Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2019 00:32 - Нещо Ново:Консерватизъм или либерастия!?
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 1949 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте,който от вас е срещал блогът ми е забелязал,че от доста време не съм пребивавал тук-но както и да е,темата ни сега е за назряващият консерватизъм сред европейските народи.
Първоначално ще е редно да се спомене що е то консерватизъм и защо чак сега назрява той (или защо чак сега бе чут гласът му).

-Консерватизмът по същество е нещо хубаво,но нещо представено от наричаните сред множеството - либерасти,като нещо лошо и нещо страшно(!?) - защо ли?

От името си личи,че консерватизмът обгражда нещо (тоест запазва,съхрванява и защитава)-народа,традициите,ценностите,които от десетилетия са представяни главно,а и дори единствено като "евро-атлантически ценности" (не само в България) - нещо което по същество нито съществува,нито има и как да съществува по най-прости логически,политически и дори (а и най-вече) етнически причини!

Ценности,които наистина има са да споменем най-познатата за нас - Християнските ценности-нашето православие,на което ние винаги сме били и трябва отново да бъдем най-големи разпространители и поддръжници!
Защо консерватизма назря (или по-скоро бе чут) чак сега от множеството и това кой и как изкарва консерватизмът като нещо лошо са две точки от един и същи въпрос,чийто отговор нелесно би бил формиран,но и в същото време намира доста прост и съществен показател за него и формулировката му.
За да стане ясен отговорът трябва да погледнем историята,защото както е казано(и то правилно) - от историята човек се поучава (защото от нея идва всичко).

Така нареченото liberty се налага от западния свят,който е по същество от няколко века насам англо-саксонски по модел (разбирай колониален и дори варварски).
Разбираемо би било сега когато някой подскочи и си каже - но как,нали са колониалисти а в същото време проповядват свобода!?
Простичък е отговорът - когато империята не се задържа с груба сила и с официална юрисдикция над колониите си е нужна промяна и то коренна - за да оцелее макар и под някакъв параванен статут на...не-империя.
Тук трябва да се направи справка и разлика между тези два английски термина - liberty и freedom!
Докато първото се казва,че е свобода,но в същество е идеята,че не е свобода на обществото а на индивидът да прави кавото той реши със силата,която има.
Докато втория термин означава свобода в истинският смисъл на думата в българският език.
Виждайки резултатите дотук от liberty може да се каже,че това всъщност е свободия,тоест-беззаконие,анархия и всякакво друго човешко извращение,докато свободата въобще не е свободия и няма диващината,която свободията носи!

Казано накратко,това което всеки знае - свобода,но не свободия!

"Идейните дейци" на колониализмът все още желаят да имат хегемония сред народите по света,поддържайки куха система за своето оцеляване.
Консерватизмът от своя страна е антидотът за тази върхушка,крещейки през десетилетията,но нечуван поради средствата на онези незнайни "големци"

*Тук отправям забележката,че както винаги съм казвал в моят блог,не е за сляпо доверие,за това тук доколкото мога информирам за разни неща,за да дам тласък за проверки,а оттам нататък е работа на читателя при желание да провери сам и да изгради свой мироглед!*

Консерватизмът в този тежък момент за нашите народи - тези от Европа успя да получи гласност благодарение на още повече хора,които виждат опасността,а една от тях и може би най-голямата за духовността и моралът са опитите за прокарване на някакви признавания и ратифицирания на договори относно отхвърлянето на биологичния пол и въвеждането на нещото наречено "социално изграден пол" (разбирай онези джендъри от гей сбирщините и разврати по т.н. "прайд").

Тук е редно да споменем,че именно консервативните подбуди са запазвали народите с хилядолетия,така нашите предци са съумявали да се запазят през робства и погроми.
Този консерватизъм като идеология е равен на нещото,което наричаме родолюбие!

Колкото до акциите на либерастите е ясно,че ударът е умишлено насочен към най-ценното на един човек като личност и на една държава като общество - ценностите!
Ето тук идва и свободията,носена от liberty ,което цели деградация на обществата на народите и подкопаване ценностите им както и историята им подменена (нещо което продължава да се случва и то осезаемо!) за да се превърнат хората там в добитък.,старата максима,перфектно формулирана от Гьобелс - Премахни на един народ историята и след едно поколение той се превръща в тълпа,а след още едно поколение тях ще можеш да ги управляваш като стадо!

Ако сте забелязали колко чувствителни са станали хората спрямо истината,чувайки я са толкова..."наранени",звучи познато?
-Ако не,то идеалният пример е САЩ,където дори има термин и дори места наречени "safe space" място където изнежените индивиди могат да се отделят от света за да не бъдат наранявани от истината...това не е разумно човешко същество-това е безумна "евро-атлантическа",либертарианска личност!

Тъй като тази публикация ще стане твърде дълга,то ще се наложи да приключим за сега тук.
Но ще има продължение,както и на новата поредица "Нещо ново"-наречена е така,защото до тук блогът беше изцяло за история,но имайки предвид всички политически събития и...моята нетърпимост към подобни безумия ще бъде блог за история и политика.

Благодаря за вниманието и лека вечер!

***СЪОБЩЕНИЕ:ДО ВСИЧКИ,КОИТО ИМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА ГЛАСУВАТ НА КАКВИТО И ДА БИЛО ИЗБОРИ,КАСАЕЩИ БЪЛГАРИЯ!
НЕ АГИТИРАМ КЪМ ОПРЕДЕЛЕНИ ГРУПИ И ЛИЧНОСТИ,ПРИЗОВАВАМ ДА СЛЕДВАТЕ РАЗУМЪТ СИ И ДА ГЛЕДАТЕ КЪМ КОНСЕРВАТИЗМЪТ***





Гласувай:
3



1. andorey - Привет Виталианчев, радвам се че се ...
04.02.2019 12:42
Привет Виталианчев, радвам се че се върна в блог бг. Такива времена дойдоха да се говори пак за политика, освен за история. И аз така правя от известно време. Поздрави!
цитирай
2. vitalian4v - Привет!
04.02.2019 13:52
andorey написа:
Привет Виталианчев, радвам се че се върна в блог бг. Такива времена дойдоха да се говори пак за политика, освен за история. И аз така правя от известно време. Поздрави!


Поздрави!
Много се чудех дали да напиша тази статия и да разваля историческата последователност, но просто някои неща трябва да се говорят...

Добре заварил! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 358785
Постинги: 110
Коментари: 368
Гласове: 3284
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930