарти, а другите са именно тези, които са най-големите „поддръжници” на земното „озеленяване” – глобалните центрове на влияние.

-Установено е че сред истинските климатични проблеми, тези за глобалното затопляне не фигурират – такива не може да бъдат доказани;

-Установено е също, че пропагандата на климатичните промени се сменя през времето – респективно, от глобално застудяване към глобално затопляне;

-Установено е че пропагандата на глобалното затопляне води до социални безредици, инциденти, радикализация и отчаяние, водещи до самоубийства/

*Важно е да посочим, че в една своя реч, вече обсъждания от нас преди Стюарт Бесден (виден екологистки лидер), казва че екологичните движения трябва да унищожат съвременният ред и да установят нов – процес, в който някои може да умрат (6. https://youtu.bg/fFkN5H4CCY0 ).
image

В общи линии, това което извличаме като информация тук е че целият този наратив е лъжлив и изключително вреден и опасен за човека – до степен на смърт.

След като обсъдихме по-главните ефекти на пропагандата над човека, е редно да обърнем внимание, и върху икономическите и климатични/природни последици от „зелените” политики.

Тук ще обединим тези сфери с цел спестяване на време и създаване на кохерентна връзка помежду им.

Главната цел на цялата тази пропагандна реторика в политиките на множество национални и наднационални институции, и на множество глобални центрове, сред които ЕС (който представлява и интерес за нас) е замяната на сегашния тип индустриална техника и политики със „зелени” такива.

Според множество източници и проучвания, зелената политика е не по-малко вредна от използваните в момента икономически похвати. Тъй например “euronews” (04/11/2021) представя откритията на изследвания на проф. Жак Тренер, който обяснява в подробности начините на експлоатация на „зелената” техника, материалите от които тя се прави и замърсяването причинено от нея и отпадъците ѝ.

В общи линии той казва, че зелената техника унищожава ако не повече, то почти същото количество земя, като другите видове техника за енергия. Прекомерното застрояване води до замърсяване с най-различни материали, като токсични материали и метали, масла, фибростъкло и други, които след края на „живота” си биват захвърляни в складове или бунища където продължават замърсяването си.

Проф. Жак Тренер установява, че употребата и производството на техника за възобновяема (зелена) енергия, е с такива темпове че е надминала нивата за рециклиране – т.е. произвежда се повече техника отколкото може да се рециклира.

Това води до „залежи” на нерециклирани и опасни за околната среда отпадъци.

Изследването е направило и математически изчисления, които установяват че до 2050 година (имайки предвид, че тази техника е със „срок на годност” от 30 г.) отпадъците от „зелената” техника ще бъдат огромни:

-САЩ: 10 милиона тона „зелен” отпадък;

-Германия: 3 милиона тона „зелен” отпадък;

-Китай: 20 милиона тона „зелен” отпадък;

-Япония: 7,5 милиона тона „зелен” отпадък;

-Индия: 7,5 милиона тона „зелен” отпадък;

От това излиза, че технологиите и методите за „чиста и зелена” възобновяема енергия е силно замърсяваща околната среда пердвид вредните материали, от които се прави и логистичната невъзможност да бъде рециклирана.

В тази връзка ще разгледаме и последиците от зелените политики върху природата, инфраструктурата и хората.

Едно проучване извършено в сътрудничество между Центъра за развитие и околната среда към Университета в Осло, Норвегия и Университета в Тулуза, Франция от 2022 година, наименувано – “European Green Deal necropolitics: Exploring ‘green’ energy transition, degrowth & infrastructural colonization; Alexander Dunlap & Louis Larette” прави много големи открития.

-На първо място проучването открива, че голяма част от предхождащата литература е базирана на погрешно интерпретирани разбирания за политическата и икономическа теория и данни.

-На второ място проучването открива умишлено пренебрегване на цената и количеството ресурси нужни за технологическата трансформация.

-На трето място проучването установява, че все още не са определени точните параметри на замърсяване от „зелените” технологии и липсата на адекватна съпоставка между вредата на изкопаемите горива и възобновяемата енергия и техника.

-На четвърто място проучването установява, че предложените и вече налагани зелени политики не взимат в предвид локалните икономически и инфраструктурни характеристики и ситуация на различните страни.

-На пето място проучването установява, че преминаването от изкопаеми горива към зелена енергия ще доведе до асиметрични социо-икономически шокове. Учените твърдят, че тази промяна ще облагодетелства само най-силните икономики за сметка на по-слабите. Те още установяват, че разпределението на ресурси в „новия зелен свят” ще бъде извършено по един неравностоен начин, което ще се яви като една глобална енергийна несправедливост. Тази промяна ще има негативни последици за мнозинството световни икономики.

-На шесто място, проучването открива че апологетите на баланс в икономиката и енергетиката са игнорирано малцинство.

-На седмо място проучването установява, че „зелената” политика ще доведе до унищожаването на множество естествени хабитати и природа поради прекомерно застрояване, породено от нуждата за създаване на нужната и достатъчна „зелена” инфраструктура. Това ще доведе до разрушение и замърсяване на цели екосистеми, твърдят учените.

-На осмо място, учените твърдят че това инфраструктурно презастрояване, което ще разруши балансът в екосистемите, е добре прикрито зад пропагандата за илюзията за „зелена” енергия и техника.

-На девето място е установено, че инфраструктурното презастрояване, комбинирано с радикалните политически и икономически промени и рестрикции вредят на местните икономики и обикновените жители на дадените страни. Според учените тези практики ще доведат до социо-културен срив в „зелените” общества.

-На десето място е установено, че „зелените” политики са съвременното отражение на т.нар. “necropolitics”.

Некрополитиката е вид политика използваща социалната, политическа и властова сила за да определя начинът, по който всички в дадено общество трябва да живеят и да умрат.

-Проучването заключва, че „зелените” политики си служат с корупция, изнудване, пропаганда, страх и фалшива информация. Зелените политики по своето същество промотират една социо-икономическа, политическа и културна зелена диктатура от типа на некрополитиката. В общи линии, проучването установява, че „зелените” политики унищожават околната среда, културата, икономиката и обществото (и в по-широк смисъл демокрацията) в името на радикалният екологизъм.

В крайна сметка учените установяват, че последиците от „зелените” политики ще са много по-вредно от всичко изпробвано досега.

От всичко казано дотук, ние можем да твърдим, че „зелените” политики са изградени на противоречиви практики и очаквания, които ще доведат до непредвидени и вредни последици. Те не знаят как да заменят сегашната система по най-добрият и адекватен начин (който според нас е ядрената енергия).

Тъй например ние виждаме това лицемерие и вредителство на практика – ЕС изнудва страните си членки, в частност България да закрие енергетиката си за да я замени с нестабилни източници на енергия, които зависят от ненадеждни методи за енергия като атмосферните условия, докато самата техника замърсява земята и околната среда. Последиците за икономиката биха били особено негативни, особено като вземем предвид обстоятелството, че ще станем зависими от чужда енергия и доставки. Подобен тип политики вече дадоха своите негативни ефекти в страни като Франция и особено Испания.

Щом това е така, то излиза че натиска за смяна към друг тип икономика е повече политически мотивиран, отколкото икономически (за справка виж статията: „Глобалният нео-либерален картел и неговите метастази срещу България и Европа. Битката срещу бялата раса” – секция: „Д) Extinction Rebellion” https://vitalian4v.blog.bg/politika/2023/04/09/globalniiat-neo-liberalen-kartel-i-negovite-metastazi-sresht.1863409 ).

Това твърдение е не само базирано на тази и друга, неизползвана тук литература, но и на други официални трудове като политически анализи и доклади.

Един такъв политически анализ е трудът на Марк Марино от 2021 година – “Green Fraud: Why the Green New Deal is Even Worse Than You Think”.

Там авторът прави анализ на политиките и идеологиите около зелената идеология и прави следните заключения:

-Зелените политики са базирани на противоречиви или неверни данни;

-Зелените политики не са решението на икономическите и социални проблеми и стагнация, те само ще задълбочат тези проблеми;

-Зелените политики са инструмент за влияние и прокарване на други политики и механизми за овластяване на дадени кръгове;

*Потвърдено от самите лидери на екологистките движения*

-Зелените политики носят със себе си сериозни социални и икономически рестрикции;

-Зелените политики ще се отразят негативно на демокрацията и икономиката;

-Зелените политики ще се отразят негативно на националните държави и техните граждани;

-Зелените политики ще се отразят негативно на баланса в екосистемата;

-Зелените политики ще се отразят негативно на съществуващата логистика и инфраструктура;

-Зелените политики ще се отразят негативно на природата като цяло;

Всичко казано дотук потвърждава тезата, че „зелените” политики са идеологически „троянски кон” за налагането на една глобалистка, наднационална зелена тирания.

Това се доказва и от един доклад съставен в подкрепа на зелените проекти на ЕС: “JCMS: Journal of Common Market Studies/ Volume 60, Issue 1/p. 170-185; The European Green Deal: More than an Exit Strategy to the Pandemic Crisis, a Building Block of a Sustainable European Economic Model, 2021; Annette Bongardt & Francisco Torres”.

По своето същество това е един пропаганден доклад с цел да представи политиките на ЕС като прогресивни и благородни. В този доклад се изтъкват плановете за цялостна трансформация на ЕС и икономиката му в една „напълно зелена зона” и „първият зелен континент”.

Ще пропуснем подробностите и ще се фокусираме върху най-съществената и важна част.

Според този доклад, зелената политика е:

-Интегрална част от политическият живот и механизъм на ЕС;

-Най-съществената част от политическото уеднаквяване на ЕС;

-Най-съществената част от икономическото уеднаквяване на ЕС;

-Най-съществената част от социалното уеднаквяване на ЕС;

-Най-съществената част от културното уеднаквяване на ЕС;

-Движещата сила зад евроинтеграцията на страните членки;

-Движещата сила зад налагането на единната парична система (евро) над страните членки;

-Движещата сила зад засилването, продължаването и евентуалното финализиране на процесът по пълното обединение на ЕС, т.е. създаването на една свръх/супер-държава, конгломерат от всички страни членки;

*За същността и вредите от подобна идея и политики ще говорим друг път*

От изложеното тук стават ясни следните неща:

-Зелените политики на ЕС не са обвързани с реални климатични промени, а с политически такива;

-Зелените политики на ЕС са един параван, зад който се крият наднационалните брюкселски интереси;

-Целта на зелените политики на ЕС не е толкова за да спасят континентът от замърсяването и климатичните промени, а за прокарването на ограничителни и федеративни политики;

Това е и най-съществената информация, която можем да извлечем от този доклад.

Прегледаме ли цялостно тази информация и извлечените от нея данни, ние стигаме до единственият логичен извод:

Цялата истерия покрай климатичните промени, която доведе до изключителни вреди за психиката и животът на хората, щети за икономиките и рестрикции и манипулация над обществата, е базирана на едни полуистини и неистини. Политиките насочени срещу климатичните промени са нищо друго освен пропаганден параван за други политически и идеологически интереси, които не взимат в предвид суверенните права, свободи и воля на гражданите и държавите. А щом всичко това е базирано на неистини и последиците му са негативни, то ние можем да заключим, че това са едни вредни глобалистки политки, насочени срещу цялата ни цивилизация и вид.

Специални благодарности за Филип Конов, който предостави корейските и японските доклади, анализи и проучвания и извършеният превод. Без неговата помощ тази статия не би била възможна.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100039060134996

Следва продължение…
Гласувай:
31. thekolobur - Поздрави
04.05.2023 15:54
Много добра и аналитична статия. Отразява напълно политическата и обществена реалност. Описаното тук, дълги години не искаха да приемат, но сами виждат, че е абсолютната истина... За това по-будните, които са го осъзнали по-рано, заслужават уважение, а тези, които са се присмивали и днес се правят на откриващи топлата вода (с леки изменения във философията), заслужават презрение.
цитирай
2. thekolobur - Браво!
04.05.2023 15:55
Много добра и аналитична статия, с всичките й части. Отразява напълно политическата и обществена реалност. Описаното тук, дълги години не искаха да приемат, но сами виждат, че е абсолютната истина... За това по-будните, които са го осъзнали по-рано, заслужават уважение, а тези, които са се присмивали и днес се правят на откриващи топлата вода (с леки изменения във философията), заслужават презрение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 374745
Постинги: 110
Коментари: 369
Гласове: 3294
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031