Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2019 21:32 - Да живее свободна България!
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 1831 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Здравейте,братя и сестри българи – да ни е честит 3-ти март!

На тази дата преди 141 години е подписан Санстефанския мирен договор,с който се полага освобождението на България от турско робство!
За всеки един от нас тази дата трябва да бъде светла,да бъде символ на нещо ново,на нещо свято,да бъде символ на държавността и на свободата,без значение трудностите!
Нека гледаме,трябва всички българи да гледаме на 3 март,не като архивно събитие,далечно,мудно и незасягащо ни,а като жива сила,жив ден – ден,който е предопределил съдбите ни,ден без който нямаше да има други дни за мнозина от нас и нашите предци!
Днес всеки българин трябва да си спомни за онези отминали времена,когато прадядовците му са усетили свободата за пръв път и когато ентусиазмът е бил върховен,а народа ликуващ!
България се завръща като Жар птица на картата като държава.
Това е благодарение на всички знайни и незнайни апостоли,въстаници,хайдути,четници,опълченци и руски войни!

Зная,че върхушката от върха отбягва всякакво признание към Русия за освобождението ни,но то е факт и няма смисъл да се пренебрегват фактите.
Днес както да отпразнуваме възкресението на нашето драгоценно отечество,нека си и спомним за онези,които паднаха в името неговата свобода,но никога не го видяха свободно…

Днес също трябва и да се замислим…достойни ли сме да се наречем наследници на нашите предци, и то не отпреди 1000 или 2000 години – не,а на тези отпреди 141 години!
Защото те ни оставиха завет,който ние да следваме,оставиха ни идея,оставиха ни символ верую!
Но за да имаме право да се наречем наследници техни, и то със право,ние първо трябва да бъдем като тях и по дела!
Трябва да сме просветени и да просвещаваме,на каквото и да е ниво,трябва да сме активни защитници на род и родина и да бъдем родолюбци – до край!
Символ веруюто – добруването на народ и държава!
Ние трябва да бъдем като предците си,за да сме достойни техни наследници и за да може България да продължи да живее и просперира,за да оставим и ние достойни наследници на народа български!
След това послание,което надявам се хората,използващи здравия си разум са проумели какво казвам с това или поне ще се опитат да разберат е време да започнем със ситуацията днес…141 години след онзи съдбовен и най-велик ден за нашия народ!
Наблюдавам от години на връх 3 март разни (грантомотивирани най-вероятно) индивиди как говорят,че видите ли 3 март нищо не било,не би трябвало да го почитаме,да го отбелязваме и празнуваме,а да е някоя друга дата,да сме гледали даже както си спомням преди някоя година един…един такъв индивид да казва,че трябвало да гледаме САЩ и като тях да празнуваме деня на независимостта!
Предпочитам да пропусна коментар по това мнение,защото идват думи неприлични да изрека,по-скоро бих казал,че нашия народ е единственият който е бил подлаган на подобни неща и има такава уникална историческа съдба,каквато никой друг
народ не е имал,а 3 март е денят в който робството свършва за народа ни…дори васална държава да е била България,е била вече свободна…народа й не е бил отвличан,купуван и продаван по робските тържища в Цариград,Мала Азия и Африканските робски пазари,еничери не са взимани повече и кланетата са престанали(поне за една от териториите населени с българи)за което има твърде много доказателства,за да бъде измислица и за да покаже,че не е нито „владичество” нито „присъствие” ,а именно робство!

*Това е проста терминология,която е лесно проверяема,хора!*

Нашите предци,със своите комитети и народна борба са предизвикали тази освободителна война,а на когото му е трудно да проумее – има достатъчно доказателства за това как е реагирало обществото в руската империя на зверствата извършени от турците над българите,при което императора в манифеста си обявява,че ще воюва с турците „поради волята на народа” – нещо,което е достатъчно показателно!
А българските опълченци са били чудо за дошлите освободителни войски – мислели са,че нашите деди са невежи в боравене с оръжие,но това им мнение се променя бързо и те осъзнават значимостта на всеки един български войн,опълченец със сила мъжка и воля здрава,родолюбие и жажда за свобода и ненавист към поробителя.
На когото му е интересно може да се разрови и ще намери какво са мислели генералите,какво са видели по време на тренировки и какво са осъзнали по време на битка.
Искам да обърна и внимание на всички,които по някакъв начин искат да омаловажат този подвиг не само на руснаците,но най-вече и на българите,искам да обърна внимание на това как ни манипулират.
Аргумент е,че Русия се е биела за своя имперски интерес – това безспорно е така,няма как да няма и капка интерес – все пак всичко опира до него,но важното е,че именно този имперски интерес,касаещ България съвпада с народния ни интерес,а именно – освобождение,което си проличава и  идеята за Санстефаснка България!
Но не може да се отрече,че доброволците и обществения гняв в Русия са се биели именно за народа брат во Христа (българският народ),а не за интереса на императора!

Братя,сестри – българи,не се полъгвайте на СМРАДовете,когато Ви манипулират и винаги Ви показват негативното,пошлото,лъжата и злостта!
Това е методът на злото – да манипулира с каквото може и с каквото и да е,само за да постигне целта си – целта оправдава средствата!
България е голяма,България е ключовата страна на Балканския полуостров и огромен геополитически фактор в Източна Европа както и в Западна Европа,България е крепостта на Европа – кръстопътя между изтока и запада – за това България е главна цел на глобалният колонизатор!
Вие на тоз ден свят трябва да оцените свободата,извоювана с наша и братска кръв и подвизи преди 141 години,свобода която е застрашена и сега – свобода,която ние народът трябва да отстояваме,а не да имаме за даденост – НЕ(!)свободата никога не е даденост и никога няма да бъде!
България е родината на днешното православие във всички сродни по език,история,вяра и народност страни!

България ще бъде изправена само от българите – не от някой друг!
Това ние доказахме преди 141 години,когато с нашите действия показахме,че имаме право да живеем в собствена държава под небето и за това се и случи тази Освободителна война – война водена от Цар Освободител,който макар и да има титлата си на освободител заради вътрешноруски дейности,то той за нас е освободител,защото точно това е свършил – повел е война,в която с наши сили,със братските во Христа сили – съкрушихме вечния враг – Турция!

 

Бъдете здрави,радвайте се,че имаме 3 март,ценете свободата защото е мила и пазете истината,защото е свята!
Да живее свободна България и не губете вяра,защото Съ Нами Богъ!
Амин!


image



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 355766
Постинги: 110
Коментари: 368
Гласове: 3284
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031