Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2019 22:30 - Заветът на Апостола!
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 2170 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.02.2019 22:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Днес е една от най-черните дати в Българската история и една от най-черните за Българщината,днес е 18 февруари – денят на обесването на Апостола на свободата!
Пиша тази статия с целта хвърляне светлина на светлия образ на нашата свобода – Васил Левски.
Тази статия се явява продължението на предишна моя статия от 2016 година (Забравеният завет на Апостола!) в която направих едно бегло тълкувание на Апостолските мисли на Левски и хвърляйки малко светлина към областта на историческата манипулация и извъртането на личности и събития около Дякона,да покажа как се опитват да ни затриват като нация стъпка по стъпка.
Нещо,което днес,на този етап се води още по-ожесточено!
Изтриването на личности от нашата история,както и множество литературни творби,които не се виждат „приемливи” в нашето образование са плод на колонизатора и подчинената му маша.
Този процес достигна една,ако не и най-връхната си точка с поредното заличаване на един Българин с главно Б…това достигна и Апостола на Свободата!
И тъй като не търпя такива неща,а и никой не трябва да търпи,реших да напиша някои от истините относно Дякон Левски и как те биват скривани за да се премахне спомена на народа български за героите му.

Голяма манипулация се прави,когато по казионните медии и техните „колеги” от други медии,говорят за или празнуването(не отбелязването,както е редно щото таз дата е дата скръбна!) или с много извъртени факти около Апостола.

Една такава,а и една от най-големите лъжи са тези,които твърдят че видите ли след залавянето на Левски българите не направили нищо за да го освободят.
Това тук е напълно невярно и тези от Вас,които обичат да четат истинска литература,а не „модерна поезия” и други творби на чашка чай,ще разберат,че опити за освобождението на Апостола са били не един и два,като някои от тях стигали до това да се дерайлира турски влак,в който са имали логични,макар и неточни подозрения,че Апостола ще бъде превозен до Цариград,за да бъде съден там по обвинение за бунт срещу империята (където всъщност се съдят мнозинството от бунтовниците – Цариград).

 

Има и още доста примери,които могат да се дадат в подкрепа на истината,че множество опити са били правени за освобождението на Левски,но за жалост са били неуспешни.

Сега,целта с която Ви казвам това е да Ви покажа,поне доколкото аз мога,че изтриването на такива факти и изопачаването им (обикновено с пропаганда на някакви „цитати” в социалните мрежи) са с цел да се потисне националното самочувствие,да се осили нихилизма и да се оскоти населението.

 

Тези неща,които Васил Левски е правел в тези тъмни времена е смъртна опасност за всяка чужда власт.
В скорошните ми статии съм дал някои примери за това защо и с какви средства са създадени революционните комитети,но ще бъдат споменати и сега.


Правя бележката,че това,което Левски прави следва точно точка по точка как се създава народно освободително движение:

Просвещаване на хората,отваряне на очите им за действителността.
Подготвяйки всички въведени в делото за борба,с материални и идейни ценности и оборудване.
Всенародно въстание.

Излагам така основните точки,на които
Левски се уповава за да създаде своите комитети,с цел по-лесно схващане на нещата,а не навлизайки в пълната дълбочина поради простата причина,че в само една статия няма как да се изследва до всяка крайност всеки аспект от това,а давайки искрата за любознание и подтикване към това Вие сами да търсите и да се информирате и развивате.
Апостола е бил напълно наясно,че с досегашния метод на хайдутлук няма да успее да свали султана,а и дори да го свали той има наследници (множество наследници),които ще попречат на делото,както и че самия метод не е годен за освобождение без правилната насока и подготовка.
Той залага на просветата на народа,за да могат хората да се осъзнаят,че са имали история велика и царство господарство,както и за реалното им
положение и че това трябва да се промени за тяхно добро.
По този начин най-важния аспект от това дело е започнат – борбата за умовете на хората.
Народът бива просвещаван и даван насока за народно освободителна борба,подготвяйки ги с идейните ценности и цели,както и с реалното положение на народа и страната.
Когато е настъпило време за физическата борба,се започва със оборудването на силовите части(въстаниците) и събирането на храна и провизии за борещия се народ.
Третата стъпка,за жалост е била неуспешна на ниво,че не е успяла да постигне една от главните си цели – да освободи България,но от друга страна постига втората си най-важна цел – да предизвика международен отзвук и това да доведе до геополитически промени,а
именно стъпката за всенародно въстание,причините са доста,но една от най-главните е ,че просто поради предателство въстанието избухва много по-рано от това за когато е планирано.
Самата физическа борба,самото въстание само не успява в първата си цел,споменавам го отново за да се изясни напълно логиката на мисленето.
Но втората му цел е постигната – международен отзвук и Русия се намесва,освобождавайки България – 12-та поредна руско-турска война,но този път,благодарение на тези комитети и въстаници си поставя за цел – освобождението на България.

 

Виждаме как добре е било замислено,макар и да е имало някои скърцания е било добре замислено и ако е имало достатъчното време би се развило да могъща организация из цялата българска земя.
Така го е измислил Апостола,за да бъде успешна борбата.

 

Защо обаче правя статия,която трябва да отбележи тежко събитие в нашата история,а в същото време говоря и за геополитика,макар и в историческата сфера!?
-Причината е проста – защото това,което Левски е правел тогава и самата идеология,която е носил са били не просто актуални тогава,а че са символ верую за всички времена,когато един народ иска,знае как и какво да направи за да постигне свободата и суверинитетът си!

Това е и една от причините да се правят ожесточени опити за заличаването на този велик Българин от умът и спомените на народа!

 

Ако огледаме добре делото на Апостола ще видим,че то е напълно приложимо и в наши дни,като изключим въоръжената съпротива,която е ненужна и дори не е необходима за процесът в наше време.
Ние сме на етапа,в който трябва да се борим за умовете на хората,да ги събуждаме и да се развиваме духовно,за да можем когато настъпи времето да променим посоката на родината ни от вредната самоунищожителна дестинация към родолюбивата,суверенна и развиваща се България.
За тази цел,просветете се и най-вече събудете се!

Ще завърша тази статия със силните слова на Апостола на Свободата :

Байовци, ето, че паднах в ръцете на враговете и ще напусна пътя на борбата преди да сме видели края на нашите въжделения. Но с моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите, така щото да не изгубят смисъл усилията ни. Моята смърт не ще да спре бъдещето ни освобождение, нито трябва да скове сърцата и душите ви. Знайте, че борбата за освобождението ни ще погълне в жертвения си олтар много от вас, но още повече ще погълне борбата след освобождението ни. Внимавайте, в народната работа няма шега, освобождението ни трябва да бъде плод на нашите задружни усилия. Вие, които ви грабят, безчестят и лъжат днешните ни управници, не мислете, че работата ни свършва с едното освобождение.Не, тя с това започва. Нашето драгоценно отечество, ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи. Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана. Вярно е, че ние нямаме хора подготвени, но поне имаме хора честни и родолюбиви, които няма да се поколебаят да положат живота си за въздигането на държавата ни. Не се полъгвайте, че тези, които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате, като слънце пред очите си. Те няма да се поколебаят да посегнат към властта, а вие ще трябва да ги възпрете и да им поискате сметка, кой с какво е помогнал за освобождението ни, и давал ли е пари или казвал нека да стане па тогава. На такива аз съм им писал и преди”. Днес е момента да си купите живот, които сега се продава, утре не и милиони да давате”. Та тези, които покажат разписките с печата на Централния комитет, те нека живеят свободно в отечеството ни, а другите презрете и отсечете алчните им ръце желаещи властта, само за да ви грабят.

 

За такива злоупотребяващи с народни пари, наказанието е само едно – Смърт , смърт и пак смърт, както гласи и уставът ни. За тези, които петнят името на отечеството ни наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли, не предполагали, че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни. За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.Това е което исках да ви кажа, надявайки се, че ще доведете борбата до край.Бъдете силни братя и не щадете силите ,нито кръвта си, защото Отечеството ни няма да припише заслугите ви другиму, нито пък ще позволи да потънат в забвение. И не забравяйте -Аз неведнъж съм ви казвал: ” Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби”. Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.”

Прочетете словата му и замислете се,колко мъдрост можем да черпим от този велик човек!

Подсказка за нещо много важно,което
Левски казва – работата започва с освобождението!

 

Благодаря Ви за вниманието,лека вечер!

Поклон пред Апостола и неговото дело,нека сведем за миг глави и да почетем,саможертвата на този наш герой за общото благо на драгоценното ни отечество!

Съ Нами Богъ!

Амин

image

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 359563
Постинги: 110
Коментари: 369
Гласове: 3284
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930