Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2022 13:54 - Войната Украйна-Русия: Българската перспектива
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 1596 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Както стана ясно, рано тази сутрин е започнала война, която се очакваше между Украйна и Русия. Мнозина в българското общество - власт, медии и социални мрежи, настървено изказват мнение и критика за руската атака, но забравят две неща - 1. В една война виновните са двама и 2. България не само, че не е съюзник на Украйна, но и може да спечели от ситуацията там.

Като за начало ще кажем, че България трябва да запази военен неутралитет. Ние нямаме нито задължение към Украйна, нито пък полза от това да се включваме във военни действия или санкции. Това, което България трябва да направи обаче е, да действа дипломатически за да съхрани българското население в Украйна. 

Нима Бесарабия е чужда нам земя? Та Бесарабия може да стане третата българска държава на картата на света!

Дотук имаме две съществуващи български държави - България и Северна Македония, чието обединение тепърва предстои, но това е тема за друг разговор. Сега би следвало държавата ни да предостави всякакъв вид подкрепа на бесарабските българи - морална, финансова, дипломатическа, политическа и материална подкрепа.

Сънародниците ни в Бесарабия дълго биват репресирани от властта в Киев, а преди това и от руската империя. Сега е назрял моментът нашата държава да изправи въпроса за бесарабска независимост на международната сцена.

Това според нас е българският национален интерес в тази ситуация.

България има огромен потенциал, който трябва да развие. Има и възможността предоставена от обективните фактори на въшно и вътрешно-политическите събития. Единствено трябва народна и властова воля.

Едва когато България осъзнае,че решението на много въпроси и проблеми се таи в София, едва тогава тя ще стане силен фактор.

Нека обърнем внимание на друго обаче, със сегашното правителство в България, нещата обсъдени по-горе е вероятно да не се случат. Все пак не можем да очакваме нещо от човекът с прозвището - просто Киро, или както го бяха нарекли в чужбина - балканският Трюдо.

Затова е важно въпросът за бесарабските българи и тяхната независимост да бъде поставен първо в българският дневен ред, а едва когато народа български съзрее - тогава да се действа и на държавно ниво по това направление.

Конфликтът в Украйна несъмнено ще остави трайни следи в региона, както и много възможности за България. Ние просто трябва да се възползваме от тях.

В завършек ще кажем - нека не се делим на русофили - русофоби, на зашитаващи Украйна, или пък защитаващи Русия. Нека бъдем българолюбци и винаги в мислите ни да грее като вечен огън-светлина българският идеал. Нека също го преследваме със всички сили, средства и възможности.

Да живее България!image




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 359641
Постинги: 110
Коментари: 369
Гласове: 3284
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930