Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2019 18:16 - РОДИНАТА
Автор: vitalian4v Категория: Други   
Прочетен: 2894 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Здравейте,

Не съм писал от известно време в блога си, тъй като наскоро се завърнах в родината и исках да й се насладя,както и да се видя с любимите и познатите хора.
Тези от Вас,които следят блогът ми знаят,че от известно време пребивавам в друга държава.

Реших да напиша този пост като едно обръщение към моите сънародници и като едно може би похвално слово за родината…доколкото ми е възможно да сътворя такова.
Няма да сравнявам родината с друга държава,тъй като съм националист и не ми е нужно сравнение,а и ако трябва да сме честни родината ни няма равна нито по красота нито по древност,нито пък по дух и усещане – родината е свята!

 

За разлика от западните страни, а и северните, България се явява като едно прибежище,като един защитен остров на всичко нормално и се усеща дори едно съвременно възраждане у нашето общество.
Обикаляйки из родината за изминалите няколко месеца се срещнах с много хора,всички позитивно настроени,колкото и живота да стоварва премеждията си върху им,та дори и налаганата им масова депресия по медията,те гледат с надежда и вяра към бъдещето.

Хората тук са истински,искрени,засмени,отзивчиви,някои дори съумяват и да запазят доброто си чувство за хумор с годините прекарани в трудности – нещо много хубаво.
Разликата когато стъпиш на българска земя след месеци в странско е огромна – усеща се едно приятно чувство на
комфортност и спокойствие,а и да не забравяме и красивите гледки разбира се!


image
image

Ненапразно е казано,че България е раят на земята – тук планините са високи и красиви,покрити с вековни гори,долините са плодовити,изпълнени с цвят и живот,а климатът ни един от най-благоприятните в света.

image
image

Животът тук е много по-спокоен и приятен,дори в големите и забързани градове където принципно се предполага,че там животът е един от най нездравословните и забързани.

image
image
image

Самата атмосфера или дух витаещ във въздуха (или може би нещо свише) предразполага хората към спокойствие,добронамереност,отзивчивост или просто учтивост,да бъдат приветливи.
Всеки мисли как да се наслади на живота,да направи добро за своето семейство,а дори и на ближните си – на своите сънародници, голяма рядкост са хората,които биха навредили някому току-така и изобщо.

Не ме разбирайте погрешно, не си измислям някаква утопия,а просто действителността в която живеем – просто излезте по улиците,бъдете в бодро състояние на духа,с лека усмивка на лице и бъдете мили с всекиго по пътя Ви и ще видите как хората Ви отвръщат със същото или нещо повече – ще видите добрата страна на нещата , защото както винаги всичко е в нашите глави.

Дори нещо повече и нещо много по-голямо се случва напоследък,нещо което ни е нужно като една древна и жадна за живот нация – възраждане!
Процесът на възраждане на българското общество е започнал отдавна,но поради множество фактори е бил покриван или изтласкван извън светлината на прожекторите за сметка на тъмни моменти,но процес необратим,който в последно време се усеща много повече дори без някой друг да Ви го покаже.

Хората са си останали в същото консервативно настроение както винаги са били,което е главен стожер на сегашното ни модерно възраждане,което се изявява в жив патриотизъм у българина.
Хората обичат родното,говорят добро за родината,макар и правителството да не е за хвалене,радват се на това което имат,благодарят на Бога за него и вярват с жива надежда,че доброто тепърва предстои!

Примери за това мога да дам много,а един от най-ярките е нещо,което масово в една голяма област от страната ни се случи и продължава да се случва от много време.

Над всяко село в региона Пловдив – Стара Загора – Хасково – Кърджали са вдигнати кръстове със средствата на обитателите на тези места и по тяхна инициатива.

image
image
image
image

Завръщането към вярата е един огромен положителен показател за необратимото възраждане на нашето общество,което изпълнено с родолюбие иска да запази старите извечни ценности и да ги предаде на идните поколения.

Разговаряйки с хората за мнението им относно родината и чуждите страни,всеки е единодушен – в други държави може и да плащат повече,но като България втора и няма и по-хубаво място за живеене от родината не се намира!

А и не е ли така!?

Имаме най-хубавата природа,имаме един спокоен живот в родината си където е нашият дом и семейство.

Момичетата ни са най-красиви, българката е най-красивата жена в света, най-милата,нежната,добрата, а и да не забравяме и мъжете – най-работливи, харизматични и чисти юнаци!
В разговор с хора,някои от които дори не българи или не с българско самосъзнание отговорът е един – българските момичета са най-хубави!

image

image

image
image

Всеки трябва да възпитава децата си,а дори и себе си в такава положителна насока,защото имаме повече от необходимото за самочувствие на велика нация – българинът трябва да бъде с българка,да живеят в България и да възпитават децата си в родолюбие и позитивизъм.

Имаме една от най-древните истории в света,родината ни е най-старата в Европа,също като традициите и преданията ни!

Всичко тук е писано с любов и позитивизъм спрямо родината,защото ако не си казваме това което виждаме и не си казваме хубавите неща ние сме изгубени,също като хората,живуркащи ,а не живеещи – на принципа ubi bene ubi patria – където ми е добре там е и родината – нещо което не можеше да бъде по-грешно отколкото е!

Родината не се измерва със земни блага,защото родината е като семейството – обича се,защото е свято – нито пари,нито скъпоценности нито каквото и да е било може да измери или замени любовта ни към семейството,което важи и за родината – тя просто се обича и това е – родината е свята!

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Любовта към родината трябва да се изразява така както се изразява към семейството – с любов, търпение , добронамереност, себеотрицание, с желание да направиш нещо за своя ближен – да направиш нещо за нацията и страната си,колкото и дребно да е то – щом е от сърце и щом е за род и родина значи си заслужава и самото дело трябва да бъде награда – защото както помагаме на семейството си без да очакваме нищо в замяна така трябва да помагаме и да действаме за родината!

Така като са правили нашите най-велики национални герои и велики души дали всичко за родината!

Това трябва да ни дава сила!

А сега, ще Ви оставя с още няколко снимки от нашата красива и скъпа родина …

imageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Заключителни слова :

Не бъдете черногледи, бъдете благодарни за всичко, обичайте се, обичайте родината, вярвайте,че Бог ще ни помогне и най-вече – помогнете си сами за да Ви помогне и Бог!
Хората тук сме хубави,както и земята ни,добри и трябва да се обграждаме с добро, не гледайте другите,които не са по добрия път – рано или късно те ще се осъзнаят и ще се променят.
Бъдете бодри,ведри и позитивни.

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!




Гласувай:
4



1. shtaparov - Браво- добре дошъл у дома!
24.07.2019 18:39
Браво- добре дошъл у дома!
цитирай
2. vitalian4v - Благодаря!
24.07.2019 18:57
shtaparov написа:
Браво- добре дошъл у дома!

Благодаря много, няма по-хубаво място от родния край!
цитирай
3. shtaparov - Браво- добре дошъл у дома! Бла...
25.07.2019 11:24
vitalian4v написа:
shtaparov написа:
Браво- добре дошъл у дома!

Благодаря много, няма по-хубаво място от родния край!

Винаги съм подкрепял това твърдение,подкрепям го и сега!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 358859
Постинги: 110
Коментари: 369
Гласове: 3284
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930