Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2020 14:34 - Какво идва след Тръмп?
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 842 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

В това есе ще се опитаме да вникнем в детайлите на случващото се в САЩ с целта да придобием някаква идея за това какво е възможно да се случи със САЩ и светът след „ерата” на Доналд Тръмп.

На първо място трябва да обсъдим двете страни, партии, или по-скоро лагери, които Тръмп  и Байдън представляват. Нека започнем както подобава със все още действащият президент на щатите – Доналд Тръмп. Той както е известно е американски бизнесмен, милионер и магнат, издигнат за президент на САЩ от Републиканската партия, или наричана още – Голямата Стара Партия (Grand Old Party – GOP). В своята реторика, цели и политики Доналд Тръмп е представител на американският консерватизъм, патриотизъм, изолационизъм и индустриален капитал (какво е това може да разберете от по-стара моя публикация, която ще добавя в края на това есе). С идването на Тръмп на власт, светът стана свидетел на големи промени, нарастващо, но и спадащо напрежение, а отскоро и възможен мир в близкият изток, също и сближаване отношенията на старите съперцници супер-държави САЩ и Русия.

От американска страна в лицето на администрацията на Тръмп видяхме назряващ и надигащ се американски изолационизъм, оттеглянето на значителен брой техни войски от Европа и излизането на САЩ от редица глобални (или глобалистки) договори и организации.
От друга страна, също видяхме и издигането на християнските ценности на полагащото им се ниво, заедно с патриотичните настроения не само в САЩ, но и по света. Зад себе си, Тръмп има обикновения американски бачкатор, някои заинтересовани индустрии и правдата, като неговото идване на власт беше предвещанието за надигащата се консервативна революция. В четирите години на „Тръмпистка” администрация в САЩ, ние видяхме две напълно противоположни течения в световен и регионален мащаб. В световен мащаб може да се каже, че имаше известно затишие на конфликти, имайки предвид външната политика на Тръмп, който единствен за последните няколко десетилетия американски президент не започна нова война. От друга страна пък, в САЩ можеше да се наблюдава усилено и нарастващо напрежение по расов и „полов” признак, нещо което ескалира в безредици, бунтове, метежи, палежи и дори сепаратизъм в определени части и райони на вече Разделените Американски Щати. По глобалните масмедии и СМРАДове се надигаше вой до небето за лошите практики на Тръмп и неговите поддръжници и всички консерватори, но в действителност всички тези деградивни и разрушителни събития от близкото минало в САЩ бяха продукт на умелата манипулативна практика на Демократическата партия и нейните верни лакеи масмедиите. Стигайки до Демократичната партия на САЩ и масмедиите е редно да споменем поголовното и безочливо цензуриране на всички индивиди и дори организации в световен мащаб от тях по причини, които можем с право да предполагаме са идеологически и политически. Дори самият действащ президент Тръмп и семейството му бяха и биват безцеремонно цензурирани и обект на всякакви клевети с користни цели.

Редно е сега да споменем и икономическите постижения на администрацията на Доналд Тръмп. В това отношение Тръмп бе най-силен, като американската икономика достигна рекордни нива на заетост и рекордно ниска за цялото съществуване на САЩ безработица. Тези данн могат лесно да бъдат проверени, за това и не са добавени тук. След всичко това обаче, накрая, само няколко месеца преди изборите в САЩ се появи и коронавирусът, за който обаче ние няма да говорим. Масовото затваряне на държавата доведе до тоталният крах на американската икономика и на всички икономически постижения на Тръмп, като безработицата достигна рекордни нива, по-високи и от тези през „голямата депресия”. Нещо, което удари Тръмп най-силно. Това бидейки казано обаче, е време да преминем към събитието от най-голямо значение както за САЩ, така и за света, а именно изборите за президент – Тръмп срещу Байдън.

Нека кажем защо тези избори бяха толкова важни. Те бяха важни защото на тях се определяше пътя, по който ще поеме Америка и в последствие светът. На тях бяха заложени двата модела за САЩ и светът. В лицето на Тръмп стои националният път на САЩ и изолационизма, където светът ше бъде оставен на мира от САЩ. От друга страна, в лицето на Байдън стои глобалистичният път на САЩ и по-нататъшното глобализиране на целият свят.

Нека вмъкнем забележката, че САЩ не е коя да е държава, това е най-влиятелната държава в света, с най-влиятелните кръгове и технологии. САЩ се явява в две лица – силна регионална държава и могъщ инструмент за глобално господство. Въпросът е кой и как ще управлява САЩ. Е, ясно стана, че победител от тези избори е глобализма в лицето на бившият вице-президент на САЩ – Джо Байдън. Как обаче той „спечели” тези избори е съвсем друго нещо. Въпреки силната съпротива на глобалният “Establishment” в САЩ да осуети всеки опит на Тръмп да го изиска, то стана ясно, че в САЩ се е случила най-голямата изборна измама в историята…изобщо. Материали по темата ще има в края на публикацията. Стигна се дотам, че цял щат – Тексас повдигна оплакване и съдебен иск срещу четири (с възможност за още един) щата до върховният съд на САЩ. Дни по-късно към Тексас се присъединиха още двадесет щата, нещо без прецедент в историята до сега. Въпреки това по незнайни прични, имайки предвид огромното количество събрани доказателства за изборна измама, върховният съд на САЩ отхвърли съдебният иск на тези двадесет и един щата, забележете – без никакво обяснение и причина за това.От своя страна, републиканската партия пък, обяви, че тези щати трябва да се отделят от съюза си (САЩ) и да сформират свой собствен съюз. За сега още няма много информация, но би било грешно да не се вземе под внимание възможността за отделяне на половината щати от САЩ.

Преди да обсъдим възможните сценарии за бъдещето на САЩ и светът обаче, нека обърнем дължимото внимание на Демократичната партия и представеният за спечелил изборите – Джо Байдън. По своето същество Демократичната партия се определя като прогресивна и застъпваща възгледите и принципите на либерализма, което за тези, които знаят историята би се сторило странно, ако не и лицемерно, имайки предвид фактът, че в американската гражданска война именно демократите се сражават в името на робовладелството. Но като оставим това настрана, ние се фокусираме върху техните съвременни практики и политики. От доста време насам тази партия се изпълва с хора, чиито представи за светът и политики се диктуват от виждането им, че малцинствата от всякакъв тип са репресирани и заслужават справедливост, те също се базират и на т.н. “identity politics” или както това ще рече на български език – политики на идентичността.

В своите кръгове и на влиятелни позиции в партията, демократите имат съвкупност от олигарси и хора с радикални идеологии и представи за това как трябва да се управлява САЩ и света. От тези среди идва и обвиненият в плагиатство и евентуален педофил Джо Байдън, чието семейство впрочем е подложено на федерално разследване от американските служби. Случаят с този представен за следващият президент на САЩ еобаче, е един от, може би най-интересните. В своите изявления в публичното пространство, Байдън изглежда някак си разсеян, неориентиран, сякаш не е умствено там. Това най-добре си проличава когато той говори. А може би най-интересното от всичко около него, е неговият вице-президент – жената от индийски (всъщност смесен) произход Камала Харис, чиято единствена квалификация за тази позиция по всички личи е, че е цветнокожа и жена.
Разбира се това е твърде повърхностно за да бъде истина, но отделно от това други качества тя не притежава. Обаче има нещо, което е доста заинтригуващо в нея. Тя се обяви, както и неколцина от демократичното й поддръжничество за т.н. „зелена сделка” и
“The Great Reset” , а това са политики от световен мащаб, целящи занулирането на цялата световна икономика и пълното преустройство на обществата на планетата чрез редица от мерки, политики и световни инструменти в името на един по-добър и зелен свят. По темата за тези “Green Deal” и “The Great Reset” ще говорим в друга моя публикация надълго и широко. Сега ще насочим поглед към неясното бъдеще и ще се опитаме да разгадаем неговите тайни и предвидим какво може да очаква САЩ и светът , оповавайки се на досега известната информация и събития.

Нека започнем с все още оспорваните избори, които макар и да приключиха и до днес не дават сигурен резултат. Стана ясно, че върховният съд отхвърли съдебните искове на 21 щата и избирателните комисии обявиха Джо Байдън за президент, но съвсем наскоро стана ясно, че тази информация може да не е напълно вярна, но абстрахирайки се от това, то назряват и други две препятствия пред президентският стол на Байдън.
Това на първо място е призивът на щатът Тексас за отхвърляне резултатите от този Понеделник (14.12.2020), които според тях не са взели под внимание все още (по това време) непристигналите гласове от Тексас. На второ място е призивът на републиканската партия (по-точно нейни влиятелни членове и председатели) за отделяне на 21-те щата от съюза (САЩ), с което може да започва краят на САЩ такъв какъвто го познаваме и началото на нова държава. Това разбира се е все още неясно дали ще се случи, но бе важно да се спомене. В общи линии за САЩ се очертава несигурно бъдеще на вътрешно разделение и засилване на сепаратистките настроения. Политиките, които Вашингтон провеждаше сега дойдоха да му изядат главата. Дали ще се стигне до гражданска война обаче, е пресилено да се говори. Това, което може да се очаква обаче, е зачестяване размириците и социалното и политическо напрежение в САЩ и отслабване на международната им позиция. Тук обаче трябва да се върнем на съдебното дело и разследване срещу семейство Байдън, нещо което ако стигне до дъното на корупционните схеми и скандали на този кръг, може да постави Джо Байдън в позиция на импийчмънт и той да бъде свален от власт. С това или без него, обаче можем да очакваме засилване идеологически натиск от САЩ към света. Твърде вероятно е ЕС да се подаде на този натиск и в Европа да започнат да се прилагат политики на изчистена деградация както на обществото, така и на икономиката и държавността. Този път обаче, няма да бъдат засегнати всички по два прости фактора – изобличаването на тези политики като идеологически инструмент за контрол и влияние и надигналият се консерватизъм, който в редица страни стигна в самата власт, в други е на път да я вземе, а в трети обществото, което е консервативно е по-силно от чуждопоклонните си правителства. Но каквото и да става отсега нататък, едно е ясно, а именно че светът върви към фрагментация по блокове, някои от които ще бъдат суверенни, а други под силно външно влияние. Нека обаче бъдем по-конкретни и детайлни в представата си за това какво иде след Тръмп.

Това, което може да се очаква със сигурност е засилване процесите на деиндустриализация в Европа (главно Западна, но и в световен мащаб), политическо подпомагане отделни идеологически групировки с цел разбиване фабриката на все още консервативните обществам това обаче, няма да бъде успешно навсякъде. Като пример можем да посочим фрагментацията на ЕС в два блока – Западен и Източен, но дали това ще се случи с руска намеса е малко вероятно, макар и възможно. По-скоро това ще се дължи на вътрешни обществени фактори в страните на съюза, които виждат различен път за своето бъдеще и развитие, от този на другите. Също така можем да очакваме мощно засилване на китайското влияние в Африка и Европа, което ще бъде улеснено от глобалистичните политики на демократите в САЩ. Напрежение може да се очаква и между САЩ и Русия, което по всяка вероятност ще бъде по-усилено от преди (в изминалите години), но дали това ще доведе до война ве още не знаем, макар че и това е възможно. С риск да се повторим, то трябва да отбележим, че новите политики, вече обсъдени в частта за демократите и по-конкретно за Камала Харис, то може да се очаква постепенното налагане на нов световен ред, чрез усилно използване на пандемията от коронавирус като претекст.

Но, какот и да е, за това ще си поговорим надълго и широко в някой друг постинг, за сега ние обсъдихме главните промени, които е твърде вероятно да настъпят в регионален и световен мащаб в обозримото бъдеще.

Засега това е всичко, единственото, което ние можем да направим е да се въоръжаваме със знание, здрав разум и земя.

Бъдете благословени и да живее България!

Допълнителни материали и информация: 

https://vitalian4v.blog.bg/politika/2020/06/04/provalyt-na-liberalizmyt-i-konservativnata-revoliuciia.1713761


image


https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/president-donald-j-trump-secured-historic-deal-israel-united-arab-emirates-advance-peace-prosperity-region/

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-54124996

https://www.arkansasonline.com/news/2020/sep/16/israel-2-arab-nations-sign-pacts-trump-touts/

СМРАД -
 Средства за Масова Реклама/Разврат, Агитация и Дезинформация

https://www.forbes.com/sites/deloitte/2020/11/23/leading-the-enlightened-workforce-in-the-next-normal/?sh=433d46624cab

https://www.youtube.com/watch?v=kU5tQDwjOF8


https://www.youtube.com/watch?v=720O_yBLrTs

https://www.cbsnews.com/news/texas-lawsuit-supreme-court-106-house-republicans/

https://www.supremecourt.gov/search.aspx?filename=/docket/docketfiles/html/public/22o155.html

https://www.latimes.com/opinion/story/2020-12-13/column-are-republicans-like-rush-limbaugh-serious-about-a-secession-movement

https://www.texasmonthly.com/the-culture/was-the-republic-of-texas-doomed-from-the-start/

https://www.youtube.com/watch?v=v-scS7FCrs4

https://www.youtube.com/watch?v=Pt_XJv-vYCw

https://www.youtube.com/watch?v=_4bELg8l5kE&t=1074s

https://www.youtube.com/watch?v=b7aDbE-UEfQ

https://www.youtube.com/watch?v=qOradie8WzI

https://www.youtube.com/watch?v=7XUC6_HZHuY

https://www.washingtonpost.com/gdpr-consent/?next_url=https%3a%2f%2fwww.washingtonpost.com%2fnational-security%2fhunter-biden-under-federal-investigation%2f2020%2f12%2f09%2f3b7361be-3a64-11eb-9276-ae0ca72729be_story.html

https://www.youtube.com/watch?v=5wn7iSol3eM

https://www.youtube.com/watch?v=KQ-YjGmpO4Q&t=97s

https://www.youtube.com/watch?v=nsLMXsSGu28

https://www.youtube.com/watch?v=ADDrSvNyqEY&t=13s

https://www.weforum.org/agenda/2020/06/now-is-the-time-for-a-great-reset/

https://www.youtube.com/watch?v=_M-P77Dn4KE&t=2657s

https://www.weforum.org/agenda/2020/11/an-expert-explains-how-to-turn-carbon-into-useful-building-materials/

 




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 354110
Постинги: 110
Коментари: 368
Гласове: 3284
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031