Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2019 18:04 - Нещо Ново: Колониализъм или НОД?
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 2118 Коментари: 5 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Здравейте,тук ще се опитаме да разберем как работи колониализмът в наше време и как би могъл да бъде преборен,ако това въобще е възможно.

Едва ли има смисъл да се каже,но все пак ще бъде направено – България,колкото и да не ни се иска от няколко десетилетия насам е една васална колония – на англо-саксонския колониален модел.

Простото доказателство е това,че има чужди войски на територията ни!
Някой ще рече,че това е защото сме в НАТО и това са съюзни войски,но веднага идва и фактът,че така наречените ни натовски партньори са наши вековни врагове и второ – тези военни бази на наша земя не са със статуквото на съюзнически военни бази,а на частни американски бази(!)-за които 12 години те НЕ са платили и една стотинка…правим някои изводи сега,нали(!?).

За справка САЩ в собствените си щати плаща милиарди годишно на щати за военни бази, като например Калифорния ($1.2млрд годишно).

България по документи(напълно проверяеми)по време на социализмът е била една от най-проспериращите страни от соц.строя.

 

*Забележка:винаги съм казвал,че съм антикомунист,поради мои лични съображения,но не можем да игнорираме факта,че родината ни по това време е била едно много и то с пъти много по-добро място отколкото куп западни страни някога ще бъдат*

Сега,родината ни след идването на демонокрацията(това не е никаква демокрация)е разграбвана и унищожавана и то ПЛАНИРАНО!

Много е грешно мнението на което е мнозинството у нас,че видите ли политиците са ни виновни и те крадат поради лакомия.

Лакомници,че има-има и то големи!
Но не всички политици са такива(имам свои виждания,но няма да ги прокарвам на читателите).

Местната олигархия(политици,нечисти бизнесмени и подобни олигарси)не са в корена на всичко случващо се.

Те са както е редно да речем – проблем СЛЕДСТВИЕ,но не и проблем причина,а нашия проблем причина се крие във задграничните ни т.н. „партньори” и една наднационална върхушка,резидираща някъде отвъд океана.

Нека видим как работи колониализмът,от което читателя (вярвам) ще види абсолютно същото случващо се в реалния живот – писано тук!

Мнозинството трябва да бъде заблудено и манипулирано,оскотявано и затъпявано ежедневно – само погледнете телевизиите какво излъчват и какви работи се изсипват по малките екрани,а и не само – чалга концерти,цигания и безморални масови извращения,които видите ли били „нещо хубаво”.

Да се хвърли светлината на прожектора към нещо несъществено,отдалечаващо съзнанието от истината – новини от години не гледам,но неща които аз вече зная и се информирам не са показвани по казионните телевизии (по разговор с роднини,разбирайки от мен някои неща се чудят как не са излъчени по новините).

Затриването на историята на народа (нещо срещу което съм се борил дълго и който е следил блогът ми знае),за да може максимата описана от Гьобелс – за премахнатата история и стадото – дивеч да се изпълни.

Сега дори е и по-зле…ако преди ни манипулираха,че сме тюрко-мангали,сега вече манипулират,че и турско робство нямало,а някакво задружие видите ли (що за безумие!?).

Унищожаването на българската индустрия,някога способна да изхранва огромна част от Съветския съюз,сега е неспособна да изхрани НИКОГО!

Когато си превърнат в скот,бездушен нихилист ,без поминък и възможност за нормален живот в колонията,то ти изчезваш и изплащаш девширмето си в метрополията!

*Колониите никога не са били за да работят в името на колонизирания,те винаги са били за да унищожат колонизирания в името на благоденствието на метрополията*

Унищожението е налице – няма индустрия,няма история,няма независимо политическо съсловие,няма суверинитет,няма ВОЛЯ,а хората обезверени,ни в Бога,ни в дявола вярват вече…а това е срам(!)голям срам(!)за страна прославила се със своето православие и дала вярата Христова на милиони души по света ,дала култура на целия т.н „славянски” свят!

*Забележка: Славянство като исторически термин се появява късно с напълно друго от сегашното си значение,но в случая,когато публикувам политически статии,несвързани с история,то ще ползвам терминът „славяни” в политическото значение,тоест страните,чиито народи днес се възприемат за такива за чисто и просто улеснение на писанията за да може да е по-лесно разбирането на нещата от читателя,а оттам нататък е негова работа да се обогати със знанието,тук само се дава информация,колкото да даде храна на умът,нещо за проверка и размисъл-но не и за сляпо доверие(!!!)*

Не само,че страната е обезлюдявана,а държавнотворния народ обезличаван,но и малцинствата ,не по своя вина,но по вина на местни олигарси са нахъсвани срещу държавата,като има и още(!) – т.н „мигрантска криза” е нещо напълно планирано(!),ако това са сирийци,то това означава,че Сирия трябва да бъде най-голямата страна в света (ТОЛКОВА МНОГО ДА СЕ ИЗСИПЯТ ОТТАМ!!!)…а и политиката на Ердоган,която дава заеми на турски граждани да закупуват имоти и земи в България за по-късни действия също е налице!

И това не е само в България,това е навсякъде по света където страната е изгубила суверинитетът си и стои безмълвно пред ламята,която я поглъща малко по малко,ден след ден!

Именно за това бе и предишната ми публикация – Консерватизъм или Либерастия,защото либерастите са лайкеството на наднационалната върхушка,опитваща се всячески да заличи всичко свято и всичко ценно в името на благоденствието си!

Борбата с всички тези либерасти не е лесна,но ако движението за народна свобода и суверинитет е разумно,целенасочено,знаещо какво иска и имащо волята да го направи точка по точка,план по план,стъпка по стъпка – ще успее и то със сигурност,това не е „ако”,това е „когато” победи!

Ние сме народ и то държавнотворчески с велики предци,имаме свой исторически опит,не ни е нужно някой да ни учи как и какво да правим,тъй като при всяка една страна е различно,има различни настроения,причини,морали и както е казано – разни хора – разни идеали!

Това,което е нужно на българинът – по природа умен и трудолюбив Човек с главно Ч е да спре да се подлага и САМ ДА ПЛАЩА за промиването на мозъка му и този на семейството и родата му!

Човек трябва да се образова,да живее в духа на родолюбието и консерватизма,да следва българските,християнските-правослвани ценности!

Както по времето на турското робство нашите предци са направили!

Тук трябва да се направи и една историческа забележка,за да се поучим от нашата история!
Хайдутите са били хора смели,хора герои и хора защитници,дори в моя род е имало такъв,семейна легенда за защитникът на Добрич(селото,не градът)…но тези хора са вършили героизмът си с целта отмъщение,вярно е че много от тях са се борили за свободата,но в по-ранния хайдутлук е бил с целта отмъщение или със цел защита на дадено място с хората му.
Тук идват и апостолите – тези,които подготвяха Априлското въстание,тези които създадоха мрежа от информационна система и революционно дело,тези знаеха как да се
постигне,нелесен и некратък път,но със сигурност успешен…- вярно е,че Априлското въстание като бойни действия е изгубено (за жалост),но постига другата си цел – да се чуе гласът на народа български!

Трябва да се поучим от примерът им и да се просветим ние себе си на първо място и след това да просвещаваме другите и да ги подтикваме към просвещение,за да има хора знаещи,хора разумни,хора имащи ясната цел,тактика и стратегия,хора РОДОЛЮБЦИ!

Благодаря за вниманието и лек ден!
Ще има още публикации по тема политика,както и разбира се по тема история!

 

***ЗАБЕЛЕЖКА : ГЛЕДАЙТЕ КОЙ Е РАЗУМЕН,КОЙ Е ГОДЕН И КОЙ Е ИСТИНСКИ-ИСТИНАТА БОЛИ,НО ДРУГА НЯМА,ТЯ НИ ТРЯБВА!
ГЛЕДАЙТЕ РОДОЛЮБЦИТЕ,ГЛЕДАЙТЕ КОНСЕРВАТИЗМЪТ!***

 




Гласувай:
3



1. apostapostoloff - В наши дни Русия е гигантска колония на
04.02.2019 19:52
ЕС и това ще бъде така до веки веков. Защото руснаците си изхранват единствено и само чрез износ на суровини за ЕС.
цитирай
2. vitalian4v - Ами...
04.02.2019 20:03
apostapostoloff написа:
ЕС и това ще бъде така до веки веков. Защото руснаците си изхранват единствено и само чрез износ на суровини за ЕС.


Ами виж...руснаците наистина имат нужда да продават газта си на другите от Европа,но те могат да го правят и с други страни...според мен,а и не само (вижте някои наистина ерудирани анализатори,които ще обяснят перфектно) как Русия би оцеляла и без продажби към Европа.
Русия не е главния враг,по-скоро Русия има една вътрешна борба,която ще й отнеме доста време преди да я преодолее.
Което казваш е вярно,че Русия не е напълно самостоятелна и това е нейният най-голям фал.
Разбира се всеки има свое мнение.
Благодаря за коментарът!
цитирай
3. krumbelosvet - Има коренна разлика
05.02.2019 17:58
М/у Турско и сегашно робство. Били сме НУЖНИ на султана като ПРОИЗВОДИТЕЛИ. Сега сме НЕНУЖНИ. Само територията. Това важи и за цели раси, и всички "бели" между тях.
цитирай
4. krumbelosvet - Има коренна разлика
05.02.2019 18:01
М/у Турско и сегашно робство. Били сме НУЖНИ на султана като ПРОИЗВОДИТЕЛИ. Сега сме НЕНУЖНИ. Само територията. Това важи и за цели раси, и всички "бели" между тях. Авторът не случайно не сочи изход, освен ЗНАНИЕ. Изходът е в областта на гениалността, чудесата и Божията намеса. Ще се радвам, ако има друг изход.
цитирай
5. vitalian4v - Колкото...
05.02.2019 20:11
krumbelosvet написа:
М/у Турско и сегашно робство. Били сме НУЖНИ на султана като ПРОИЗВОДИТЕЛИ. Сега сме НЕНУЖНИ. Само територията. Това важи и за цели раси, и всички "бели" между тях. Авторът не случайно не сочи изход, освен ЗНАНИЕ. Изходът е в областта на гениалността, чудесата и Божията намеса. Ще се радвам, ако има друг изход.


Колкото и странно и еднопосочно да звучи изходът е наистина само просвещението, а именно то е дар Божий.
Трябва хората да се просветят, да бъдат свободно мислещи, а не казионно обезумени, да знаят какво и как го искат, тогава ще има резултат - срещу това, което е главния фактор за народно освободително движение колониалният модел НЯМА антидот!
И сте прав, по онова време сме били нужни за производство и данъци (макар че има и ред други причини, ако Ви е интересно може да прочетете една интересна книга на Г. Войнов-геноцидът и холокостът над българите)...сега сме нужни като две неща-човекът като роб в метрополията(да избяга от държавата си) и територия за техни лични цели.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 353993
Постинги: 110
Коментари: 368
Гласове: 3284
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031