Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2015 11:10 - Гети,даки,българи и траки!
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 6289 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте,днес с Вас ще се разпрострем най-вече над гетите и българите,за които всеки ден изкачат нови и нови доказателства.
Като за начало ще започнем като видим какво казват старите автори за племената,които ще разглеждаме сега с Вас,според Хередот,гетите са траки,Страбон казва,че гетите и мизите са от един произход,имат един и същ език,и двете племена поселяват и южните и северните брегове на Дунава,Дион Касий казва,че тракийското племе Даки е част от скитите,Прокопий нарича сарматите и гетите хора от един произход,Стефан Византийски нарича скитите направо траки,а Клавдий Птолемей поставя хуните сред скитските племена,които както излиза са тракийски,следователно хуните не са някакви монголи,а европеидни скити - траки.
Наскоро разглеждайки работите на една изследователска група,която установи за пореден път кои сме ние,се натъкнах на следното:
image
Това е от Румъния,ако се загледате ще видите,че тексът изведен горе е някъде по средата на плочата(плочата е от XVI век,което ще рече че гетите/даки са още живи и няма тракийскио "изчезване"),където пише:
CVM REGERET DACOC MONTI COAS QAE GETAS
 =
"Съгласно закона, Даките в техните планини се считат Гети."
Тоест траките ги има в XVI ,което няма защо да ни изненадва,защото и ние българите сме тук,а ние сме мизите!
Ето и още едно доказателство :
image
Гетска носия,това си е типична българска носия!

Наскоро се натъкнах(от същата група) на още едно много интересно нещо,на карта,чийто автор е
Caius Julius Solinus(живял през 3 век):
image

Няма податки това да е препис,сега важното е че в 3 век има България поместена в Тракия.
image
Карта на Св.Йероним от IV век,Мизия е наречена България,а мизи и гети са от един произход както видяхме.
image
image
Карта от Равенския Космограф,Тракия отново е наречена България.(Има хора,които твърдят,че картите са късни преписи от 12 или 16 век,където е допълнено България,но както знаем,през 12 век България е под римска власт,тогава би трябвало да се унищожава всичко свързано с историята на най-големия им враг - българите,а през 16 век,България е под още по-страшна власт-под робството на Османската Империя,така че никой няма изгода да пише такива работи тогава,дори би трябвало да ги е унищожил,ако е имал достъп до тях!).
image
Отново се потвърждава и това от картите в писанията на Йордан(ес).

Сега след като за пореден път видяхме,това което и слепец вижда - българи = траки,е време да кажем къде по-точно са били разположени тези даки,които се наричали гети и са от един род с мизите,а те са българи.
Имаме сведения(Страбон),че гетите са владели земи на запад чак до
Херкинската гора в Германия.Също така Страбон посочва,че източната граница на гетите е река Тирас (днешната Днестър в Украйна).Локализирана е Гетската Пустиня,която не е била превземана,където по-късно е и местността Онгъл.
Страбон казва,че 50,000 гети били изселени на юг от Дунава,и без проблем се смесили с мизите,това е така защото както самия той казва,те са от един род,така че човек като отиде при роднини,въобще не е трудно да се смеси!
(Обаче за жалост,както самия Страбон казва,че най-старата история на гетите,трябва да остане неразказана).

Сега обаче идва може би най-интересната част от разказа ни,това е частта за гетската държава,защото както знаем тя е тази на Децебал,която е завладяня през II век,но след това то Добруджа(Гетската Пустиня)започва и освобождението,защото само тази местност не е завладяна.
image
image
Както и по-преди говорихме,Авитохол е князувал през 165 година,тоест периода на освобождението на северните тракийски земи,от него се продължава децебаловата държава,която вече ще бъде известна като хунска,а по-късно и като българска!

Мисля това беше достатъчно за сега,благодаря за вниманието,дано е било интересно и лек ден. :)

П.С:Групата за която става въпрос е Големите пет лъжи в Бг.история , там има интересни неща.




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. andorey - Нещо и от мен по темата. . . http:/...
05.08.2015 12:31
Нещо и от мен по темата...
http://andorey.blog/history/2015/08/05/trakiiskata-zeira-i-slavianskata-riza.1381568
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 358629
Постинги: 110
Коментари: 368
Гласове: 3284
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930