Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2015 11:24 - Кой основа Атина?
Автор: vitalian4v Категория: История   
Прочетен: 2737 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте,днес няма да говорим толкова за произхода ни,колкото до това кой е основал Атина,гърци или пеласги.

След изследване на древни гръцки  находки и исторически извори, проф. Я.Бест стигна до заключението, че градове като Коринт, Перинт, Микена, Атина и др. не са създадени от елини, а от съвсем различен народ обитаващ земите на тези селища доста преди нашите южни съседи да се появат на историческата сцена [1] стр.18. Дори Дж. Чадуик призна, че името на Атина няма обяснение на гръцки [2].  стр. 1. Британският учен посочи връзката на споменатият в Линеарен Б надпис ( V 52 ) теоним Атана Потиния с непознат език [2] стр. 87-88.
Кои обаче са тези хора,
които са основали толкова много градове и по някакви необясними причини, въпреки високото ниво на културата си са се изпарили в небитието?

Днешните академици не обичат да говорят на тази тема. Не, че няма данни, не че тълкуването им е трудно. Всеки един, запознат с работите на древните летописци знае много добре, че Гърция е обитавана от други народи много преди елините да се появят в Европа. Херодот [3] II- 56, Страбон [4] V-2.4, VII. 7.1, Павзаний [5] VIII-1.4, Плиний [6] IV.III. 8-IV IV. V. 19 –vi, IV,  VII. 27-viii-29,  Ефор и Хезиод  ( цитирани от Страбон) [4] V-2.4 са единодушни по този въпрос. Като най-древни поселници на Гърция са определени траки и пеласги. За гърците старите автори казват, че са дошли от Африка . Херодот [3] VI- 53, Страбон [4] VII- 7- 1 и Плиний [6] VII- LVI-195 обясняват това от ясно по-ясно.

Що се отнася до тракийските роднини- пеласгите, за техният език бащата на историята казва, че не приличал изобщо на гръцкия [3] I -57,  а от омировият израз богоравни пеласги [4] V. 5, 2 –4  можем да отсъдим, че този народ е стоял на много по-високо ниво на развитие от елините. Това се потвърждава и от Чадуик, който споменава, че гърците заемат от предшествениците си думи за керамични съдове, факт показващ културното превъзходсто на предгръцкото население [2]   стр.3 (Също така стари гръцки автори посочват,че гърците са взели много тайнства и Божества от траките,и че са станали за посмешище дори в комедията).
Обаче нито Чадуик,  нито Бест не обръщат внимание, че наставката АНА в предгръцки ( разбирайте - пеласгийски ) имена като Атана ( Атина) и Мукана ( Микена) е типична за български женски лични имена като Белана, Благана, Видана, Драгана, Гроздана, Живана,Билана(/Белана,днес Биляна) и много други.  А коренът АТ(А) се среща в тракийските имена Атия, Атис, трако-пеласгийският етноним атамани, скитското име Атий, да не забравяме и Атила (сочен от съвременниците му като скит - т.е от стар европейски народ) Най-древното значение на АТА е родител, помощник, пазител.

Пренебрегнат е и фактът, че Тезей, смятан за основател на град Атина е от трако- пеласгийски произход. По майчина линия той е потомък на дошлият от Фригия цар Пелопс, а по бащина линия е наследник на пеласгът Ерихтей [7] стр. 8 стр. 105. Обичаите, които Тезей е практикувал са чужди на гърците. Плутарх споменава, че древният герой бръснел косата си, като оставял само една част ** както правели мизите, но най-вече абантите [7] стр. 10. За това племе се знае, че е трако-пеласгийско [8] стр. 28.
Въпреки,че Дж. Чадуик е много добре запознат с древната гръцка култура,той не е обърнал внимание на това че имена като Тезей, Ерихтей и Питей( Teseus, Erechteus, Piteus ),са с тракийски(пеласгийски) произход.
Всички те имат древна наставка  eus ( ей),за което трябва с Вас да кажем,че наставката ей(eus) на наш език е - ю,ьо,йо и както във "Веда Словена",Орфей се казва Орпю,то гърците поради недостига на езика си,вместо ю,ьо,йо,са пишели ей,тоест - Орфей и така много други.
Ето за пример имена :
Пейо, ( диал. Пею), Байо, Руйо, Баньо, Верньо, Грозьо, Дарьо, Дельо, Пеньо.
Неизвестно защо, изследователите проучвали историята на Атина пропускат важни исторически сведения. Херодот [3] I-57, VII-95, VIII- 44 обяснява наколко пъти, че атиняните са пеласги по произход, а Страбон добавя, че в далечното минало цяла Атика е била тракийска [4] VII. 7.1. Тукидид също дава данни, че Даулис, наречен още Фокис (на север от Атика ) е обитаван от траки още преди Троянската война ( по времето на Терей) [10] II-29.
А както по-рано с Вас видяхме,гърците са асимилирали голяма част от населението от днешна Гърция,сведения за които получаваме от Херодот [3]  
I-58 и Страбон [4] V. 5, 2 – 4, които пишат, че пеласгите са асимилирани от гърците.
Когато Данай взел властта той прокарал закон, с който в цяла Гърция, всички наричани в миналото пеласги и трябвало да получат името данайци... [4]VIII -6-9. Поради тази причина атиняните, а и останалото пеласгийско население на гръцка територия са считани за гърци, въпреки различният си произход, т.е. не е имало изчезване, а етническо претопяване. Трако-пеласгите, които не са асимилирани, са били изтласкани на север (1). За тази гръцка политика на тиха, но упорита експанзия знаем от Тукидид [10] I-100 и Диодор Сикулски [11]  XII-.68-2
Най-добри примери са тези,които ни дават старите хронисти,които пишат,че докато мъжете на пеласгите са били по-на север за да пасат добитъка,в селата не е оставал никой освен деца,жени и старци,и точно тогава данайците(африканските пришълци - гърците) са атакували и избивали много народ.
Така че,нека с Вас сега накратко да обобщим всичко що е писано до тук:

1. Атина не е гръцко божество, влиза в пантеона на южните ни съседи сравнително късно, името й е сродно на тракийските Атия, Атис, а етимологията е българска.

2. Основателят на град Атина не е от гръцки, а от трако-пеласгийски произход, като обичаите, които той практикува са типични за мизи, т.е. стари българи.

3. Антропонимите Тезей, Питей и Ерихтей не са  гръцки, а трако-пеласгийски, като наставките в тези древни имена се срещат в развита форма и днес в български лични имена.

4. Според Херодот атиняните са пеласги по произход, които по-късно са асимилирани от гърците.

Трябва да се отбележи също, че от гледна точка на археологията, още в дълбока древност, Тракия, Македония и около 80% от територията на Гърция са населени от една и съща етно-културна общност, чиито представители са траките [1] стр.168.

Тези данни показват недвусмислено, че  Атина е основана от нашите предци, които са обитавали територията на Гърция  преди появявата на елините(тоест данайците,елини е било малко тесалийско племе,което след време е наложило името си над данайците,като те не го ползват толкова като народностно име,а като убеждение и мислене). През второто хилядолетие преди Христа от Африка пристигат гръцки племена ( данайците). Някои се установяват в селищата на дедите ни, други са постоянно в движение. В един определен период от време гърците започват да изтласкват трако-пеласгите на север, или да ги асимилират.
Този процес на асимилиране и избиване на местното население продължава към хиляда години,след което Гърция е етнически пречистена и гърците започват да оказват силово влияние над избягалите по-на север пеласги(вече наречени презрително траки),макар и гърците да са мразели(не знайно защо)своите северни съседи(нашите предци) те са взимали от тях своите Божества и тайнства.
Така смятам да завърша статията,лек ден. ;)

 




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. balar - кой е основал атина?
21.07.2015 22:19
кекропс малко преди потопа.
цитирай
2. didanov - същата стратегия на асимилация проведоха гърците
22.07.2015 00:14
с окупираните от тях части на Македония - пълна забрана на българския език, българско училище, преследване и унищожаване на всичко българско. Явно имат хилядолетен опит с това, Поздрави
цитирай
3. andorey - Наскоро споделих това в блога на ...
24.07.2015 14:39
Наскоро споделих това в блога на Спароток, споделям го и тук - Акропол- окрепление (акрепление, както се чете на руски) - укрепление ... Някой неща въпреки че стоят нависоко, очевидно могат да останат за дълго скрити...
цитирай
4. bezistena - Поздрави, Приятелю и Българин, за ...
26.07.2015 01:04
Поздрави,Приятелю и Българин,за прекрасните анализаторсдки истинни изводи!
Разбира се,че цялата предгръцка култура и цивилизация са Тракийски(по–точно Български,защото Българите са свещеническата жреческа каста на всички тракийски племена,творящи културата и държавността!),както и след асимилацията духовният и интелектуален гръцки елит е Български поробен духовен имплант!

Всички твои доказателствени документи,събрани по чудесни независими интердисциплинарни канали,ние ще подкрепим и качим на безапелационното ниво на последната висша инстанция–сакралната,сиреч Божествената,с демонстративнта помощ на Свещения шифър,който ви разкриваме чрез
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1 и 2 в постингите ни
http://bezistena/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
http://bezistena/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061 и всички други документи от блога ни:

АТИНА=ТИАНА=Диана–
Българската Богиня Диана,Богинята Майка и Демиург
на световете с Българския Бог Демиург,Отец Исус

ПОТИНА=Богиня Диана
ПЕЛАСГИ=Иса Балг–Исус Българина
ПЕЛАСГИ=Балги на Иса–Българите на Исус

АКРОПОЛИС=Иса Бълкарина=Бълкари на Иса–първосвещен изкуствено построен светилищен мегалитен хълм и енергиен комплекс на Българските феноменни жреци

Teseus=Диана и Исус
Erechteus=Иса Траха
Piteus=Богиня Диана и Иса

ДАУЛИС=Дуло на Иса
ФОКИС=ФОК ИС=Бок Иса
АТИКА=Кан(Жрец) на Диана


СТРАБОН=БАРТС=Брат от Иса–посветен Българин от Бялото Братство

ПЛУТАРХ=Диана Булхария–Български посветен от рода на Диана

ХЕРОДОТ=Диана Траха–посветен Българин от рода на Българската Богиня Диана Тракийката

А древната наставка eus е наистина Българска,защото е поставяна от Българите като лингва
документ за принадлежност на имената и цивилизацията на
Българския Бог Иса,Исус!

А какво прави Исус векове и хиляди години преди уж официалната си поява?
Ами Исус е Бог и затова си шета както си иска във времето!
Исус Христос е последното аватарно явявяне и проявление на Българският
Бог Отец Сътворецът и Съдемиургът на световете,който заедно с
Българската Богиня Майка и Съдемиург,се явяват под аватарните образи и имена на
Исус и Мария Магдалена,за да създадат Новоепохалното Божие династично поколение от
Дуло,което е имплантирано за 2000 години за духовен,интелектуален и управленчески
елит на АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ СЕГАШНИ ЧОВЕШКИ ПЛЕМЕНА И СТРАНИ НА Земята!

Ето и официалните лични документи и декларации за това на Българските Богове:

ХРИСТОС=Исус Траха=Исус от Тракия,сиреч Исус Българина от Тракия!

Исус,който постоянно повтаря в Новозаветните документи,че той и Богът Отец Творец,
са един и същ,което означава че Исус Христос е поредният аватар на Богът Отец!

МАРИЯ МАГДАЛЕНА=МАРИЯ МАКДАЛЕНА=МАРИЯ МАК ДАЛЕНА=МАРИЯ МАК НА ДУЛО=
Мария Майка на Дуло–
Сиреч Мария,която е последният аватар на Великата Богиня Майка,и е
Майка,Родоначалник на Дуло,на Новоепохалното династично Българско Божие
Потомство от Дуло!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 354040
Постинги: 110
Коментари: 368
Гласове: 3284
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031