Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2021 18:51 - Кой всъщност стои зад изненадващото решение на Чехия да изгони 18 руски дипломати?
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 1336 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 20.04.2021 18:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Кой всъщност стои зад изненадващото решение на Чехия да изгони 18 руски дипломати?

Андрю Корибко

https://off-guardian.org/2021/04/19/who-is-really-behind-czechias-surprise-decision-to-expel-18-russian-diplomats/?fbclid=IwAR1y_YwNUWTQvSPrhd44vHvYT1g7icP9Gk7XBPahDF9YKDaVxja-__OU3sA

image

Изненадващото решение на Чехия да изгони огромен 18 руски дипломати под предполагаеми шпионски предлози смърди на британски намеси зад кулисите. СТРАТЕГИЧЕСКИ КОНТЕКСТ

Цяла Европа обсъжда изненадващото решение  на Чехия  да експулсира огромен брой 18 руски дипломати под предполагаеми шпионски предлози, както и техните  любопитни твърдения,  че Александър Петров и Руслан Боширов от позорната сага на Скрипал стоят зад случайната експлозия на депо за боеприпаси през 2014 г. в страната.

Това следва горещо по петите на налагането на  най-интензивните си санкции  срещу Русия от 2018 г. насам, което се случи в контекста на провокираната от Украйна  военна ескалация  в Донбас.

Позиционирах, че целта на последното всъщност е да произведе политическите условия, при които евентуално предстоящата мащабна покупка на Sputnik V от Европа може да стане невъзможна, като по този начин за неопределено време удължава изчезващата хегемония на Америка над континента, виждайки колко тясно епидемиологично сътрудничество между Русия и ЕС на теория би могло да създаде възможност за започване на сближаване между тях.

По-подробно разгледах това в съответния си анализ, питайки: „ Ваксините истинската движеща сила ли стоят зад най-новата дестабилизация на Донбас? ”

БРИТАНСКО-РУСКАТА БОРБА „ДЪЛБОКА ДЪРЖАВА“ В ЕВРОПА

Въпреки че тайната американска ръка очевидно не може да бъде изключена, когато става въпрос за изненадващото решение на Чехия този уикенд, също така си струва да се проучи възможността британците да се намесват и зад кулисите. Най-очевидният намек в тази посока беше съживяването на сагата за Скрипал чрез необоснованите обвинения на Прага срещу Петров и Боширов.

Има обаче нещо повече от това, тъй като през последната година внимателно следя дейността на британското разузнаване в Европа, както се доказва от следните анализи, публикувани през това време, които трябва да бъдат прегледани от заинтересованите читатели:

  • 30 април 2020 г .: „ Чешкият републикански скандал за убийство смърди на конспирацията на Скрипал “
  • 3 юни 2020 г .: „ MI6 може да стане пълномощник на ЦРУ за спиране на Европа от движение към Русия “
  • 7 юли 2020 г .: „ Великобритания следва големия си брат, налагайки така наречените хуманитарни санкции “
  • 22 февруари 2021 г .: „ Антируската хибридна война в Латвия разкрива реалността на европейския изключителност “
  • 24 февруари 2021 г .: „ Безстрашни журналисти изобличаваха управляваната от информацията хибридна война на Русия срещу Русия “
  • 18 март 2021 г .: „ Великобритания е най-голямата заплаха за сигурността на Русия в Европа зад САЩ “

За да обобщим всичко за онези, които може да нямат време да разгледат тези аналитични парчета, разузнавателната фракция на постоянните военни, разузнавателни и дипломатически бюрократии на Великобритания („ дълбока държава “) участва в активна борба срещу Русия в цяла Европа .

Британците действат по заповед на Америка като предпочитан от тях партньор „ Lead From Behind “ в този театър, за да улеснят плановете за разделяне и управление на големия си брат, както са правили традиционно през вековете (макар и преди, без да го правят като ничий младши партньор) . На практика това е под формата на информационна война и особено свързани скандали с „шпионин“ като сагата за Скрипал.

УКРАИНСКО-БЕЛАРУСКАТА ВРЪЗКА

Последните развития не са свързани само с желанието на САЩ да възпрепятстват епидемиологичното сътрудничество между Русия и ЕС, но и с Украйна и Беларус. Въпреки че Донбас си остава остатък, перспективите за всеобхватна война там като че ли донякъде са намалели през последната седмица, тъй като Русия доказа колко решителна е в защитата на своята граница и съграждани в Източна Украйна в съответствие с международното право.

Поради тази причина САЩ и британският им партньор може би са си помислили да изпълнят резервния си план за разделяне и управление на Русия и ЕС чрез последния скандал „шпионин“, който техният съвместен младши партньор в Чехия току-що е произвел.

Не само това, но и ръководителят на комисията по външни работи на Думата Леонид Слуцки  публично заяви,  че тази последна провокация е отредена да отвлече вниманието от разкритията в събота вечер,   че Русия е задържала двама терористи, които са планирали да извършат военен преврат в  Беларус  след убийството на президента Лукашенко и неговото семейство. С други думи, чешкият „шпионски“ скандал има за цел да убие няколко птици с един камък, като по този начин го прави основна   провокация на Хибридната  война .

ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ МИСЛИ

Няма съмнение, че САЩ насърчиха своя младши партньор в Чехия да произведе най-новия руски скандал „шпионин“, който избухна през уикенда, но наблюдателите трябва да разследват спорната роля, която британското разузнаване може да играе и в последните събития. Те, също като техните големи американски братя, имат желанието да разделят и управляват Русия и ЕС, за да разширят собственото си влияние, за да осигурят своите икономически интереси и особено тези в стратегически сфери като епидемиологичната.

Тъй като Донбас все още не е експлодирал, както мнозина прогнозираха, че може би вече се е случило досега (въпреки че такъв най-лошият сценарий все още може да се случи в близко бъдеще), има смисъл САЩ и Великобритания да инициират своя резервен план за производство голям „шпионски“ скандал за всеки случай, за да продължат да развиват своите интереси въпреки последното стратегическо препятствие (колкото и временно да се окаже последното). Наблюдателите никога не трябва да забравят, че където и да е американски разузнавателен отпечатък в Европа, вероятно има британски, който не е много назад.

Първоначално публикувано от One World Press



Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39748882
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031