Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2015 23:25 - Лъжите и техните последствия!
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 4272 Коментари: 15 Гласове:
2

Последна промяна: 30.07.2015 23:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте,както сигурно много добре знаете,автохтонната теория не е приемана от историографията,за сметка на това,обаче все повече и повече българи виждат,че истината е това,не просто защото им харесва,а защото се потвърждава от източниците,които могат спокойно да бъдат открити из интернет пространството,именно това кара група безсъвестни и безродни хора,или по-точно пропаднала прослойка на човешкия род да измисля разни глупости,че автохтонната теория е по-скоро само тракедонистка или просто тракийска,която целяла да разедини народа ни,като показват карти от този тип:
image
Твърдяйки,че местната теория за произхода на народа ни иска да откъсне тази част от родината ни.
Това разбира се не отговаря на истината,по следните няколко причини,тези които твърдят,че българите били било то тюрки или иранци или изобщо нещо чуждо,не осъзнават или осъзнават,но пробутват лъжи за "прабългари,славяни,траки",като те сами делят нацията ни на части,като пример може да се даде,че видите ли истинските българи са само в най-северните части на страната,една част са германци,защото имало "гото-германско присъствие тук"(което обаче не се потвърждава от археологията и старите извори),другите били някакви славяни,че някои били траки,ама те били изчезнали,другите били турци,някои пък гърци,някои от семитски произход или какви ли още не,като също така при кръстоносните походи,видите ли идват рицарите идват и "оплождат" всички български жени(или жените на този буламач) и също така в България живеел целия буламач на света!
Това няма да го признаят,или защото огромна част от тях са заблудени и нищо незнаещи хора,а другите които знаят просто са "мотивирани".
Също така преди време имаше едно "гениално откриване",че името българи от тюркски - булга,значело буламач,и след като някакъв си "хан" Кубрат съединил огромен буламач от народи,решил да ги кръсти тъй - българи или буламач,като държавата му е наричана от ромеите Стара и Велика,обаче била голяма колкото няколко селца,а когато историците са питани за това или мълчат или казват "те така я наричат",защо не казват и за да придадат повече "достоверност",казаха,че българите били почитали някой си "Тангра" и са били монголоидни тюрки-номади-чергари и били покръстени късно,което е връх на националнихилизмът и антибългаризмът!
Сега мисля вече достатъчно разглеждахме тези върхови глупости,сега мисля да започнем да изброяваме фактите,които говорят истината и разбиват тези митове,или по-скоро лъжи и простотии за нас на пух и прах!
Като начало,ще започнем с титлата на българските владетели,дали е "хан,кан" или някакво друго канче,прибор за пиене,наливане или нещо друго.
image
Тази колона е посветена на Омуртаг,като най-важното за нас е това на първия ред от ляво на дясно - KANAC ,това е може би най-големия трън в очите на сегашните тюркомани,защото тази титла е точно каназ,тоест стария вариянт на княз!
Така че,ето един от митовете е разбит,именно - титла Хан,Кан,НЯМА,има - КАНАС = КНЯЗ!
Обаче за да е пълна заблудата беше пуснат митът,че княз е "славянска" титла,обаче кои са тези славяни?! - това е другото(новото) име на гетите/готи,по-късно ще видим и това.
Сега нека разбием митът,че автохтонната теория целяла разкъсване на народа:
image
Карта на Св.Йероним,правена по данни от по-стари карти,картата е от IV век,пише Moesia het et Vulgaria = Мизия тук е България!
image
Тук,Касиодор - VI век,българите са мизи или илирийци,тоест цяла северна България и цяла Илирия,тоест западните Балкани са български!
image
Мизите са българи,мирмидонците са българи,значи и северна Гърция!
image
Ето,тук същото се потвърждава от Йоан Малала!


image
Панонците и македонците са българи!
В по-предишни постинги сме разглеждали с Вас топонимите и хидронимите,и видяхме че съответстват на български,така че сега няма да ги разглеждаме!

image
Така,в Тракия,Македония и Мизия,само българи живеят,тъй че ето,по-скоро автохтонната теория поставя основите на национални идеали за изпълнение на почвата на исторически достоверни данни,а не дели,както правят сегашните "учени"!
Сега е време да разбием и митът за някой си "Тангра":
image
image
Маггра,като Ма е начало на дума на съвсем друг ред и няма нищо общо с Ггра което е на съвсем друг ред,разделено от липсващ фрагмент от този камък!
Така че единственото "доказателство" за Тангра се оказа грешно разглеждано!

image
Също така Аварите,които са били в днешно Румънско и Унгарско са хуни или още българи!

Сега да видим имало ли е въобще някакво "гото-германско културно влияние във формирането на българският народ",защото таквиа глупости могат да бъдат открити в интернет и то писани от групи,които са спонсорирани от Норвежки огранизации,които както и германците така и те имат изгода от някакво си мнимо тяхно влияние,защото щом германците били дошли от Скандинавия,значи са от един род с норвежците,тъй и тези два народа,по-точно само заинтересовани индивиди от тях се стремят  да изкарат всичко в Европа тяхно,взимайки нечия история за своя.
image
Св.Йероним говори за седем гетски или готски племена,защото учени викали на гети - готи,тъй че там където в седми век имаме седем славянски племена в четвърти те са гетски или готски.
image
Ето и от дуклянската летопис,това също е важен документ,защото е близо до онези събития,но за някои работи никой не може да отрече че дуклянския поп е писал малко пресилени работи.

Тъй че няма никакво "германско" присъствие според летописците,също така след направените археологически проучвания не са намерени германски следи по нашите земи,също така няма германски хидроними,топоними и др. по нашите земи.
Български владетел - Телец,отговаря на споменатия от Йродан гетски княз Телеф,живял много години преди Христа,с тях е сродно и Телерик.
Също така трябва да споменем готския княз Тотила,което отговаря на българското Тотил или Тотю!
Също така тримата готски княза - братя Валамир(Walamir),Теодомир(Theodomir) и Видимир(Widimir) са имена от славянски произход!
Също така Гензерих,се е казвал(и отговаря) на Генчо,защото Рих е титла Рих,Риг = Крал,тоест е бил Гензе(Genzo),или Генчо - Генчорих -> Гензерих!
Също така готския княз Валия,което е в съставното име Валамир отговаря на Въльо,Вулю или Вълко,в тази категория спада и "Вулфила"-Улфила,или Урфила,но не може да се каже за него точно,защото във Веда Словена е наречен Урфен!
За една от опорните точки на "германския" произход на готите е Остроготи и Вестготи,като се твърди,че Остроготи иде от немското Osten(изток),обаче на старогермански тая дума звучи - austan,eastan,тъй че няма нищо общо с Остроготи,също така имаме сведения,че Острогот е лично име,например един Острогот се споменава като син на Хизарна,и народа му се нарекъл по него,също така една от дъщерите на Теодорих се е казвала Острогото.
А за Вестготи се твърди,че идело от германското запад,обаче ние имаме и за туй сведения,че Вестгот или Вези/Визи-гот е лично име,а и може да иде от беси - веси -вези - визи - визиготи,тоест няма общо с германското за запад,а ако някой си направи труда да разгледа,ще види,че уж източните готи живеят по-на запад от западните!
За заблудите относно готите са виновни някои индивиди ръководили Виенската историческа школа преди повече от столетие!
За Стара Велика България в един по-ранен постинг вече обсъждахме къде е и колко е голяма,и чий наследник е!

И сега иде ред да видим,дали нашите предци са били номади.
image
Номадите-чергари живят в такива Юрти,те не знаят и не могат да строят сгради,само се местят и живеят при такива примитивни условия.

image
Това е Плиска,вижте това са само останки,и все пак са величествени,но видите ли,българите номади-чергари били безстроителни,но идвайки по дунав не само че знаят как да се оправят в такъв град,но и строят такива крепости и градове,ей тъй изведнъж се научили и си променили начина на живот!
image
Ето и Преслав,и той е величествен шедьовър!

Също така както говорихме по-рано българите по ДНК и антропология са европеиди, и са на балканите от поне 10,000 години!
Така че тези лъжи,които ни се пробутват нямат основание и целят единствено да ни унижат и разкъсат като народ!
Дай Боже някой ден наистина истинската ни история да е и официална и тези лъжи и глупости и техните "светии" да бъдат забравени веднъж за винаги!
Смятам да приключим вече,благодаря за вниманието и лека вечер!





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vitalian4v - !!!
31.07.2015 13:13
Забележка:
Моля всеки да спазва добрия тон и приятелски отношения дори към противник.
Критиката винаги е добре дошла,няма да я избягвам,стига да е аргументирана,а не просто сляпо отричане на всичко и лични нападки!
Лек ден! :)
цитирай
2. germantiger - ...
01.08.2015 08:44
МАСА ИНФО ЗАЩО ГОТИТЕ СА ГЕРМАНИ

КОНКРЕТИКА, НЕ ЛАЛАДЖИЙСТВО!

http://germantiger.blog/politika/2012/09/17/kontra-sparotok-az-i-istinata-1.1000665

http://germantiger.blog/politika/2012/09/17/kontra-sparotok-az-i-istinata-2.1000670

http://germantiger.blog/history/2013/01/06/sparotok-i-drugite-quot-nravstvenost-quot.1038923

http://germantiger.blog/history/2013/05/24/severa-protiv-trakiia.1113616

http://germantiger.blog/history/2011/06/30/anti-sparotok-1-za-rasata-i.774600

http://germantiger.blog/history/2011/06/30/anti-sparotok-2-za-izvorite-i.774801

http://germantiger.blog/history/2011/06/30/anti-sparotok-3-sreshtu-avtohtonizma.774825

http://germantiger.blog/history/2011/06/30/anti-sparotok-4-sled-posting-3.774838

Това коетоняколко години никой в блог.бг, ВКЛ. ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ СПАРОТОК НЕ ОПРОВЕРГА И НЕ УСПЯ!

...

Сериозно ли Тотила е Тотю, а Гензерих е Генчо, сериозно ли си пропуснал хрумката на Ценов за Улфила/Вулфила?!

Да си се замсилял поне малко Генчо дали "идва" от Евгени, а Евгени е име какво??????

Съзираш общото в ост и ийст естен, естан, но разликата (коятои е нормална във времето) за теб е проблем, но не е проблем, че вашата дума за изток съвсем е далеч от ост/остен, но това не е проблем.

Съзираш според теб три славянски имена на готски лидери, но другите десетки германски не ги виждаш, не ги пишеш, не ги споменаваш, зщаото Ганчо ги е пропуснал нарочно или?!

Не ти идва на ум че мер като окончание не е слвянск и не е задължително да бъде, не ти идва на ум, че може да е имало миксиране между германски готи (и е имало) и други вкл. славянски племена, но това ти не пишеш, а правиш готите славяни?!?!?! Виж българи никъде не се споменават, че са - НЕЩШО ПОВЕЧЕ ГОТИТЕ ПОБЕЖДАВАТ БЪЛГАРИ, НО ИЗВОРА НА ЕНОДИУС СИ ГО ПРОПУСНАЛ - да ти го предложа лИ?
цитирай
3. germantiger - ...
01.08.2015 08:47
Споменавал съм го десетки пъти:

излезте пред т.нар. "официална наука", предложете тезите си, хипотезите и накрая теориите, опровергайте "конвенционалната наука" - докато не направите това сте ФАНТАЗЬОРИ И ФРАЗЬОРИ!

https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn/hphotos-xfa1/t31.0-8/p180x540/1537900_10152311627188107_5238293044203736547_o.jpg

"Това" тук руския другар Пасков ли е?!
цитирай
4. germantiger - ...
01.08.2015 09:06
Като си подхванал или (Пламен Пасков) чуждото присъствие на северняци тук с което явно Пасков другаря има голям проблем, надявам се ти и той знаете за норвежците, за викингите тук и ... техните победи, техните палежи също, грабенето на българско злато също или не знаете?!

Не смао са били по българските земи,а и са изпростяли здраво, типично по викингски ръшкайки и рейдирайки, посягайки и на жени итн итн итн
цитирай
5. vitalian4v - германтигър
01.08.2015 11:26
Здрасти,реших като за последно да одобря коментари,които нищо не доказват,защото единствените "доказателства" които посочваш за това че видите ли имало нещо "германско" в готите са от твой блог,вероятно писания вдъхновени от късни учени от преди век и нещо,в науката са правени грешки,но това че е "доказано" че готите били германци преди много векове е една глупост,това е сравнително ново от преди малко повече от век,ако искаш изкарай и най-българските имена германски...
Вярвам,че ако не бе обременен така ти би бил един наистина достоен откривател!
Както и да е,лек ден! :)


П.С:Този пасков работи с 22 човека,сред които археолози,лингвисти,историци,както и да е,просто от там реших този път да "шарна" нещо ;)
цитирай
6. vitalian4v - Gothi qui et Getae
01.08.2015 11:36
В книгата "Gothi qui et Getae"(ако си и обръщал внимание),има няколко "вест"или по-точно ВИЗИготски документа,които за наше щастие са едни от малкото запазени ОРИГИНАЛИ,които ни показват кореспонденция от нач. на 7в. (610-612 г.)- авторът на писмата е визиготският граф БУЛГАР или БУЛГАРАНУС, управител на цяла Окцитания (comes Septimanie) по време на визиготския цар ГУНДИмер.
Също така ако трябва да сме честни,владетеля на Рашка пише следното: Един отцепник от същото готско племе, наречено и българско (Бугари са називаjу и Готи у старих наших писаца- бел. на Миливой Башич), на име Стрез, се разшири двойно на запад към моята държава, нападнат от оня подъл законопрестъпник, брат му. (става дума за Борил, брат на Добромир Стрез, който по думите на Башич искал да избие всичките си роднини, та и Стрез). Аз го приех като скъп син, отхраних го и го опазих невредим от неизбевната му гибел и убийство" (изт: Старе Српске Биографиjе II - ето ти и източник!)
Няма нужда да показва пак Дукляновата летопис,нали?!
Ето ти и защо гети се замества с готи : "Само някой да беше посмял да изрече или изпише името Гета, то той беше веднага обречен на смърт. Дори поетите не смееха да употребят това название в комедиите си. И наистина, дори имуществата на всички ония, в чиито завещания беше открито това име, биваха отнемани...." - Дион Касий, Historia Romana Vol. VIII
„Et certe Gotthos omnes retro erudii, magis Getas, quam Gog et Magog appellare consueverunt. Hae itaque septem gentes, quas de Japheth venire stirpe memoravi, aquilonis partem inhabitant.“, St. Hieronimus или " И разбира се Готите в миналото всички учени хора имаха навика да наричат по-скоро Гети, отколкото Гог и Магог. И така тия седем рода (досущ като "славяните"), за които бях споменал, че произхождат от Яфет, живеят на север.."(аквилонис е понятие, което обозначава североизток)-думи на св.Йероним,той е бил съвременник.
Има и още ли още...но кой да види и проумее?!
П.С:
Нека критиката е градива. ;)
цитирай
7. vitalian4v - ...
01.08.2015 12:12
"Това коетоняколко години никой в блог.бг, ВКЛ. ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ СПАРОТОК НЕ ОПРОВЕРГА И НЕ УСПЯ!"
Аз доколкото съм разглеждал,не съм виждал да си водил открита кореспонденция с Павел Серафимов,макар и в един негов постинг той опроверга някакви си "германски" топоними...
цитирай
8. germantiger - ...
01.08.2015 20:18
Със спароток сме имали контакт десетки да не кажа поне 100 пъти под негови постинги изключително много от моя страна и много рядко, но няколко пъти и той при мен, вкл. и на лична кореспонденция с лс.

Задължително ще отбележа, че той винаги или почти винаги е бил толерантен, коректен, знаещ и въобще впечатленията ми от него са нбаистина положителни.

Не съм съгласен с част, повтарямн част от тезите му и допускам в тях той да прави нарочна манипулация, но може и да греша - да е жив и здрав и чист пред съвестта си също!
цитирай
9. germantiger - 1
01.08.2015 20:19
1.ГОТИ И БЪЛГАРИ СА РАЗЛИЧНИ НАРОДИ

Магнус Ф. Енодий - V век:

"Сблъскали се два народа, които никога не са се плашили от смъртта. Чудили се един на друг, че се намират равни на себе си и че в човешкия род Гот се осмелява да противостои на Българин и Българин на Гот. Най-сетне готите победили Това е народът(на българите),който преди тебе имаше всичко,което е пожелавал; народ,в който този е придобивал титли,който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,в който бойното поле прославя рода,понеже у тях се смята без колебание за по-благороден оня,чието оръжие е било окървавено в сражение;те са народ,комуто преди битката с тебе(крал Теодорих) не се е случвало да срещне противник,който да му устои,и народ,който дълго време е извършвал войните само с набези.Тях не са поставяли в затруднение,както трябва да се очаква,нито планинските масиви,нито изпречилите се реки,нито липсата на храна,понеже смятат,че е достатъчно удоволствие да пият кобилешко мляко.Кой би устоял срещу противника,който се носи и храни от своето бързо животно? По-рано вярваха,че светът е открит за тях,сега смятат,че за тях е затворена само тази част от земята,която ти пазиш. "

И ПАК

Касиодор в своята Готска хроника (ок. 519 г.) под 504 г. е записал: „В това консулство, след като благодарение на доблестта на крал Теодорих бяха победени българите, Италия отново овладя Сирмиум”.

И ОЩЕ

През 480 г. византийският император Зенон (474-491) се обръща към българите за помощ срещу готите. Враждата между остготските вождове Теодорих Амалецът и Теодорих, синът на Триарий, приключва в 479 г. В опит да изпълнят молбата на император Зенон българите са отблъснати от Теодорих, сина на Триарий. През 482г. е споменат български владетел Бузан. През 488 г. Теодорих тръгва за Италия по римския крайдунавски път. Гепидите, подкрепени от български отряди, се опитват да спрат и отклонят остготите в сблъсък при р. Улка. Загива вождът на българите Бузан (П. Дякон).
цитирай
10. germantiger - 2
01.08.2015 20:20
ДВА РАЗЛИЧНИ НАРОДА - "ГРАНИЦАТА" ЯСНО Е ПОСТАВЕНА

КЪДЕ ВИ ОТИДОХА БЕГЕГОТИТЕ?!

ИМАЛО ОЩЕ

По повод на готите ако си чел хубаво Йорданес трябва да си прочел ето това:

След смъртта на Острогост, Книва, разделил войската на две части и изпратил една част да опустошава Мизия, понеже знаел, че тя пoради нехаиството на императорите била лишена от защитници, а сам той се установил с 7000 воиници при Еусция
/Йорданес/

Тракия почувствала жестокоста на готите. Тук именно при полите на планината Хемус те предприели нападение към близкия до морето град Анхиало и скоро се приближили до него.
/Йорданес/

Едва ли местен народ би опустошавал собствената си земя?!

Този въпрос ти го пиша, защото ти наблягаш и не само ти на поредни "освобождения" и завръщане на народ при народа в "своите" земи при "родсвеници", често ползвате този аргумент немалко потребители, но В СЛУЧАЯ той е дискредитиран.
цитирай
11. germantiger - 3
01.08.2015 20:22
2. СЛАВЯНИ И БЪЛГАРИ – ПАК РАЗЛИЧНИ НАРОДИ

За смесването...Георги Пизидийски в помета си „Аварската война”:

„Бушуващата буря на неприятелите ни връхлетя като неизмерима вълна, изригвайки пясък от варвари. Защото лошият вятър от Тракия ни докара насила сред лято буря...Наистина войната не беше проста и единствена, но беше преплетена и беше се разпростряла сред различни и смесени племена. Защото славянин се беше споразумял с хун, скит с българин и пак мидиец със скит, те имаха различни езици и земи, бяха разделени и дълго време се намираха в близки отношения...” (славянин-склавин? или).

ОТНОВО РАЗЛИКАТА МЕЖДУ БЪЛГАРИН И СЛАВЯНИН - ФАКТ!

И ПАК И ОЩЕ
ОТ ПОТРЕБИТЕЛ http://iuliuscaesar/

Във връзка със заселвнето на бългрите предвождани от Кубер в днешна Македония в извора се споменава за един от неговите първенци следното:

Споменатият предводител Кубер узнал за това. Не можейки да скрие коварството, което лежало в сърцето му, за своя гибел и по свое усмотрение той направил съвещание заедно със съветниците си и тайно взел следното решение. Един от неговите първенци, който бил изтъкнат и лукав във всичко, знаел нашия език, както и езика на римляните, на славяните и на българите и , накратко казано, бил изкусен във всяко отношение и изпълнен с дяволска хитрос.

Ето и старогръцкия оригинал на част от цитирания пасаж:

και τεν καθ ημας εποτομενον γλωσσαν και τεν Ρωμαιον, Σκλαβων και Βουλγαρων...

Цитираният пасаж е много показателен в някои отношения:

В извора ясно се говори за славянски и български език. Както знаем езикът е най-силният етноопределящ фактор. От това сведение става ясно, че славяни и българи говорят на различни езици и оттук, че са два разл
цитирай
12. germantiger - 4
01.08.2015 20:23
3. БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ТРАКИ

Патриарх Никифор и Теофан Изповедник говорят за българите на Балканите като за „новопоявил се народ”, което изключва отъждествяването им както с ираноезичните и добре познати на ромеите сармати и скити, така и с траките, които, разбира се, са източноримски поданици.

НОВ НАРОД, ДОБРЕ СИ ЗНАЯТ НАРОДИТЕ В ИРИ, ТОЗИ НЕ ГО ПРИПОЗНАВАТ!

През 13 век в Крим е имало ГОТИ, които са говорили на ТЕВТОНСКИ език.

Ето един откъс от пътеписа на брат ВИЛХЕЛМ ДЕ РУБРУК от ордена на миноритите, в 1253 г., за източните страни:

"От Херсон до устието на Танаис има и вдадени над морето възвишения, има и четиридесет крепости между Керсон и Солдая, почти всяка от които имала свой език. Между тях имаше много готи, чиито език е тевтонският.* На север, отвъд тази планинска страна, има прекрасна гора в равнина, изпълнена с извори и ручейчета. Зад тази гора се намира извънредно голяма равнина, простираща се на пет дни път на север, чак до края на тази провинция. Равнината се стеснява, тъй като има море от изток и от запад, така че там има един голям вал - от едното море до другото. В тази равнина обикновено са пребивавали кумани, преди да дойдат татарите."

* "inter quos erant multi Goti quorum ydioma est Teutonicum."

За готите Рубурк изрично упоменава, че говорят на тевтонски, сиреч на немски. А този език трябва да му е бил добре познат, тъй като е бил твърде близък до неговия матерен език.

Ето пример за смисъла, който се е влагал по онова време в понятието "тевтонски език". Ансберт, който също трябва добре да е знаел немски език, описвайки навлизането на император Фридрих І Барбароса в България през 1189 г. пише:

"Самия празник на преблажените апостоли отпразнувахме пак там, т. е. на брега на самата Сава, в един гръцки полуразрушен град, наричан по тевтонски Вицинбург, а на гръцки - Пелгранум, разположен срещу гр. Гоин."

Същият град някога се е казвал по латински Сингидунум, а на български се наричал Белград.
цитирай
13. germantiger - 5
01.08.2015 20:28
За огромния масив от саги, фолклористика, именна традиция която в германците има за готите, а в българите няма - това ясно сочи родовата памет и общността!

Топонимите, които съм посочил в мои постинги, имената, преданията нямат аналог в други народи, а само в германската общност - факт.

На твоя един извор, който с лекота е обяснен като архаизъм, стремеж да се прикрепи към един народ за него велико минало (разбира се, не негово) е практика разпространена в онези врема сред много народи - това е връзката готи - гети - различни племена и народи, но свързани с анахронизъм... за бележи по подобен начин са били "свързани" шведи и... турци, които са пропаст различни.

На един твой извор анахронизъмн, аз имам бол и не аз, а науката, историята и истината и финално - аз не съм историк и не се занимавам задълбочено с тези теми, те са "ваши" теми, а дори пред мен, който не съм познавач и не мога да покажа целия масив аргументи вие имате трохи и то често пъти откъснати, нелогични, но винаги велики!
цитирай
14. vitalian4v - ...
01.08.2015 21:02
Никифор и Теофан говорят не за новопоявил се народ,това е изфабрикувано от В.Златарски и компания,но явно ти избягва,те говорят за народ по Дунава!
Не ми е ясно в югоизточна Европа да има германски топоними и хидроними,просто защото германци не е имало там,ако има нещо готско в германците то се дължи на смесване!
Българите са траки,защото е потвърдено то ДНК-експертизи,както и от по-стари от Никифор и Теофан автори!
За "славянски и български език",тук е добре,приемам че се прави някакво бегло разделение,защото българите са предимно южни жители,славяните са гетите,които вероятно говорят някаква разновидност(диалект)!
Топонимите и хидронимите и личните имена,както и фамилните,родовите и т.н и т.н. отговарят на тракийските!!!
Два "различни" народа,за "различни" народи се говори и за много други,които са идентифицирани по други неща.
"Сблъскали се два народа, които никога не са се плашили от смъртта. Чудили се един на друг, че се намират равни на себе си и че в човешкия род Гот се осмелява да противостои на Българин и Българин на Гот.
Ето тук пак има идентифициране,защото готите са били силни и непобедими,както и българите,затова не са знаели как да се сражават едни срещу други,защото са знаели силите си,но в крайна сметка едните по благоволение на съдбата са победили,случва се!
В изворите които посочваш(и които НЕ отричам) се говори че еди кой си цар отблъснал еди кой си народ,това не е разграничение,но може да се приеме за такова!
За готите отново казвам,това е тема дълга,която докато се изясни ще мине много време,защото има много доказателства за гетския произход на готите,както и има "доказателсва" или твърдения за германски произход на готите,за това мога да си надскоча егото и да кажа - за готите ще се спори още много,но за това,че българи и траки са едно - това вече не може да се отложи,защото вече всичко СЕ ДОКАЗА!
Толкова много доказателства за тракийския произход на българите има,че ако някои го отрече,то той трябва да е супер наивен!
цитирай
15. vitalian4v - ВЕДА СЛОВЕНА!
01.08.2015 21:05
Във тези две книги,които още когато са издадени са подложени на експертиза от френското министерство на културата и е доказано,че са ИСТИННИ и че всичко в тях отговаря на истината,само в тези две книги може да се търси истинският произход на българите,но е по-добре и от старите автори,които казват българи и траки са едно,както и топонимите,хидронимите,родови и лични имена, и т.н!
Благодаря все пак,че спазваш културния тон. :)
Както казах,тракийския произход на българите не може да се обори,а за гетския(тракийски) произход на готите може да се говори още дълго,темата е много "яко" хваната от германистите,но е и "ровичкана" от други хора,така че все още нищо по нея не е доказано!
Лека Вечер! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 354039
Постинги: 110
Коментари: 368
Гласове: 3284
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031