Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2015 14:31 - Българите - тюрки или европейци?
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 1762 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте,днес отново ще раглеждаме с Вас произхода ни,този път обаче ние няма единствено да се опираме на старите извори за нас,ще се опираме на хидроними,топоними и най-вече на резултатите от ДНК-ЕКСПЕРТИЗИТЕ ,които наскоро станаха публично достояние!
И така,кои са българите - монголоидни тюрки или европеиден чист народ?!
За отговора на този въпрос ще ни помогнат резултатие от ДНК експертизите,които сочат недвусмислено,че ние сме европейци!
Преди години,когато са се правили днк - експертизи са се слагали идиотски термини като "особени славяни",кое им е особеното,никой не обяснява,явно са неудобни!
Сега обаче ние имаме възможността да гледаме директно от първоизточника на резултатие,неподменен от други ГМО организации!
Ето резултатите от едно от проучванията:
1.Изследвани са различията в Y-хромозомите на 808 български мъже!
2.В генофонда на българите преобладават характерни за европейците хаплогрупи!
3.40% от днешните българи принадлежат към хаплогрупите E-V13 и  I-M423, които най-вероятно са възникнали в нашата Прародина на Балканите и оттук са били разпространени в цяла Европа от нашите предци при тяхната демографска експанзия  след овладяването на земеделието!
4.
За българите са характерни "автохтонни(МЕСТНИ), почти ендемични, редки и уникални"генни комбинации (Българският ген?)
image
Карта с разпространението на хаплогрупа!


5.Българите заемат междинно място между източноевропейските и средиземноморските популации и са много далеч от тюркските народи – едва 1.5% от българите носят генетични маркери, характерни за тюрките!(Вероятно от периода на турското робство,когато са идвали и тюрки).
Противно на широко разпространените и лишени от всякакво основание (антибългарски) тези, че българите са ‘смесен народ’ и ‘който не е минал оттук, той не е оставил гените си’, резултатите от това изследване убедително показват, че българският народ е изключително хомогенен в генетичен план.Изследователите, занимаващи се с истинската българска история, отдавна твърдят това на базата на консерватизма и устойчивостта на българския език, на духовната и материална култура на народа ни. Един ‘смесен’ народ не би могъл да съхрани език и обичаи в продължение на толкова хилядолетия. За това е нужна чиста кръв, която дедите ни са пазили ревностно. Днес вече имаме научното потвърждение на тези изводи и отровната заблуда, че българите са мелези, поема по пътя към небитието. Време е да поискаме официално извинение (а защо не и съдебна отговорност) от всичките поръчкови "учени", на които десетилетия наред плащахме заплати, за да ни лъжат, че сме: тюрки, номади, мелези, а в по-ново време и иранци. Най-старият европейски народ, създателят на съвременната цивилизация преглъщаше твърде дълго тези унижения, но всяка лъжа има край...!
(от приведеното горе излиза,че българите са на балканите от поне 10,000 години!)

Сега да видим и друго проучване!
По женска линия българите са най-близки с източноевропейските и средиземноморските популации. По мъжка линия пък най-близки до нас са гърците (по-специално Северна Гърция) и сме доста далеч от алтайските и тюркските популации!(Забележете - Северна Гърция,точно там според редица стари хронисти поставят български родове като - мирмидонци,ахайци и други,нормално е ,допреди 100 години в Северна Гърция се е говорил български език!)

От това може да заключим, че както древните българи, така и съвременните нямат общ произход с алтайските и тюрските популации. Друг интересен резултат от изследването е, че няма разлика между хората от различните краища на България – дали са от Югоизточната или Северозападната част на страната. От всичко това може да заключим, че наблюдаваният образец на митохондриална ДНК показва, че българският митохондриален пул е географски хомогенен в страната и че се характеризира с една крайно висока честота на западно-евразийски тип. С други думи – българите се локализират между източно-европейските и средиземноморските популации, което е в съответствие и с историческите данни.(Средиземноморските се дължат на траките,а източните на някои народи дошли от изток,но не монголоидни,които са били асимилирани.)
image
Българският народ спрямо африканските и евразийските народи.
Karachanak et al.,PLOS One, 8(3),2013
.

И тъй,това е едно доказателство,за това колко далеч сме от тюркските народи!

image
Българите в контекста на европейските народи.
Karachanak et al.,PLOS One, 8(3),2013.

Нека повторим отново какво ни казва науката – излседването на Y-хромозомните вариации на съвременния българин са представени от западно-евразийски хаплогрупи (хаплогрупата представлява всички генетични варианти, които споделят една обща мутация). Хаплогрупите пък, характерни за алтайския и централно-азиатски тюркски говореща популация са в пренебрежимо малка честота от 1,5%.


Сега да видим дали сегашните мнения в историографията са истина,напоследък върлува една "идея",че сме били ирански народ,това разбира се е една тлъста лъжа,която не отстъпва по лошотия на тюркската,обаче ако за момент приемем,че е имало дошлячество,какво става със сведения за българи от векове преди това,или защо не са описани събития като идване,или защо всичко се запазва дори след мнимото "идване",тъй че и тази теза не издържа!

Така че видяхме,че и ДНК експертизите доказват онова,което с Вас правехме с историческите извори!
Благодаря за вниманието и лек ден! ;)




Гласувай:
4



1. 1997 - Правилно ли разчитам картата?
27.07.2015 14:56
Братята албанци са в центъра на разпространение, а Плиска и Преслав са по периферията. Това само ми напомня, че едни, някакви дошляци, стигнали до Плиска, но те не са българи. Дошли и едни говорещи славянски дошляци, които се разбират по- добре с поляци и руси, отколкото с албанци и гърци. Колко жалко, че Александър наложил гръцкия, та не знаем езика му, дали езика на братята отвъд Дунава е по- запазен от този на тукашните кимерийци? Щото пък те говорят руски.

Мисля, че акцентирането на тракийския корен с нищо не променя, че съвременните българи сме образувани от траки (които не са имали кханове), славяни и в зависимост от владичеството латини, гърци и тюрки, а от преселванията и монголи, печенеги и не знам още кои. (От Аспарух до Расате приемам, колкато да избегна конфликта, за кимерийци отвъд Дунава, но това трябва да се докаже от сходство на културата)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 354060
Постинги: 110
Коментари: 368
Гласове: 3284
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031