Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2022 15:52 - Пътят на България
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 4108 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 България - между чука и наковалнята.

Европейския съюз, НАТО, Русия, или българският път?

Накъде отиваме? Какво ни очаква и има ли друг вариант, трети път за България?

Нека започнем от най-спорните, нашумели и от национална и обществена значимост за българите въпроси в последно време - Македонският въпрос и ЕС, въвеждане на еврото в България, стара и нова бежанска вълна и руската война в Украйна.

Нека започнем от най-близките, належащи и изискващи тотална безкомпромисност въпроси - Македонският въпрос и ЕС и въвеждането на еврото.

1- Македонският въпрос и ЕС

Както вече става ясно, въпреки овъртанията, манипулациите и лъжите на кабинета Петков - чийто глава е доказан конституционен лъжец - вече не е тайна, че това правителство работи срещу българският интерес, под силна зависимост и натиск, не от кой да е, а от самите ни съюзници - това правителство-марионетка на чужди сили и интереси е решено да премахне ветото срещу Македония за влизането й в ЕС - акт, който ще легитимира - 1. една историческа несправедливост; 2. една сърбо-комунистическа лъжа и 3. най-анти българската политика в наши дни. Не е тайна и кои са тези, които го искат, както у дома, така и на "външния фронт" - това са ПП (продължаваме промяната, или по-скоро поДмяната) и ДБ - първите едва говорещи родния си език спекуланти, мошеници и лъжци - агенти и граждани на чужди държави и напълно некомпетентни изпаднали вредни елементи. Вторите пък, те са дългогодишни чужди агенти, проводници на опасна и подривна чужда идеология, получаващи милиони левове грантове от американски фондации - всяка една година.
 Тези две формации - ПП и ДБ - те са перфектната комбина предатели - чужди граждани-агенти, които да поемат всички негативи на вредителските си политики, но в крайна смета да саботират България, а вторите - дългогодишна подривна пета колона, провеждаща обществени политики на развращение, деморализация и дебългаризация на обществото ни - най-вече в столицата.

Интересното в този случай е отношението на мнимите наши "партньори" проявяващи всякакво, но не и съюзническо поведение към България и интересите й. ЕС вместо да притиска молещата се за членство Македония, то той притиска своя съюзник България и то не за друго, а за това България да се отрече от историята, културата, езика, влиянието, наследството и истината си в Македония, така легитимирайки едно от най-жестоките престъпления срещу истината, правдата, България и самото човечество!

Имайки това предвид, то ние наистина трябва да се запитаме - това истински съюзници на България ли са, или са едни вредители, поели контрол над българският суверинитет за своя собствена изгода?

Не по-малка трябва да е критиката към Кремъл, който неспирно, от години насам провокира България като официално отрича българския характер на Македония и българската заслуга за Кирилицата.

Имайки и това предвид, то трябва да се запитаме - Русия добър евентуален съюзник ли е на България?

Нека продължим нататък обаче, а именно с въпроса за въвеждане на еврото в България.


2-Въвеждане на еврото в България

Въвеждането на еврото в България е тема засягана от множество правителства с години наред, а решението да започне този процес дойде при последното управление на ГЕРБ, като сега под управлението на ПП и коалицията им (ДБ - дългогодишен коалиционен партньор на ГЕРБ, БСП - прогнила и съмнителна партия, често коалирала се против ценностите си със всеки, включително и ДПС и ИТН - партия от некомпетентни индивиди нямащи място в политиката) - бе взето решението тази политика не просто да се продължи, но и да се случи възможно по-скоро - затвърждавайки зависимостта на България от кръгове тежко незаинтересовани от нейната съдба и благоденствие. Подобно на Македонския въпрос за ЕС и тук има обществен консенсус - против, като единствените с различно мнение са едно заблудено, вредно и добре заплатено малцинство чужди агенти. 

Множество "експерти" се явяват по телевизионни студия, вестници и други информационни източници обяснявайки ни колко хубаво нещо би било да приемем еврото, нещо което е далеч от истината.

Нека започнем от вече съществуващите прецеденти - Гърция. Това е държава отдавна обявила фалит, с тежки и големи дългове и множество проблеми, голяма част от които са директно свързани с приемането на еврото там. Дори когато искат да върнат драхмата си - те не могат. Просто няма механизъм за напускане на еврозоната. За разлика от тях обаче, България няма да получи щедри помощи, на които Гърция се радваше от ЕС. Те, за разлика от нас имат по-силно международно лоби.

Въвеждането на еврото в България ще доведе до следното:

-Пълна парична зависимост от чужди и както вече видяхме - вредни за България кръгове и институции.

-Драстично намаляване на приходите/заплатите.

-Драстичен скок в цените на всичко.

-Унищожение на спестяванията на българите (влоговете).

-Тежка икономическа и обществена криза.

Моето скромно предположение е, че ако еврото бъде въведено в България, то нас ни очакват тежки, тъмни времена. Прогнозирам почти апокалиптичен сценарий - мизерия, глад, скок в престъпността, засилено имигриране на българи другаде, избухване на общественото недоволство, ескалация на напрежението, разпад на обществения ред и засилена (еврозоната предразполага това нещо) корупция в невиждани досега размери. Пълен хаос, разпад и евентуалното икономическо, политическо и демографско унищожение на България.

Този сценарий звучи твърде преувеличен, нереален и невероятен, твърде страшен за да бъде истина, нали? Но с оглед и преосмисляне на сегашното положение на демографията, обществото, икономиката и жизнения ни стандарт, както и още куп други фактори, то подобно на моето заключение е твърде логично. Тази, или подобна на тази дестабилизация на България ще бъде използвана в полза на запада откъм демографски прилив, евтина работна ръка и големи финансови изгоди. Това ще бъде благоприятно и за нашите противници - Гърция, Турция и дори Сърбия и Макеодния, които ще могат необеспокоявано да задействат вредителски мрежи за събарянето и покоряването на България. Това също би било от полза и на Русия - България, най-стратегически добре разположената страна в региона ще бъде изкарана извън "играта". Никой от гореспоменатите субекти не се интересува от България и българите. Те се интересуват от земята, територията и ресурсите ни - материални, финансови и човешки. Еврото в България също ще послужи като силен инструмент за влияние, шантаж и корупция на политическия елит и обществото ни.

Нека не забравяме и какво беше заявила една бивша държавна глава на една от най-важните членки на ЕС - ЕС е на две скорости и ние сме на втората. Те не ни зачитат.

Изводите оставям на Вас.

Сега продължаваме напред с другите две важни теми - стара и нова бежанска вълна и руската война в Украйна.

3-Стара и нова бежанска вълна

 3.1-Стара бежанска вълна

Всички си спомняме старите бежански вълни на предимно мъже от мюсюлмански страни - мигранти, коиот със себе си донесоха и множество проблеми. Какво мислите стана с тях? Отидоха на запад? Някои - да, но знаете ли, че все още държавата ни издържа мнозина от тях по т.н. бежански лагери? Такъв е случаят с Харманли, чийто център днес прилича повече на ориенталски пазар, отколкото на български градски център. Тези хора до ден днешен паразитират на гърба на държавата.

 3.2-Нова бежанска вълна

Такъв е и случаят с новите бежанци - украинците, голяма част от тях използващи войната като претекс, оправдание за да напуснат страната си. Държавата, за разлика от всички останали, както и самите българи - приема украинците без проверки, без сертификати, тестове и други подобни отнасящи се до болести, осоебно до ковид-19. Държавата им дава безплатни жилища, безплатен транспорт и ги захлебва с по 40 лева на ден, докато нашите деца мизерстват с по 40 лева на месец, нашите родители са без безплатни услуги, ние сме в затруднение защото работодателите намеат евтини украинци, които дори не знаят езика ни!

Това обаче не е краят. Те се държат арогантно- парадират по нашите площади, веят чуждо на нашата държава знаме, нападат българи, махат българското знаме, вкарват предполагаеми терористи, и дори по все още непотвърдена (но и както обичайно покривана) информация - са извършили убийства над българи. В същото това време, държавата им Украйна, наследила шовинизма, деспотизма и уродливостта си от бившите си съветски покровители, с години тормози бесарабските българи - насилствена смяна на имената, забрана да говорят езика си, побоища и дори убийства. Паметниците и гробове на великите български владетели Аспарух и Кубрат - безнаказано поругавани от украинците.

Какво мислите ще стане? Те идват за да паразитират тук, да действат под чужди инструкции като агенти за влияние тук. Дори отказват да си плащат в магазините, Те са в тежест и вреда на България и българите.

4-Руската война в Украйна

Нека обърнем внимание и на най-голямото събитие в последно време - Руската война, или военна операция в Украйна. Нека читателя не си заблуждава, че там се разразява някаква битка на доброто срещу злото. Там в момента се бият помежду си две злини. Две държави, които имат грехове срещу България. Вярно, факт е, че Русия освободи България от турско робство - велико и благородно дело заслужено дало на Русия вечната благодарност на българския народ, но тази Русия отдавна умря и предпочете Сърбия - помагайки й в анти-българският проект македонска "нация". В този конмфликт България трябва да се намеси дотолкова колкото да гарантира безопасността, правата и свободите на бесарабските българи и нищо повече. Нали уж имаме съюзници? Можем ако трябва и сами.

5-Българският път

България има свой собствен живот, свои собствени нужди, интереси и желания. България има свой собствен път, своя собствена съдба, свой собствен бит - уникален, специален, свой, различен от този на ЕС и запада и различен от този на Русия и изтока. България е субект, култура, народ, цивилизация със свой собствен път, който трябва да следва.

 5.1-България и Русия

Отношенията на България с Русия трябва да се разглеждат от две призми - контекстът на сегашната ситуация в Украйна и в общо отношение.

В контекста на разразяващата се война в Украйна, то България трябва да направи опит за осигуряване на изгодни позиции на бесарабските българи от Русия при А) евентуални мирни преговори с Украйна като условие, или Б) като условие към самата Русия в случай, че Украйна бъде тотално разбита.

В контекста на общите отношение между двете страни, то България трябва умело да приложи мека сила, дипломация и неутралитет спрямо Русия. На първо място трябва Русия да изкупи греховете си към България относно предателството си в Македония. Второ - Русия да се отблагодари на България - от името на вси славяни за дадената религия и писменост - дар български за цялото т.н. славянство. И трето - да бъдем неутрални и внимателни - имаме изгода да търгуваме с Русия, но трябва да внимаваме за прекомерно руско влияние в България - с други думи - да не допуснем Русия да направи с България това, което ЕС и САЩ правят в момента.

5.2-България, ЕС и Запада

В този си вид - незаинтересованост за благоденствието и съдбата на България, вредителство и упадък, то ЕС и западните ни "съюзници" се явяват като заплаха за нас. Трябва да преосмислим "съюзничеството" си с тях и ако се наложи да напуснем ЕС. Също можем да се приобщим към Вишеградската четворка - най-силна опозиция на Брюксел в ЕС без да напускаме ЕС. България трябва да преосмисли приоритетите и интересите си и да следва на първо място тях. Ако това се случи, то не ЕС, а България ще може да използва, да употребява ЕС като инструмент за постигането на националните си интереси. При всяко положение обаче, по два въпроса ние сме против ЕС - приемането на Западна България...пардон Македония в ЕС и приемането на еврото в България. Това са най-важните теми към момента.

6.Пътят на България като самостоятелен и благоденстващ субект

България като горд носител на европейско и все славянско просвещение трябва да се запаси такава, да получи, извоюва достойното си и заслужено място на този свят и да следва единствено интересите си. 

Съюзите са временни - родината остава.

Всеки съюз и всяка политика, България трябва да отстоява, изисква и следва своите нужди, желания и интереси. Независимо съюзите, теченията и настроенията 0 все неща идващи и отиващи си като вълните, България трябва да стои твърдо като скала, като високо и гордо, древно прибежище на цивилизация, народ, език и култура. Във всяко отношение България трябва суверенно и неотклонно да следва интересите си - употребявайки съюзите и съюзниците си, възползвайки се от историческото си влияние и изключително важното си гео-стратегическо разположение на картата на света.

Ние сме пазителя на портите между запада и изтока - нека го използваме в своя полза.

България над всичко!

image

image



Гласувай:
8



1. leonleonovpom2 - Поздравления за постинга, прия...
30.05.2022 19:14
Поздравления за постинга , приятелю!
За истинския Българин има едно ръководно начало- обичта към България!
Всичко друго е след нея!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 359669
Постинги: 110
Коментари: 369
Гласове: 3284
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930