Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2015 19:53 - Кога и къде е създадена България?
Автор: vitalian4v Категория: История   
Прочетен: 7232 Коментари: 22 Гласове:
12

Последна промяна: 24.07.2015 19:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Здравейте,всички от малки деца сме учени,че нашата България е създадена от хан Аспарух преди повече от 1300 години,разбира се ние сме вярвали,защото не сме били вежи в тази сфера,но днес ние откриваме нови и нови източници против това,България катко вече сигурно разбирате е на много повече от едни 1300 години,не че 13 века са нещо нищожно,напротив,това е ужасно голям период,но когато това не отговаря на истината как да си замълчи човек?!
За да ни стане картината около 681 година и изобщо Аспарух,ще започнем със следните откъси от "именник на българските владетели"

image
...и :
image

Миналият път когато гледахме тези документи с Вас просто посочихме две неща,които тогава ни интересуваха,но тъй като сега говорим за държавност ето какво ни интересува,първо ще започнем от долният откъс,тоест с Исперих княз,първо излиза,че титлите на "пра"-българите не са били "кан",а "каназ",т.е княз,другото,че Исперих е шестият български владетел,нататък(към горния документ)гледаме името Авитохол,там пише че живял 300 години,може и да не ни се вярва,може в миналото по друго начин да са броили годините,но както и да е,ако си направим сметките на днешна дата според това,че Авитохол е посочен за пръв нам владетел,България излиза на точно 1850 години,или че е създадена през 165 година сл.Хр.
Сега е ред да посочим,че българщината на този документ си има противници,като вероятно единственият им твърд довод е,че в този документ нямало думата "България" или "българи",това добре,няма да спорим за това,но те твърдят че е бил асирийски,но това не отговаря на истината,защото,онези(асирийците) нямат титла княз,също така имената от документа на са присъщи за асирийците,така че тази теза отпада,документа си е за български владетели.
Обаче в началото пропуснахме да си зададем въпросът "Кога някой създава държава?",но ето сега си го задаваме,а отговорът е прост - "когато я няма!",нека да видим дали по времето на Аспарух се е създавала държава.
Тук на помощ ни идват сведения от хора живели точно тогава:
image
Тук както виждаме не се говори за война с българи,а с България,което си говори само по себе си-тогава такава държава е имало,сега нека коментираме и другия червен надпис "една воля" и "две воли",тук става въпрос за религиозна борба,но не между езичници,а между две страни от една и съща религия,но различна партия,тоест,ромеите са смятали себе си за православни,а нас които сме имало малко по-различен възглед за "еретици" и "безбожници".

Изводът до тук от всичко що коментирахме е следният : България не е създавана от "хан" Аспарух през 681г.,защото я е имало,и че България е почти на 2000 години.

Сега иде време да си зададем въпроса "тогава,щом не е създадена през 7-ми век,тогава кога?",това ще разгледаме малко по-късно,защото ще я караме лека полека,първо ще видим на кои племена(родствени нам) държавите всъщност са били под флага на нашата Стара Велика България.
image
До тук добре,но някой ще рече,та те са дошли от Азия,тук обаче ние ще речем - Не,и то с право,защото аварите са скитски народ,подобно на хуни и българи.
Тук е мястото да споменем,че според Генезий именно аварите са родоначалници на българите,а според Теофилакт Симоката аварите са хуни,които живят по Дунава,колкото до Теофан,той ги извежда от гепидите.
А щом аварите са хуни,то да разберем кои са хуните - географът от началото на втори век след Христа - Клавдий(Клаудий) Птолемей,описвайки положението на скитските народи посочва и хуните между тях.
До тук с аварите.

Да направим още веднъж заключение,значи и аварите са българи,или хуни(което е едно и също).

Сега знаем,че Аварският хаганат всъщност е изкуствена държава създадена от умовете на някои "учени",всъщност това е било част от Атиловата държава,сега ще поясня и защо казвам атилова,защото ако трябва да се гледа на българското държавническо минало,то трябва да се гледа на хунското държавническо дело,защото българите са били главна част от хунската държава!

За да ни стане по-ясно къде точно е била създадена България,ще трябва да видим къде е бил центъра на Атиловата държава.

За да разберем къде е този център ще ни отнеме малко време,като начало ще започнем с цитат от Орозий за събития от 377 година:

"Siquidem gens Hunnorum diu inaccissis seclusa montibus repantina rabiae percita exarsit in Gothos:eosque sparsim conturbatos ad antiquis sedibus expulit.Gothi transito Danubio fugientes,a Valente sine ulla foederis pactione suseepit,ne arma quidem,quo tutis barbaris crederetur tradidere Romanis"

Което в превод значи:

"Хунският народ,който дълго време бе заобиколен от непрестъпни планини,обзет мигновено от ярост,възпламенил се (въстанал) срещу готите и като ги изплашил,изпъдил ги от старите селища.Готите,бягайки,преминали Дунава и били приети от Валента без никакъв съюзен договор.Нито оръжието даже,с което варварите се считат за по-сигурни,не предадоха на римляните".

(става въпрос за хунско въстание в Дакия,по-точно Карпатските части)
Интересното е,че според Аминиан Марцелин са "въстанали
роднини",тоест на готите роднините(хуните,стар скитски/тракийски народ) като нямал много земя - разбунтувал се.

Сега вече спектарът се намалява и след като разгледаме още един-два разказа и ние ще знаем къде се е намирал центъра на тая държава,която толкова търсим.

Ще разгледаме за битките между роднините от държавата след Атиловата смърт,това сведения е на Йордан:

"In mutuum igitur armantur exitum,bellumque committitur in Panonia,juxta flumen cui nomen est Netad (а при Момзен - Nedao).Illic concursus factus est gentium variarum,quas Attila in sua tenerat ditione (Jord.L)."

Което в превод ще рече:

"Сега ставаше взаимнообразно въоръжаване за унищожителна война.Битката стана в Панония до реката Недао.Там се сблъскаха разните народности,които Атила държеше под своята власт".

След това имаме сражение,което е станало до река Олт/а(река в днешна Румъния),обаче ние сега няма да разглеждаме този разказ,само ще речем,че вече ни става по-ясно това къде е бил Атиловият държавен център.

Сега иде време да видим наистина къде е стоял центъра и може би най-интересният разказ,той ни го дава Йордан:

"Plerique ergo,ut ad gentem imde agitur revertamur,id est Ostrogotharum,qui in Pannonia sub rege Walemir ejusque germanis Theodemir et Widemir morabantur,quamvis divisa loca,consilia tarnen habuere unita.Nam Walemir inter Scarniungam et Aquam nigram fluvios,Theodomir juxta lacum Pelsodis,Weldemir inter utrosque manebat.Contigit egro,ut Attilae filii contra Gothos,quasi desertores dominitionis suae,velut fugacia mancipia requirentes venirent;ignarisque aliis fratribus super Walemir solum irruerent.Quos tarnen ille,quamvis cum paucis,excepit;diuque fatigatos ita prostravit ut vix pars aliqua hostium remaneret,quae in fugam versa,eas partes  Scythiae peteret,quas Danubii amnis fluenta praeatermeant,quae lingua sua  Hunnivar appelant.(Jord.LII,(Nisard).


Което в превод ще рече:

"А сега нека се върнем към народа,за който става дума,а именно към остроготите,които живееха в Панония под княза Валемира и братята му Теодомира и Видемира,които ако и да живееха на разни места,решаваха всичко заедно.Защото Валемир живееше между реките Скарниунга и Аква нигра (Черна),Теодомир до езерото Пелзо,а Видемир между двамата.Случи се,че Атиловите синове дойдоха да искат готите като напуснали тяхното владичество и избягали роби.Без да знаят другите братя,налетели само върху Валимера.Той обаче,макар и с малко,ги посрещна и след дълга борба ги разби,че едва една малка част от неприятеля остана,която,обърната в бягство,се отправи за онези части на Скития,които се мият от реката Дунав и които хуните на свой език наричат Хунивар".

Приведеният разказ преди всичко е важен по това,че хуните най-напред нападнали Валимера,който е седял по реката Черна.А това именно показва,че Атиловата държава се е намирала по тези Карпи,които дават водите на Черна или приблизително там,дето е бил центърът на Децебаловата държава.
Така че какво излиза(?!) - не само че вече знаем,че Атиловият държавен център е бил в днешно Румънско,но и много близо до центъра на Децебаловата държава,което ни навежда на мисълта,че Атиловата държава не е нищо повече освен продължението на държавата на Децебал!

Така,сега ни стана вече по-ясно,не само че България е създадена от хуни в Румънско,но е по-точно създадена от даки(които са гети/готи),тоест се потвърждава тезата,че България е на близо 2000 години!

И сега иде финалната проверка,щом стана ясно,че България е създадена в Румънско,и е наследник на Атиловата държава,а тя от своя страна на Децебаловата,да видим как стоят работите с имената на владетелите на даки/гети.
Залмокс (Гебелей) - цар-жрец и тракийски герой (гръцката дума херос е производна от тракийското геро, герой)

Орол (Орел) - 2 век пр. Хр. "Тракийската" дума "орол" означава орел, според акад. Вл. Георгиев. Неговото име отговаря на българските Орльо, Орлин.

Буребиста - 1 век пр. Хр.

Скорил - 1 век пр. Хр.

Котис - 1 век пр. Хр. "цар на гетите" (според Светоний), "цар на траките" (според Овидий).

Скорило - 1 век, баща на Дечебал. Името отговаря днешното българско име Скорил и има за корен "тракийската" /българска/ дума "скор" - бърз. Наставката "-ло" се среща и в други български имена като Ивайло, Борило.

И сега иде да видим и името - Децебал!

Дечебал - управлява от 86 до 106 г. Старите български историци го сочат за български цар - "История во кратце..." на йеросхимонах Спиридон. Той е записан в списъка от "славянски князе" на възрожденеца поп Йовчо Тревненски под името Декефал.

 

За Децебал има спомен в нашия фолклор. В Българската митология има един легендарен обзраз - Дете Големеше.

 

Така царя-защитник на Балканите е останал в нашия фолклор - като Дете Бал ("голямо дете" или "дете владетел") или Дете Големеше. Името "Дечо, Дечко" отговаря на името Дече Бал.
Това не е единствен случай, когато в българските народни предания се разказва за лица и събития много по-стари от "идването с Аспарух". Така е и с "Цар Траян" (римския император - врагът на Децебал) - образа му е ярко запазен в българския фолклор. Образът на Траян в нашия фолклор не е привлекателен. За завоевателя ние имаме саркастична приказка - "Цар Траян има магарешки уши". Вероятно тя е имала някакъв конкретен злободневен повод.

Вежин /Дион Касий, Римска история/ - дакийски първенец, втори след владетеля Дечебал - разпространено име сред българите - Вежен, Вежин, Вежинов.


Така че като заключение от всичко що приведохме с Вас,нека кажем:
1)Българските владетели не са носили титлата "кан","хан" или друга подобна стъклария,а титлата "Канас",което е стария вариянт на "княз".
2)България е наследник на Атиловата държава,създадена е преди 681 година и то в Румънско.
3)Атиловата държава,чийто наследник е България е всъщност продължение на Децебаловата държава.
4)Имената на владетелите на даки/гети са лесно обясними на български и дори днес се срещат в малко по-друг,по-развит или същия вид!

Мисля това беше достатъчно за днес,над много информация с Вас се разпростряхме,така че нека приключим,благодаря за вниманието и лека вечер! :)


 





Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blezentuns - :)
25.07.2015 00:39
Възхищавам се на уменията на предците ни да управляват и ръководят. Направи ми впечатление годината 165 сл. хр. и колко рано са успели да възстановят държавността. Също е изумително как толкова дълго време са се борили и отстоявали успешно срещу Римската империя. Това да тръгнат срещу такава суперсила и да побеждават и устояват според мен говори много!
цитирай
2. germantiger - ...
25.07.2015 15:42
Бях се отказал да коментирам свободните ти (типично за автохтонисти) етимологии, но ще отбележа

- хуните не са тракийски "народ"

- скитите не са траки

- готите не са скити или траки

Вероятно греша, че коментирам отново при теб, но това е незначително - дали ще напиша или не коментар, все тая
цитирай
3. vitalian4v - germantiger
25.07.2015 16:01
Здравей,винаги съм казвал,че когато някой опонира на друг да посочва документи,извори,източници,не да говори свободни(типично за враговете на българите)съчинения.
Ако скитите не са траки,докажи го,ако хуните не са траки - докажи го!
Всичко е до извори и доказателства,и май да,грешка е че показваш какво знаеш за скитите и траките.(не го приемай като нападка).
Лек ден.
цитирай
4. germantiger - ...
25.07.2015 16:16
Не аз трябва да доказвам нещо което твърди науката и изворите - ти трябва да го докажеш... впрочем траки и скити съществувал в едни исторически периоди и разликата между тях е категорична и написана. Тя се потвърждава в постинга ти (ако можеше да "четеш", не просто да копираш и постваш).

Споменавал съм Ви го често:

ИЗЛЕЗТЕ ПРЕД Т.НАР. ОФИЦИАЛНА НАУКА И ПРЕДСТАВЕТЕ СВОИТЕ ТЕЗИ, ХИПОТЕЗИ И ДОРИ ТЕОРИИ - ОПРОВЕРГАЙТЕ НАУКАТА.

ДОКАТО НЕ НАПРАВИТЕ ТОВА СИ ОСТАВАТЕ
ФРАЗЬОРИ И ФАНТАЗЬОРИ
цитирай
5. germantiger - ...
25.07.2015 16:17
Комичното при теб е, че когато ти посочих бол извори в постинга ти в който коментирахме готите ти... НАСРЕЩА ОЛЕКНА И САМ НЕ НАПРАВИ ТОВА КОЕТО ИЗИСКВАЩ ОТ ДРУГИЯ - ИЗВОРИ, ДОКАЗ... аз го направих - ти не.

"Та" не разбрах какво за изворите които не беше чел?!
цитирай
6. vitalian4v - ...
25.07.2015 16:39
Може и да съм "олекнал" в твоите очи,тъй като аз не говоря толкова за готите колкото за българите,за готите от време на време казвам нещо,като си посочвам ИЗВОРА,за готите да речем,че има още какво да се говори,но въпроса е че ти и твоите тем подобни "учени",които не са чели извори,а трудове на други "учени" или просто хора обслужващи нечий интерес,отричат това което и слепецът вижда - БЪЛГАРИТЕ СА ТРАКИ.
За жалост още и още ли не-българи ни тровят историята.


П.С:Вероятно отново ще кажеш,че Ганчо Ценов и Асен Чилингиров работили в Германия и писали нещо си там за готите,добре,защо обаче германските учени не са ги оборили?!

Лек ден. ;)
цитирай
7. germantiger - Лек ден и на теб
25.07.2015 18:01
Слагаш каруцата пред коня?!

Според теб германските учени и НЕ САМО ГЕРМАНСКИТЕ писали век преди Ценов и векове преди Чилингиров, пишещи и сега трябва да оборят двама души, които всъщност трябва да оборват науката, а нито Ганчо, нито Асен успяха и го направиха.

Нямам против българите да са траки, макар да не са, зщаото българите са още бол неща в генезиса си, но и траки.

Въпроса е че в един пасаж тук в постинга ти си написал, че скити, траки, хуни са всъщност траки, не, не са и предполагам ти чудесно го знаеш.
цитирай
8. vitalian4v - ...
25.07.2015 18:13
Не,по-точно от първото споменаване на хуни (втори век сл.Хр от Клавдий) са посочени сред скитските народи.
А сктитие бяха идентифицирани с гети,а гетите са траки.
А българите са идентифицирани със скити,хуни и мизи,а мизия в IV век се нарече България.

П.С.Само германците ли са чиста раса?!!!?

лек ден ;)
цитирай
9. germantiger - От здравата на болната глава, а ?
25.07.2015 18:23
Забележи ;) аз никъде и никога не съм писал за чиста германск раса, докато вие българските шовинисти пишете бол не просто че всички са българи, а че са чисти българи, наследници на траки и не само това - вие винаги сте сияйни, прекрасни, винаги жертва на конспирация и пр. :)

Не аз, а много от вас твърдят това и в него има истина, но лъжата и заблудата е много повече.

Впрочем най-големите шовинисти и расисти винаги са били на изток или юг, не на север, но това е тема на друг разговор, за който струва ми се ти нямаш познание на нивото на което аз и вс еопак може да те подценявам за което ме извини - заслужено предивикваш втората ми усмивка в този коментар :)
цитирай
10. vitalian4v - шовинизъм?!
25.07.2015 18:37
Да напомня ли кой е най-големия шовинист след Русия?!
Не е добре да говориш такива глупости!
Значението на името българи все още не съм разглеждал,но съм писал по това,сам казах че означава многолюдие,може и сияен човек,заради частицата БОЛГ,нищо повече,автохтонната теория само заявява,че българите са живели винаги на Балканите,не че всички са българи,но явно нечий умове не могат да проумеят това и го обявяват за шовинизъм,нищо че именно германистите разправят врели не кипели,че видите ли огромна част от европейското население е германско,а другото което е "арийско" е от други германци...
цитирай
11. demograph - Историята с която българските деца трябва учат по Родолюбие
25.07.2015 18:48
, още в скута на майките си би трябвало да започва така:
" Имало едно време по нашите земи един славен Цар - Князът на Слънцето..Той бил толкова красив, смел и добър, че хората го нареклИ на стария ни език Богнаш/Дионис/..." Дано доживеем да видим роден от бога министър, който да подреди миналото ни, от сътворението на света до днес, според историческата памет и интуиция на българите, а не според това, което чужденци са отредили.
цитирай
12. danailvdimitrov - "една воля" и "две ...
25.07.2015 20:34
"една воля" и "две воли",тук става въпрос за религиозна борба,но не между езичници,а между две страни от една и съща религия,но различна партия,тоест,ромеите са смятали себе си за православни,а нас които сме имало малко по-различен възглед за "еретици" и "безбожници".

Това е неточно тълкуване- не са ни смятали за "безбожници" понеже не сме такива,а за "нечестивци" т.е нечисто изповядващи християнството което в случая с "едната воля"- означава че сме монотелити, каквито по това време са били кан Кубрат и синът му Аспарух.

Това е дало формално право на Византия да се започне война с въпросната християнска България изповядваща монотелитство.
цитирай
13. germantiger - ...
25.07.2015 22:24
Заблудил си се авторе днес и не смао днес

НАЙ-ВЪРЛИТЕ ШОВИНИСТИ СЛЕД ВСВ СА РУСНАЦИ И ДНЕС БАЛКАНЦИ - няма по-големи идиоти от македонците, пантюркистите и част от днешните български всесветовни траки, което не ликвидира факта на тракийското в българите, което никога не бих оспорил.

НИКОГА ГЕРМАНЕЦ не е съзирал това, което съзира българина днес а той е - заявено в немалко писания вкл. тук в блога - южна америка, северноамериканските индианци, египет, индия и буда, това китай, скандинавия, атлантида, повтарям АТЛАНТИДА?!?!?! всичко това е заявено като българско, н-тото еврейско племе също всъщност било българско - подобни идиотии е нямало дори при национал-социализма в Германия.

Днес шовинисти има най-много на Балканите, а на запад франсетата биха могли да се нарекат "на моменти" такива.
цитирай
14. vitalian4v - ...
25.07.2015 22:31
Аз кога съм изявявал шовинизъм?!
Ако има такъв то е при македонистите,които твърдят че Исус бил македонец,както и сърбите по време на Югославия...
Не е добре,че ме обвиняваш в шовинизъм защото аз казвам,че ние сме потомци на траките,и имаме брата - потомци на траките в Европа,но не и че те ни принадлежат!!!
цитирай
15. germantiger - ...
25.07.2015 22:33
Ще добавя, че аз не влагам в думата шовинист отрицателно значение, каквото ти като клише моментално "разчиташ"... смешна работа се случва при част от вас - шовинисти по усет, комунисти по манталитет дори тези мразещи червените и на финала дори обидчиви, когато им посочиш истината.

Вие сте шовинисти, които се обиждат и отричат да са такива, вие сте понякога лумпени (част от вас като безистена), но никога не правите забележка на лумпените сред вас - жалка работа и много сте зелени - това което вие днес минавате без основания бол народи са минали с по-голямо основание преди векове и то са гхо минали бляскаво някои от тях...

Много е трагично положението сред вас българските националисти, много и най-малкия проблем, е че сте лъгани от другари и московци от агентура като волен, каракачанчето дебеличко и расате и пр.

Честно казано ако прогледнехте горчиви сълзи трябва да се леят за България, но нейсе, това няма да разберете!

...

Грам критика в себе си нямате, грам мяра нямате, грам уважение към чуждото нямате, и често стремеж към истината нямате ако не ви отърва, но не всичко е черно има сред вас и чудесни знаещи хора вкл. и ти, но има едни абсурди от които дори и умните като теб не искат (щото предполагам могат) да излязат, но не - вие желаете Еверест, разбира се, че няам да го имате зщаото не е бил български в почти каквото и да е.

Впрочем нашата дискусия няма отношение към света - той пет пари не дава и не забелязва, нито ще се декларирате пред него, а това тук да подслаждате народната си смърт както германските боклуци подслаждат свопята с шоппинг е всеки народ са му дали и определили обезболяващо.

айде жив и здрав и лека нощ
цитирай
16. germantiger - ...
25.07.2015 23:02
Мисълта ми е "проста, щото съм прост човек":

- да отсеете, определите българското в историята си иде реч за средновековие и дори за Античност

- да определите, спорното или това в контакт с други или тези с които имате обшщо - било цивилизационни "импулси" както сега му казват, било културен, обмен, досег, заемки - разбира се, че е много

- да определите спорното, което вероятно няма фундамент под себе си, но също трябва да се види, изследва, допусне, но не да влизате с ботушите във фонтана, а внимателно, маркирайки и така

ДА ИМАТЕ НА ИДЕЯ ЧЕ ТОВА СПОМЕНАТО ОТ МЕН ВЕРОЯТНО ДЕСЕТКИ УЧЕНИ ПРЕДИ ВАС ПРАВИЛНО ИЛИ ГРЕШНО СА НАПРАВИЛИ, ДА ВЗЕМАТЕ ОТ БГ ИСТОРИЦИТЕ, НЕ ВИНАГИ ДА "ВОЮВАТЕ" С ТЯХ

после да си изчистите редове, което от другари, от продажници не е възможно за обща трагедия в нашия век, но да опитате

и да произвеждате, да се трудите итн итн итн
цитирай
17. vitalian4v - ...
25.07.2015 23:34
Когато някой няма доводи,то той атакува личността на някого...
Лека вечер!
цитирай
18. germantiger - ...
26.07.2015 15:08
Не атакувам ничия личност - предложих ти непожелани съвети, добронамерено, а ако ти не си съзрял (както маса българи националисти) да ги попрочетеш и осъзнаеш - това е "друга бира"...

Личностите вие БЪЛГАРИТЕ ги атакувате - те са за вас велики пророци като ванга, ценов и сие или безродници, предатели чужди писачи и с лекота ти предлагам да си прочетеш ТВОЯ КОМЕНТАР НОМЕР 6, ЦИТИРАМ ТЕ:

"За жалост още и още ли не-българи ни тровят историята."

(и това не ти се случва сефте - поредния ти случай е, когато първи посочваш врага, не аргументите "му", след което аз заслужено ти отговарям и поставям на "мястото" по твоему)
цитирай
19. germantiger - Ще ти предложа нещо писанот Себастиан Брант в "Корабът на глупците"
26.07.2015 18:50
НЕТЪРПИМОСТ КЪМ УПРЕЦИТЕ

И разбери, че по-добре е

един мъдрец да те осмее,

отколкото сганта лукава

от тебе да се възхищава.

Но ти от злоба си обзет

към всеки упрек и съвет!

ЗА ПРЕЗРЕНИЕТО КЪМ ДОБРИЯ СЪВЕТ



Един съвет от твой събрат

е несравнима благодат,

затуй недей го подценява –

той силата ти умножава.


И ОСОБЕНО ТОВА НА ФИНАЛА

ЗА ПРЕМЪЛЧАВАНЕТО НА ИСТИНАТА



Когато дружески сурово

към някого е твойто слово,

а той не ще да го приеме,

не се гневи: ще дойде време

самият той да разбере,

че е стократно по-добре

на истината да държи,

а не на сладките лъжи.



ГЛУПАКО МЛАД, ГЛУПАКО ДЪРТ:

ЗА ИСТИНАТА НЯМА СМЪРТ!
цитирай
20. bezistena - Поздравления, Приятелю, от нашия ...
27.07.2015 14:48
Поздравления,Приятелю,от нашия екип,за категоричо издържания анализ и изследване!
Поздравления за умението ти да извличаш истината за Българите от тотално цензурираните и манипулирани древни исторически хроники и документи,представяни ни досега и налагани като "академични непоклатими изворови източници"!

Само ще донастроим върху зикуратните стъпала на истинската ни история,до която си стигнал,още стъпала с помощта на
Свещения шифър,който ви разкриваме чрез
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1 и 2 в постингите ни
http://bezistena/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
http://bezistena/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061 и всички други документи от блога ни:

В нашите документи доказваме реалното съществуване на Цар Авитохол и разкриваме неговата Божествена генеалогия като първородният син на Исус и Мария Магдалена–Павел,роден 33 година в Ямбол,и който полага основите и развива Новоепохалния клон и продължение на Божията Българска световна имперска династия Дуло.
Павел е родоначалник на Българската имперска фамилия Флавии,чиято генетика и семантика сме доказвали многократно:ПАВЕЛ=ФАВЕЛ=ФЛАВЕ=Флави–Флавии.
Павел е Цар Авитохол,който е всички т.нар."Римски императори" от Тит Флавий Веспасиан до император Диоклецин включително,и който изгражда от 69 г.сл.Хр. до 333 г.Свещената световна Българска империя по целия свят,която империя враговете на Българите и заговорници срещу нас (изродени български династи от Дуло, управляващи всички народи и страни от векове насам) фалшифицираха на книга през последните 500 години като никога несъстоялата се Римска империя.
През 333 година,точно след 300 години земен живот,Диоклециан=Цар Авитохол–Павел,приключва земната си мисия и преминава в транспространствено служение като Свети Павел.

АВИТОХОЛ=Хан(Кан,Жрец) от Тавилин=Хан(Кан,Жрец) от Дабилин(Дъблин)–древното херметично име на Ямбол

КНЯЗ=КАНАС=КАН С=Кан(Жрец) на Иса=Жрец на Иса–на Исус

Няма абсолютно никакво значение,дали Кан е Хан или Ган–всички ония източни Хан–ове са Кан–ове,които задължително са с Български генезис,произлизат от различни разклонения на Българската свещена Божия династия Дуло,духовен,интелуктуален и управленчески елит на тия племена,посят по света от генното инженерство на Първожрецът и Император на Свещената Българска империя Павел,Авитохол...
Всички те наследяват свещения Божи феноменен жречески ген на отец и праотец си Павел,който ревностно съхраняват през вековете,заедно с херметичните си Български титули и имена,съхранени в имената им.

Аспарух е синът–принц Сихибер на Дакобер–последният меровингов крал на FRANCORUM,кралството на франките–изконна провинция и народ на Свещената Българска империя,когото византийско–папски заговорници и превратаджии убиват през 679 г,но изтърват синът му Сихибер.

FRANCORUM=ФРАНК МОУР=Мария Барк–Мария(Магдалена) България

ДАКОБЕР=КОБРЕД=Кобрад=Кубрат–
Български династ от златната свещена линия на Дуло,спасена в изгнание след въоръженият преврат на византийците през 518 година срещу Анастасий I–Българският Първожрец и Император на Свещената Българска империя,убит от началникът на охраната му–Юстин,негов братовчед от династията Дуло на Флавии–те(на Павел),ръководител на въоръжен преврат и шеф на военната хунта на юдо–данайци,установила първото византйско робство на изродените български династи от Дуло от 518 до 681 година.

СИХИБЕР=ИСБЕРИХ=ИСПЕРИХ=Испарух=Аспарух=Иса Бурх=Иса Българина–Първожрец,син на Дакобер,Кубрат,който вдига всички тракийски племена, съставящи цяла поробена от византийците Западна Европа,на мирен поход към България на Балканите,и през 681 възстановява отново Дунавска България,като не наказва и опрощава византийците,изродените си сродници от Дуло,като свят Първожрец,нямащ право да отнема човешки живот,още повече на кръвни родственици,независимо от престъпленията им.

АСПАРУХ=Хан(Кан,Жрец) на Иса Пер=Хан (кан,Жрец) на Иса Вер(Змей)–Първожрец от рода на Исус Змея,където Змей е хералдическият животински символ от древно–Българския календар на рода Дуло на Исус и Мария Магдалена

АТИЛА=ТИАЛА=ТУИЛА=Дуло
ХУНИ=Хан=Кан–Жрец

Хуни=Гуни=Куни–
тракийски племена,водени от духовните си водачи и управници Хан–ове,Кан–ове,които се Българите от Божия жречески род Дуло на Исус и Мария Магдалена

АВАРИ=ВАРИ=ВЕРИ=Вер(Змей)–
тракийско племе,по змейското династично прозвище Змей на Първожреците му от Дуло.

Зад този херметичен кръстнически индекс се крие народът на тракийското племе Евреи

АВАРИ=ВАРИ=ВЕРИ(Змей)=ЕВАРИ=Евреи

ОСТРОГОТИ=Траги на Иса и Диана–Траки на Исус и Диана(Мария Магдалена)

ТЕОДОМИР=Диана Матара
ВИДЕМИР=Богиня Мадара

ДЕЦЕБАЛ=ДЕТСЕБАЛ=Дуло от Богиня Диана и Иса–династ от Дуло


demograph:
"Имало едно време по нашите земи един славен Цар–Князът на Слънцето..Той бил толкова красив, смел и добър, че хората го нарекли на стария ни език Богнаш/Дионис/

Българският ранно–християнският(езически) херметичен конспиративен символ на Исус е БОГЪТ СЛЪНЦЕ,която херметична символика нашият народ преекспонира в различни разклонения и направления,едно от което е и БОГНАШ и ДИОНИС.

БОГНАШ=БОГ АШ=Бог Ещуа–Бог Исус

ДИОНИС,е ДИОНИСИУС,който е:
ДИОНИСИУС=ДИОНИ ИСИУС=Диана и Исус

Чудесно е ироничното прозрение на безродия антиБългарин,който сипе навсякъде жлъч и отрова срущу всички лавино растящи разкрития за Българския културен и цивилизационния корен на целия свят:

"НИКОГА ГЕРМАНЕЦ не е съзирал това, което съзира българина днес а той е - заявено в немалко писания вкл. тук в блога - южна америка, северноамериканските индианци, египет, индия и буда, това китай, скандинавия, атлантида, повтарям АТЛАНТИДА?!?!?! всичко това е заявено като българско, н-тото еврейско племе също всъщност било българско - подобни идиотии е нямало дори при национал-социализма в Германия"

Няма си на представа,завалията,че всичко това е само нищожна частица от истината за Българите–Божиите подизпълнители на Сътворението и цялата човешка цивилизация,и какви чудеса има да излизат тепърва в тази посока!
Прапуснал е да каже в съскащата си ирония,че Господ Бог Исус е Българин,който пропуск ние сега допълваме,като декрарираме,че :
Господ Бог Исус Христос Е Българин!

ХРИСТОС=ТРОХ СИС=Траха Исус=Исус от Тракия

А Той Е и Богът Отец Съ–Творец и Съ–Демиург!

Но не само Той е Българин!

Българка е И Великата Богиня Майка,Съ–Творец и Съ–Демиург с Отец ни Исус на Света и всички човеци!

А да видим сега,накъде ще продължи да плюе горния българин с малко Б,след като по–нагоре,по–високо и по–нататък няма!

Да плюе на Бългрите–Божият народ
Да плюе на Боговете Български!
Безумец и безродник,безумци и безродници!
И не си позволявайте да казвате на Българите и на Лююбородните ни дела "идиоти"и "идиотщини",защото вижте Кои хулите!

Давай,Приятелю,vitalian4v,в същата посока и с прекрасната серия статии,и влагай в тях неограничено количество шовинизъм и бъди все по–шовинист,защото Българският шовинизъм води само към Тях и към истината:

ШОВИНИСТ=Богиня Диана и Исуш
ИСТИНА=ИС ТИНА=ИС ДИАНА=Иса и Диана–Българските Богове

Бъди благословен,Приятелю!
Благославяме и антиБългарите,че неблагодарната им роля е от Горе дадена,а ние Българите сме и за тяхното спасение!
цитирай
21. andorey - Съгласен съм с почти всичко напи...
29.07.2015 13:54
Съгласен съм с почти всичко написано в статията, но не съм съгласен с едно... Даките и траките са братовчеди, това е така. България може и да разглеждаме като наследник на държавата на Децебал... но не и на хунската държава.
Хуните и аварите са тюркски народи, говорят тюркски език и са номади. Българи, ските, даки, славяни не говорят тюркски език, така да го кажем...
цитирай
22. vitalian4v - andorey
29.07.2015 15:53
Да,обаче според автор от втори век хуните са скити,както и автор от пети век,прекарал много време с тях ги определя като скити.
Всичко тепърва предстои да се разреши. :)
Лек ден! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 354021
Постинги: 110
Коментари: 368
Гласове: 3284
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031